lapos has
#Mozgás

Lapos has 30 nap alatt: második hét

2015.11.25.
1 perces olvasási idő

Ha az első hetet sikerült teljesítened, ideje belevágnod a második hét haspróbáiba. Bizonyára érzed a változást, ha nem, akkor se csüggedj, eddz kitartóan! Ne félj, az erőfeszítéseidért hamarosan megkapod a méltó jutalmadat.

Nyolcadik nap - Kerüld a stresszt!

Tudtad, hogy azok, akik stresszben élnek, nehezebben fogynak? A stressz extra kortizol termelésére készteti a szervezeted, a kortizol pedig a zsír raktározására ösztönzi a tested. Bizonyára neked is feltűnt, hogy egy stresszesebb időszakban jobban esnek a zsíros, cukros ételek.

Űzd el a stresszt! Végy hetente egy relaxáló fürdőt, vagy menj el masszásra. Tarthattok csajos napot is a barátnőiddel, szépítkezéssel. Hidd el, ez nem csak a kapcsolatotokat erősíti. Ha van rá lehetőséged, próbálj ki egy jóga órát, vagy iratkozz be pilatesre.

Kilencedik nap – Kicsit másképp

A felülés kicsit unalmas lehet már, illetve hosszú távon nem túl praktikus, hiszen a mélyen fekvő izmokat nem dolgoztatja meg eléggé. Végezz hasizomgyakorlatot állva! Végy egy két kilós súlyzót (vagy ennek hiányában egy kicsit könnyebb, de a célnak megfelelő másfél literes ásványvizet), fogd meg mindkét kezeddel, és tartsd magad elé! Majd lassan fordulj el jobbra, majd vissza középre és balra. Ismételd meg több sorozatban a gyakorlatot.

Tizedik nap – A második 'palló' teszt

Bizonyára emlékszel még a tesztre, ideje megint elvégezni! Vajon mennyit fejlődtél? A cél 90 másodpercig megtartani magad az edzésprogram végére. Ne csüggedj, ha nem sikerült, ez még csak a tizedik nap, sokat fejlődhetsz még.

Tizenegyedik nap – Lassulj le!

Bizonyított, hogy a lassan végzett gyakorlatok eredményesebbek. Figyelj oda, hogy a gyakorlataidnál lassan emeld meg a súlyt, a lábad, vagy a karod. Így jobban erősödnek az izmaid. A felüléseknél se legyen az a célod, hogy 100 ismétlést csinálj meg egy perc alatt. Lassan járj, tovább érsz!

Tizenkettedik nap – Tervezz!

Mindig mondjuk, a sport semmit nem ér a megfelelő étkezés nélkül. Tervezd meg előre a napi menüdet, így kevesebb az esélyed arra, hogy farkaséhesen kifosztod a hűtőt. Napi 1500 kalóriát számolj, ez ideális. Persze ha megkívánsz valamit, ne vond meg magadtól, de mindig tarts mértéket.

Tizenharmadik nap – Ne csak elöl!

Nem csak elől vannak izmaid. Próbáld meg megmozgatni az egész tested. Fontos a hátizmok erősítése, illetve az alsóbb izmoké is. Válassz olyan gyakorlatsort, amelyben nemcsak a hasadat edzed, hanem a hátadat, és a felsőtested is. Ne feledd, az izmok egy komplex rendszert alkotnak, és ha csak az egyik erős, az még nem jelenti azt, hogy minden más is.

Tizennegyedik nap – Reggelizz!

Igen, tudjuk, hogy unalmas, mindenhonnan ez folyik, de igaz! Mindig reggelizz. Ha eddig nem tetted meg, nem lesz könnyű rászokni, de hidd el, hogy fontos. Kutatások bizonyították, hogy éves szinten többet híznak azok, akik alig, vagy egyáltalán nem reggeliznek, hiszen ők hajlamosabbak nap közben többet enni. Találd meg a számodra legegészségesebb reggelit!

(Gy. R. - womenshealthmag.com)