Mozgás, izom

#Mozgás #izom

54 db cikk a témában

Mi az a kangoo?
#sport
2024.03.24.

Mi az a kangoo?

Furcsa, cipőre és korcsolyára egyaránt emlékeztető lábbeli, ugrabugráló mozdulatok - mindez egy aerobikteremben. Vidámság és örömugrálás. Így néz ki a kangoo kívülről. Furcsa, szokatlan változata az aerobiknak.

Krav Maga, ahol önmagad lehetsz
#pilates
2024.03.21.

Krav Maga, ahol önmagad lehetsz

Sosem érdekeltek a lassú, nyugodt jógaszerű mozgásformák? A dance aerobic, a zumba számodra túl csajos? Vagy szeretnéd magad biztonságban érezni? A fizikumod és a technikai tudásod megvan hozzá, de nincs kedved hosszú éveket tölteni egy harcművészet elsajátításával? Akkor próbáld ki a Krav Maga-t!

Intervall tréning
#intervall
2024.03.03.

Intervall tréning

A megfelelő felkészüléssel nemcsak az erőnléteden, állóképességeden tudsz javítani, de a súlyodat is sikeresebben tarthatod kordában. Íme, néhány tipp, hogyan is kezdj neki.

Egy sokkoló edzésprogram, a Tabata
#edzés
2024.02.25.

Egy sokkoló edzésprogram, a Tabata

Rendszeresen sportolsz, és az edzések már nem mindig érik el a kellő hatást? Amikor az edzéseid már nem hoznak fejlődést, nem jelentenek kihívást, és már csak a megszokott mozdulatokat végzed monotonon, olyankor kell egy hatalmas fordulat. Egy teljesen új dolog, amit még nem csináltál. Ha pont most keresed az újat, a kihívást, akkor próbáld ki a Tabata programot.

Biztonsági tanácsok teniszezéshez
#teniszezés
2024.02.17.

Biztonsági tanácsok teniszezéshez

Egy jó módszert keresel arra, hogy formában maradj és még szórakozz is? A tenisz tökéletesen kiállja a próbát. Nagyszerű mozgásforma, és jó módszer arra is, hogy új emberekkel találkozz. Akár klubtagként, szövetségnél, vagy csak szeretnél elmenni egyszer-egyszer a pályára, a tenisz könnyen elkezdhető. Csak szerezz be magadnak egy pár minőségi cipőt, ütőket és egy barátot, s már mehetsz is.

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít
#bemelegítés
2024.01.25.

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít

A bemelegítés kötelezőnek számít a sportolás előtt, ám az átmozgató gyakorlatok a szükségesnél több energiába kerülnek, így a tényleges testmozgás során már csökkent teljesítménnyel kell számolni - összegzi egy kanadai tanulmány.

Jóga: stresszoldó gyakorlatok minden napra
#jóga
2024.01.10.

Jóga: stresszoldó gyakorlatok minden napra

Szeretnéd a dühödet kezelni, hogy ne érezd úgy, mintha bármelyik pillanatban felrobbanhatnál? Szeretnél kevésbé stresszes életvitelt folytatni? A jóga pózok már önmagukban segíthetnek, de a meditációval és légzéssel sokkal látványosabb eredményeket érhetsz el.

Tények és tévhitek a testmozgásról
#mozgás
2023.11.29.

Tények és tévhitek a testmozgásról

Fájdalom nélkül nincs eredmény. Ez tényleg igaz? A verejtékezés mértéke és a leadott testzsír mennyisége valóban összefügg? Ezekre és ehhez hasonló fitnessmesékre derítünk fényt szakértő segítségével.

Téli sportok, amiket érdemes kipróbálni
#téli sport
2023.11.23.

Téli sportok, amiket érdemes kipróbálni

Ahelyett, hogy a kanapén ülve, chipset rágcsálva egész nap a TV-t néznéd, itt az ideje, hogy kipróbálj néhányat a téli sportok közül. Nem csak a friss levegő tesz jót a szervezetednek, de a téli mozgásformák az egyensúlyodat is fejlesztik és izmot is építhetsz velük.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?
#sport
2023.09.03.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?

Természetesen az izomlázat és az izomsérüléseket sosem tervezzük be előre. Azonban a testmozgás néha mégis testi fájdalmakkal járhat. Mindennél fontosabb, hogy tudd, hogyan kezeld a testedet, hogy minél gyorsabban meggyógyulj.

Mi történik, ha vége a sportkarrierednek?
#sportkarrier
2023.05.29.

Mi történik, ha vége a sportkarrierednek?

Amióta az eszedet tudod, versenyszerűen sportolsz. Az edzésekről, felkészülésről, versenyekről szól az életed, ezzel kelsz és ezzel fekszel. Olyan erő hajt előre, ami lendületet ad más területeken is. Nem is tudnád elképzelni másképp. Elköteleződés és lemondás is egyben, hiszen gyakran jár anyagi áldozatokkal, baráti és családi kapcsolatok próbára tételével, háttérbe szoríthat sok mindent.

Izomláz gyötör? 10 hatásos módszer az izmaid regenerálásához
#sport
2023.05.06.

Izomláz gyötör? 10 hatásos módszer az izmaid regenerálásához

Ismered azt a fájdalmas érzést, amit egy kemény edzés után érezni? Izomlázad van, mindened fáj, megerőltető még a séta is. Ezzel a tested azt jelzi, hogy elfáradt, és pihenésre van szüksége. Ilyenkor kell regenerálódnia az izmaidnak, ám ez időnként nem megy olyan gyorsan, mint ahogyan szeretnéd. Hogy segítsünk, összeszedtünk a tíz legjobb módszert, amely segít az izmaid minél gyorsabb regenerálásában.

Ekkor tilos nyújtani
#nyújtás
2023.02.22.

Ekkor tilos nyújtani

Kellemes, tiszta idő van, és elhatározod, hogy kimész egy kicsit futni. Felkapod a futócipődet és megcsinálod a szokásos kétperces nyújtást.