fut
#Mozgás

Tippek, hogy a futás igazi szórakozássá váljon

2022.10.16.
1 perces olvasási idő

Néha a mindennapokban egy kicsit egyhangúnak tűnhet a futás, ám a következő ötletekkel elkerülheted, hogy ráunj az egyik leghatékonyabb mozgásformára. Kövesd tippjeinket!

Keress partnert

A legjobb, ha nem egyedül futsz, hanem egy barátoddal. Így élvezhetitek egymás társaságát, miközben edzésben tartjátok magatokat, ráadásul van, aki motivál téged. Így minden nap lesz egy jó indokod a futásra.

Válassz szép tájat

7 tipp arra, hogy a futás jó szórakozás legyenHogy a futás jó szórakozás lesz-e vagy sem, azt nagyban befolyásolja az, hogy hol futsz. Ha egy unalmas, száraz tájat látsz magad előtt, sokkal kevésbé leszel motivált, mint ha szép környezetben futsz. Keress egy szép ösvényt, parkot! Esetleg váltogathatod is a helyszíneket, így érdekesebb lesz.

Hangoskönyvek

A futás kiváló alkalom a legújabb bestsellerek meghallgatására. Amíg hasznosan töltöd az időt, még a könyvbe is belemerülhetsz. Ne lepődj meg, ha majd egy kicsit tovább szeretnél futni és többet hallgatni a történetből.

Fuss hajnalban vagy naplementekor

A hajnal és a naplemente az egész futást különlegessé varázsolja. Mindent más megvilágításban fogsz látni, így ugyanazt a parkot is, ahol minden nap futni szoktál. A napfelkelte és naplemente békét és nyugalmat áraszt. Lehet, hogy ezután csak ezekben az időpontokban szeretnél majd futni. Nagyon pezsdítő lehet, ha látod az egész világot felkelni vagy épp lenyugodni.

Hallgass motiváló zenéket

A megfelelő zenével lendületesebben megy majd a futás. Én például, ha bekapcsolom az edzésre kiválasztott zenéimet, sokkal jobban megy minden. Sokkal energikusabbnak is érzem magam. Valószínűleg ezek a dolgok rád is igazak lesznek.

Tűzz ki magad elé célt

Egy cél kitűzésével is érdekesebbé teheted a futást. Inspiráló, ha érzed, hogy minden nap egyre közelebb és közelebb kerülsz a kívánt eredményhez.

Jutalmazd meg magad

Magunkat megjutalmazni mindig jó ötlet. Ez lehet egy egészséges harapnivaló vagy valami hosszabb távú dolog is. Megajándékozhatod magad egy klassz farmerrel vagy egy hétvégi fürdőzéssel, amint elérted a célodat. A jutalmak nagyon motiválóak, több akaraterőd lesz ahhoz is, hogy folytasd az edzéseket minden nap.

(KamaszPanasz - K.F.)