Szülőknek

#Szülőknek

577 db cikk a témában

#túlsúlyos
2014.01.28.

Mit tehet, ha gyermeke túlsúlyosnak érzi magát?

„Anya, én kövér vagyok?” Az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre valójában igen nehéz válaszolnia egy szülőnek. Hogyan segíthet a gyerekének, hogy egészséges önképe és önértékelése legyen, a tényleges testsúlyától függetlenül?

#problémás gyerek
2014.01.24.

A problémás gyermek ismertető jelei

Arra a fiatalra mondjuk azt, hogy problémás, akinek negatív, kirívó, rossz viselkedése bajba sodorja magát és esetleg a körülötte élőket. Ha a problémás viselkedés továbbra is folytatódik, akkor a fiatal nem válik boldog és sikeres felnőtté.

#gyermek
2014.01.22.

Mit tehet, ha gyermeke túl magasra teszi a lécet?

Mi mást szeretne egy szülő jobban, mint azt, hogy gyermeke boldog és sikeres legyen, és elérje azt, amit célul tűzött ki maga elé. A felnőttek viszont - a nagyobb élettapasztalatuknak köszönhetően - hamar észreveszik a gyermekük sikerét veszélyeztető buktatókat és nehézségeket. De mi van akkor, ha gyermeke túl magasra tette a lécet, túl magasak a saját magával szemben támasztott elvárásai? Mit tehet Ön ilyen helyzetben?

#közössségi oldal
2014.01.21.

Biztonsági tippek a közösségi oldalak használatához

Egy felmérés szerint a mai digitális világban a tinik kétharmadának van már valamilyen profilja egy vagy több közösségi oldalon, de van, hogy ugyanazon portálon több felhasználói fiókkal is jelen vannak. Ráadásul ezeket intenzíven látogatják is, a többség akár napi több órát is eltölt a monitort bámulva és teljesen elmerülve az online világban.

#szülő
2014.01.17.

Hogyan beszélgessen gyermekével?

Ha a kamaszgyermeke nem hajlandó szót fogadni, és nem hallgat Önre, akkor se csüggedjen! Számos olyan dolog van, amit megtehet annak érdekében, hogy kettejük kommunikációja érdemben fejlődjön és eredményesebb legyen. A következő három alapelv segíthet abban, hogy közeledhessen gyermekéhez, és megtalálhassák a közös hangot.

#depresszió
2014.01.15.

A kezeletlen depresszió veszélyei

Ha nem veszik észre és kezelik még időben a tiniknél fellépő depressziót, akkor a következmények igen súlyosak lehetnek, akár halálos kimenetelű tragédiába is torkollhatnak.

#homoszexuális
2014.01.14.

Mit tegyek, ha a gyermekem más?

Mit tegyen a szülő, ha kamasz gyermeke bevallja, a saját neméhez vonzódik? Hogyan tud segíteni neki az újonnan felfedezett identitás elfogadásában? Sokkal több szülőt érint ez a tabudöntögető kérdéskör, mint gondolnánk, nekik nyújt hasznos tanácsokat a következő cikk.

#más
2014.01.13.

Mit tehet a szülő, ha tini gyermeke „más”?

Az öngyilkosságra való hajlam, az arról történő elmélkedések sokkal gyakoribbak a meleg, leszbikus, biszexuális, transzvesztita tinik esetében, mint társaiknál. Ennek egyik oka, hogy ezeket a fiatalokat többszörösen éri zaklatás, bántalmazás, kirekesztés, mint heteroszexuális társaikat.

#terhesség
2014.01.07.

A tini terhesség és az iskola

Egy fiatal lány számára a terhesség olyan komoly és nehéz döntéseket hozhat, melyek az egész további életre hatással lehetnek, akár visszavonhatatlanul is.

#karácsony
2013.12.26.

Karácsony problémás gyerekkel

A téli szünidő és az ünnepek leginkább arról szólnak, hogy a boldog család együtt tölti békében, szeretetben az idejét. Ha azonban problémás gyermek is van a családban, akkor a karácsony minden lesz, csak boldog és békés nem. Íme, 6 olyan tipp, mely segíthet átvészelni az ünnepeket.

#randi
2013.12.12.

Mit tegyen, ha gyermeke randizni szeretne?

Bizonyára már eltöprengett azon, hogy mi az igazán helyes megoldás arra az esetre, ha kamasz gyermeke szerelmes lesz. Nehéz ilyenkor eldönteni, miképpen álljunk jól a dologhoz.

#alkohol
2013.10.22.

A tinik mértéktelen alkoholfogyasztása

Az egészségügyi felmérések eredményei azt mutatják, hogy a tinik 45%-a iszik alkoholt, míg ezen fiatalok 64% pedig rendszeresen túlzásba viszi az ivászatot, részt vesz kifejezetten lerészegedés, tivornyázás céljából rendezett bulikon.