ballagási ajándék
#Szülőknek

20 ballagási ajándék, amivel nem foghatsz mellé

2022.04.27.
3 perces olvasási idő

A tökéletes ballagási ajándékot – amely ideális esetben nem csak hasznos, de érdekes is – nem könnyű megtalálni. Alábbi tippjeink segítik a választást!

1. Készpénz

Azok, akik a középiskolai tanévek után munkába állnak, mindig rászorulnak a pénzre, hiszen az kellhet albérletre, közlekedésre, vagy akár a megfelelő munkahelyi öltözékre.

A főiskolára, egyetemre jelentkezők is biztosan örülnek a készpénznek, amit tankönyvekre, befizetendő (tan)díjakra, hazautazásra vagy éppen pizzára költhetnek.

2. Metró kártya, vagy benzinvásárlásra alkalmas utalvány

Ajándékozz ilyen jellegű kártyát, hogy segítsd a fiatal utazását, amikor a campus és a szálláshelye vagy a diákmunka helyszíne között ingázik.

3. Bicikli

A bicikli használata egy főiskolás vagy egyetemista számára ideális, különösen, ha a campus területe nagyobb, hiszen az ilyen típusú mozgás egészséges, és egyúttal kiváló edzési forma is. Plusz, nagyon hamar odaér vele az óráira.

Egy elsőévesnek, akinek nincs kocsija, alapvető a bicikli használata, ha el kell jutnia a boltba, vagy bárhova az egyetemi campuson kívül.

TIPP! 20 érv a biciklizés mellett

4. Zene, vagy TV-műsor előfizetés

A havi előfizetés olyan szolgáltatásokra, mint a Netflix, a Hulu, a Spotify, vagy a Tidal, egy olyan ajándék, aminek biztosan örül minden végzős!

Értékelni fogja, hogy lehetőséget kap a kedvenc filmjeinek nézésével vagy a kedvenc zenéi hallgatásával a kikapcsolódásra a tanulási idő után.

5. Laptop, vagy Ipad

A laptopok, tabletek egyáltalán nem olcsók, de a jegyzetek rendszerezésétől kezdve a beadandók megírásán át az álláskeresésig mindenben segítséget nyújtanak a fiatal számára.

Próbáld meg valakivel elosztani a költséget, hogy ne legyen olyan horribilis az összeg!

6. Zajszűrős fejhallgató

Akik nem tudják megengedni maguknak a laptopot, azok válasszák inkább a zajszűrős fejhallgató vásárlását. Ideálisak reggel, amikor a fiatal munkába vagy egyetemre megy, és ha egy zajos kollégiumban kell tanulnia, igazán felbecsülhetetlen értéknek számít!

ballagás

7. Bőrönd

Egy kisebb bőrönd/kézitáska nagyon jól jöhet, amikor hétvégenként hazalátogat, vagy esetleg elutazik valahova a barátaival a szünidőben.

8. Társasjáték

Bár a társasjáték kissé régimódinak hat, de remek lehetőség egy kollégiumi barátkozásra az esős napokon. Válassz az olyan klasszikusok közül, mint a Monopoly, a Catan, vagy a Birodalmi telepesek!

9. Ajándékutalvány

Kutakod egy kicsit, hogy milyen üzletek, éttermek vannak az egyetemi campus közelében! Ezek bármelyikébe egy utalvány biztosan hasznára válik majd a fiatalak, és személyesebb egy kicsit, mint a készpénz.

10. Ajándékozz élményt!

Most, hogy az érettségi körüli stressz, és felhajtás őrli fel a végzősök idegeit, igazán jó ötlet, hogy olyan élményt ajándékozz, amivel ha mindenen túl van, végre kicsit lazíthat. Lehet ez egy wellness utalvány, masszázsbérlet, vagy jegy a kedvenc zenekara koncertjére, esetleg egy fesztivál belépő – a siker garantált!

11. Okosóra

Ennek a segítségével soha nem fog elfeledkezni a fontos időpontokról, születés- és névnapokról. Hogy mi mindent tud egy okosóra? Lényegében olyan, mint egy karon hordott okostelefon. Felsorolni is nehéz azt a sok-sok funkciót, ami elérhető vele.Tárcsázó, hívásnapló, üzenetek, ébresztőóra, naptár, számológép, hangrögzítő, stopper, gesztusvezérlés, zenelejátszó vagy kamera irányítása - típus és árfüggő.

12. Karaoké szett

A kikapcsolódás kiváló módját teremti meg. Garantáltan jó hangulatot teremt egy baráti összejövetelen. Igaz, nem mindenki szeret nyilvánosság előtt énekelni, de látva mások bátorságát, hamar kedvet kap hozzá az is, aki eddig rejtegette a tehetségét.

13. Összecsukható laptop asztal

Nagyon praktikus ajándék, hiszen a laptop napi használatát könnyíti meg ez az eszköz. Mivel összecsukható, kis helyen is elfér - érdemes kihasználni az előnyeit.

14. Könyv-válogatás

Aki igazán szeret olvasni, annak még mindig a kézzel fogható könyvek jelentik az etalont. Számukra egy, az érdeklődési körüknek megfelelően összeállított könyv-válogatás igazi öröforrás lehet. Természettudományok, klasszikusok, romantikus regények, krimik – a kínálat széles, lesz miből válogatni.

15. Országjáró körút

… vagy egy régen áhított külföldi kiruccanás számtalan maradandó élményt tartogathat. Akár a családdal, akár a barátokkal, akár egyedül, de mindenképpen olyan esemény, ami eltér az eddig megszokottól.

16. Ékszerek

A nemesfémek anyagi értéke stabil, akár még befektetésként is megállja a helyét. Az eszmei értéke miatt azonban olyan emlék lehet, amit soha nem felejt el a megajándékozott. Névre szóló gravírozással pedig mégszemélyesebbé lehet tenni azt.

17. Kempingszett

Ha utazás, ha országjárás, akkor a kempingszett is alapvető kellék lehet. De akkor is örömet szerez, ha valaki a természet vagy a horgászat szerelmese.

18. Értékes tollak

Van, aki az írószerekért rajong. A számukra egy-egy értékes tollkészlet kiegészítve egy bőrkötésű jegyzetfüzettel maga az álomajándék.

19. Bútorok

Az új albérletbe/lakásba sokan szeretik magukkal vinni a saját bútoraikat (íróasztal, forgószék, ágy). Számukra igazi meglepetést jelenthet egy új bútorokból álló szett, ami egyrészt értékes, másrészt mindig arra emlékezteti majd, hogy otthon a régi, megszokott bútorai mindig hazavárják.

20. Őrült ajándékok

Itt aztán minden szóba jöhet, ami vicces, kicsit őrült, szokatlan (feszültségoldó asztali bokszzsák, zenélő plüssfigura). Persze ezek mellé dukál egy komolyabb fajsúllyal rendelkező ajándék is

Olvass tovább! A legszebb ajándék kamaszoknak: önbizalom

(KamaszPanasz - R.P.: usnews.com)