#Szülőknek

10 ballagási ajándék, amivel nem foghatsz mellé

2017.04.27.
2 perces olvasási idő

A tökéletes ballagási ajándékot – amely ideális esetben nem csak hasznos, de érdekes is – nem könnyű megtalálni. Alábbi tippjeink segítik a választást!

1. Készpénz

Azok, akik a középiskolai tanévek után munkába állnak, mindig rászorulnak a pénzre, hiszen az kellhet albérletre, közlekedésre, vagy akár a megfelelő munkahelyi öltözékre.

A főiskolára, egyetemre jelentkezők is biztosan örülnek a készpénznek, amit tankönyvekre, befizetendő (tan)díjakra, hazautazásra vagy éppen pizzára költhetnek.

2. Metró kártya, vagy benzinvásárlásra alkalmas utalvány

Ajándékozz ilyen jellegű kártyát, hogy segítsd a fiatal utazását, amikor a campus és a szálláshelye vagy a diákmunka helyszíne között ingázik.

3. Bicikli

A bicikli használata egy főiskolás vagy egyetemista számára ideális, különösen, ha a campus területe nagyobb, hiszen az ilyen típusú mozgás egészséges, és egyúttal kiváló edzési forma is. Plusz, nagyon hamar odaér vele az óráira.

Egy elsőévesnek, akinek nincs kocsija, alapvető a bicikli használata, ha el kell jutnia a boltba, vagy bárhova az egyetemi campuson kívül.

TIPP! 20 érv a biciklizés mellett

4. Zene, vagy TV-műsor előfizetés

A havi előfizetés olyan szolgáltatásokra, mint a Netflix, a Hulu, a Spotify, vagy a Tidal, egy olyan ajándék, aminek biztosan örül minden végzős!

Értékelni fogja, hogy lehetőséget kap a kedvenc filmjeinek nézésével vagy a kedvenc zenéi hallgatásával a kikapcsolódásra a tanulási idő után.

5. Laptop, vagy Ipad

A laptopok, tabletek egyáltalán nem olcsók, de a jegyzetek rendszerezésétől kezdve a beadandók megírásán át az álláskeresésig mindenben segítséget nyújtanak a fiatal számára.

Próbáld meg valakivel elosztani a költséget, hogy ne legyen olyan horribilis az összeg!

6. Zajszűrős fejhallgató

Akik nem tudják megengedni maguknak a laptopot, azok válasszák inkább a zajszűrős fejhallgató vásárlását. Ideálisak reggel, amikor a fiatal munkába vagy egyetemre megy, és ha egy zajos kollégiumban kell tanulnia, igazán felbecsülhetetlen értéknek számít!

ballagás

7. Bőrönd

Egy kisebb bőrönd/kézitáska nagyon jól jöhet, amikor hétvégenként hazalátogat, vagy esetleg elutazik valahova a barátaival a szünidőben.

8. Társasjáték

Bár a társasjáték kissé régimódinak hat, de remek lehetőség egy kollégiumi barátkozásra az esős napokon. Válassz az olyan klasszikusok közül, mint a Monopoly, a Catan, vagy a Birodalmi telepesek!

9. Ajándékutalvány

Kutakod egy kicsit, hogy milyen üzletek, éttermek vannak az egyetemi campus közelében! Ezek bármelyikébe egy utalvány biztosan hasznára válik majd a fiatalak, és személyesebb egy kicsit, mint a készpénz.

10. Ajándékozz élményt!

Most, hogy az érettségi körüli stressz, és felhajtás őrli fel a végzősök idegeit, igazán jó ötlet, hogy olyan élményt ajándékozz, amivel ha mindenen túl van, végre kicsit lazíthat. Lehet ez egy wellness utalvány, masszázsbérlet, vagy jegy a kedvenc zenekara koncertjére, esetleg egy fesztivál belépő – a siker garantált!

Olvass tovább! A legszebb ajándék kamaszoknak: önbizalom

(KamaszPanasz - R.P.: usnews.com)