Szülőknek, Tanulás

#Szülőknek #Tanulás

31 db cikk a témában

Hogyan segítsük a kamasz pályaválasztását?
#pályaválasztás
2024.03.22.

Hogyan segítsük a kamasz pályaválasztását?

A kamaszkor az egyik legnehezebb életszakasz: ekkor kezdődik meg a felnőtté válás, a szülőkről való leszakadás és a felkészülés az önálló életre. Ugyanakkor a kamasz kicsit még gyerek is, akit terelgetni kell és segíteni a fontos döntések meghozatalában. (x)

Romlanak a jegyek?
#tanulás
2023.10.08.

Romlanak a jegyek?

Ijesztő lehet rájönni, hogy a kamasz jegyei romlanak. A sikertelen tárgyak rontják a tanulmányi átlagot, az egyetemre jelentkezés, illetve az időben érettségizés esélyét.

5 dolog, ami miatt a friss egyetemisták szülei aggódnak
#tanulás
2023.08.18.

5 dolog, ami miatt a friss egyetemisták szülei aggódnak

Szülőként nehéz elengedni a gyermekünket, főleg ha egyetemre megy. Nem egyszerű szembenézni azzal a ténnyel, hogy a kisgyermekből felnőtt lesz, aki felelős a saját döntéseiért. Bizonyára benned is felmerültek aggodalmak az egyetem vagy a főiskola rossz hatásairól. Rengeteg buli, új környezet, új barátok.

4 dolog, amivel felkészítheted gyermeked a főiskolára
#főiskola
2023.08.02.

4 dolog, amivel felkészítheted gyermeked a főiskolára

A főiskolára való felkészítés jóval előbb elkezdődik, mint a gimnáziumi végzős év. A diákok folyamatosan próbálják megtanulni, hogyan egyensúlyozzanak az iskola és a szociális élet között és emellett jó döntéseket hozzanak. Ez mind megalapozza a főiskolaválasztást is.

Mit jelent és hol kezdjük a pénzügyi tudatosság fejlesztését?
#pénzügy
2023.03.01.

Mit jelent és hol kezdjük a pénzügyi tudatosság fejlesztését?

Pénzügyi tudatosságunk a pénzzel való kapcsolatunk alapja, mely egy egész életen át elkísér minket, és folyamatos tanulást igényel változó világunk folyamatos újdonságai miatt. Minél korábban kezdjük el, annál jobban járunk, mert ha pénzről van szó, sikerünk kulcsa az ilyen jellegű tudatosságunk fejlesztésében rejlik. (x)

4 mód, hogy felkészítsd a kamaszt az egyetemre
#egyetem
2022.08.29.

4 mód, hogy felkészítsd a kamaszt az egyetemre

A felkészítés már sokkal a végzős gimnazista év előtt elkezdődik. Ez idő alatt megtanulják, hogyan teremtsenek egyensúlyt a tanulás és a szórakozás között, azzal együtt, hogy döntéseket hoznak, és megpróbálják a legjobbat választani. Mindez megalapozza a felsőoktatási intézmény választását, és a kemény munkát, ami a felvételhez vezet.

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?
#felelőtlen
2022.05.02.

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?

A gyereked egyre magasabb, máshogy néz ki, új dolgokat tanul minden nap. Ezért természetes, hogy elvárod tőle, hogy felelősebb legyen. Azonban ez nem fejlődik ki gyorsan, könnyen és természetesen a tiniknél.

Ezt aztán fel nem veszed az iskolába
#öltözködés
2021.12.02.

Ezt aztán fel nem veszed az iskolába

Vicces, milyen könnyen száll az idő, nem igaz? Néhány éve még te öltöztetted fel gyermeked tökéletesen összeillő ruhadarabokba és bátran engedted el az iskolába. Nemcsak, hogy olcsóbb és mulatságosabb volt a vásárlás, de sokkal kevésbé megterhelő is.

#olvasás
2020.07.07.

7 tipp, hogy gyermeked rávedd az olvasásra

Gyermekeinket rávenni az olvasásra egy igazi kihívás a mai modern világban. A legtöbb tini életében a számítógépek, videojátékok, okos telefonok pótolták a könyveket. Az olvasás azonban tini gyermeked sikerében kulcsfontosságú lehet.

#vizsgaidőszak
2020.05.05.

Tini gyermeked ignorálja segítségedet a vizsgaidőszakban?

Tudni akarod, hogyan segíthetsz? A vizsgaidőszak nemcsak a tiniknek nehéz, de azoknak is, akik körülöttük vannak, különösen a szüleiknek. Nem könnyű feladat, hogy kitaláld, mi is a legjobb gyermekednek. Itt van néhány tipp, hogy hogyan is támogathatod gyermekedet életének e nehéz és sorsdöntő időszakában:

#pályaválasztás
2019.01.03.

Beszélgetés a pályaválasztásról

A jövőről való elmélkedés, főleg ha a karrierről van szó, igen stresszes tud lenni, és nem kevés fejfájást képes okozni. Komoly és ijesztő feladat lehet a fiatalok számára arról gondolkodni, hogy mit is kezdjen a jövőjével. Segíts neki!