#Lélek

1426 db cikk a témában

Önkénteskedés: hogyan és miért kezdd el?
#önkénteskedés
2022.09.07.

Önkénteskedés: hogyan és miért kezdd el?

Mi is az önkéntesség? Olyan tevékenység, amit egyedül vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként a világ bármelyik pontján a közös jó érdekében, saját akaratodból végzel bármilyen anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

Miért éljük meg nehezen a nyár elmúlását?
#évszakok
2022.09.06.

Miért éljük meg nehezen a nyár elmúlását?

Minden évszaknak megvan a maga sajátos varázsa, ezen belül pedig minden hónapnak különös hangulata van. Vajon miért fog el legtöbbünket egy különös, megmagyarázhatatlan és kellemetlen érzés, amikor véget ér a nyár?

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?
#teljesítmény
2022.09.04.

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?

Meg akarsz felelni a szüleidnek, a tanároknak, a barátaidnak - a számodra fontos embereknek. A “Meg fogod nyerni!’ “Neked ezt tudni kell!”, ”Te jobb vagy, nem nem hibázhatsz !” - kijelentések általában biztatásképpen hangzanak el, de a vállaidra mégis hatalmas terhet raknak vele.

Miért olyan nehéz változtatni?
#változtat
2022.09.01.

Miért olyan nehéz változtatni?

Miért olyan nehéz tenni azért, amire vágyunk? Mit tegyünk, ha el szeretnénk hagyni a párunkat, de bizonytalanok vagyunk abban, hogy jól döntünk-e. Vagy akkor, ha javítani szeretnénk matekból, de a házi feladatokat ugyanúgy elhanyagoljuk, mint előtte? Miért?

Főiskolára, egyetemre készülődve
#főiskola
2022.08.30.

Főiskolára, egyetemre készülődve

A főiskolára vagy egyetemre való bekerülés mindannyiunk számára egy mérföldkő lehet. Itt rengeteg dolog megváltozik a középsulihoz képest. Az összes tantárgyat más fogja nekünk tanítani, itt már kurzusok lesznek, nem pedig órák, mindig más teremben leszünk. Ez az élet sokkal nagyobb szabadságot ad nekünk, ugyanakkor sokkal több feladatot és felelősséget is ró ránk. Ezért fontos, hogy megfelelően felkészüljünk erre az időszakra.

Mi az a sharenting?
#sharenting
2022.08.27.

Mi az a sharenting?

Már az is bőven ciki volt, amikor az anyukád a meztelen baba fotóidat mutogatta a barátnőinek, de az, hogy nap, mint nap saját magaddal nézel farkasszemet a szüleid közösségi oldalain, az már tényleg zavarba ejtő, kínos, és kellemetlen.

20 flörtölős üzenetfajta, amivel felkeltheted a kiszemelted érdeklődését
#flört
2022.08.20.

20 flörtölős üzenetfajta, amivel felkeltheted a kiszemelted érdeklődését

Órákon át ábrándozol arról, hogy milyen lenne vele randizni, esténként a titokban róla készített fotókat nézegeted - minden gondolatod körülötte forog. Ideje lenne a tettek mezejére lépni, de a visszautasítás esélye minden bátorságodat elveszi. Szerencsére napjainkban már nem feltétlenül kell szemtől-szemben megpróbálni a kapcsolatfelvételt. Íme, néhány ötlet arra, hogyan írj a kiszemeltednek, hogy pillanatok alatt felkeltsd a figyelmét.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.
#testbeszéd
2022.08.18.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.

Nem csak a szavak beszélnek, hanem a viselkedésünk is árulkodik arról, hogy valójában mit érzünk vagy gondolunk. Az úgynevezett nonverbális kommunikációnk nagyobb jelentőséggel bír a mindennapjainkban, mint ahogy azt gondolnánk, hiszen a közléseink 55 százaléka nem verbális formában zajlik.

A mérgező barátság 9 ismertetőjegye
#magány
2022.08.08.

A mérgező barátság 9 ismertetőjegye

A barátság fontos, ám vannak olyan baráti kapcsolatok, amelyek néha észrevétlenül több rossz érzést okoznak, mint jót. Ezek az úgynevezett mérgező barátságok. Meg kell tanulnod, hogy az idődet, élményeidet a számodra fontos barátokkal oszd meg, akik jól bánnak veled! Cikkünkből megtudhatod, miről ismerhetők fel a mérgező barátok.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról
#ex
2022.08.06.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról

Minden új kapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül a múlt és természetesen az ex-téma is. Hogy ne bántsd meg az új választottad egoját, íme, néhány tipp az ex-csapda elkerülésére, azaz 8 dolog, amit sose mondj az új pasidnak az exről.

Testképzavarok
#testképzavar
2022.07.29.

Testképzavarok

Légy őszinte: te tudsz bűntudat nélkül enni, és elégedetten felállni az asztal mellől? Reméljük a válaszod: igen. A médiában sugallt üzenet, miszerint csak a karcsúság jelentheti a szépséget és a sikert elsősorban a te korosztályod étkezési szokásait befolyásolja károsan. Emiatt fiatal lányok és nők - sőt napjainkban már a fiúk, férfiak - tízezrei szenvednek a táplálkozási és testképzavarok miatt.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen
#kiégés
2022.07.25.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen

A kellő odafigyelés és a tudatosság segíthet abban, hogy a kiégést megelőzzük. A jelenség első számú okozója, a stressz csökkentése már csak azért is emberpróbáló feladat, mivel a leginkább akkor van rá szükségünk, amikor azt gondolnánk, hogy erre aztán igazán nincs most időnk. A kiégés veszélyeztetettjeinek azonban egyet biztosan szem előtt kell tartaniuk: arra van időnk, amire szakítunk.

A sírás jelentősége
#sírás
2022.07.21.

A sírás jelentősége

Szoktál sírni? Minden bizonnyal, hiszen ki előbb, ki később, de idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy sírni kezd. Miért sírunk? Mert az érzelmeink erre kényszerítenek. Sírunk, ha fáj, ha meghatódunk, ha csalódás ér, ha haragszunk, ha siker ér. A sírás egyszerre fizikai és lelki folyamat, de egyénenként eltér, hogy ki mennyire hajlamos rá.