Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

Tavaszi szünet problémamentesen
#tavaszi szünet
2024.03.27.

Tavaszi szünet problémamentesen

A tavaszi szünet mindenki számára a kikapcsolódásról kell, hogy szóljon. Végre kicsit távol lehetsz a sulitól és magadra is figyelhetsz. Ez a te szabadidőd: a legfontosabb, hogy jól érezd magad. Ha esetleg azonbna elutaztok a barátokkal vagy a családdal, nem árt felkészülni egy-két dologra. Mire figyelj utazás alatt és mire akkor, ha otthon töltöd a szünetet?

Mi az a mediáció?
#mediáció
2024.03.26.

Mi az a mediáció?

Vitás helyzetekben segítséget jelenthet egy harmadik, független fél jelenléte, aki segít megtalálni a megfelelő megoldást. Vitás helyzetben fordulhatunk mediátorhoz segítségért. Mi az a mediáció?

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?
#megcsalás
2024.03.23.

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?

Több mint nehéz elmondani a barátnődnek, hogy megcsalja őt a párja, hiszen semmiképpen nem akarod megbántani. Szinte képtelenség megtalálni a megfelelő módot, nem lehet elég tapintatosan közölni. De mégis, hogyan csináld?

Hogyan légy tökéletes beszélgetőpartner?
#beszéd
2024.03.20.

Hogyan légy tökéletes beszélgetőpartner?

Szeretnél olyan beszélgetőpartner lenni, akivel mindenki szívesen beszélget? Ehhez mindenekelőtt jó hallgatóságnak kell lenned, hiszen a másokkal való kommunikáció kulcsa az értő hallgatás és az információ, amit megosztanak veled. Cikkünkből megtudhatod, hogyan válhatsz tökéletes beszélgetőpartnerré.

67 romantikus és olcsó randiötlet
#randi
2024.03.16.

67 romantikus és olcsó randiötlet

A válság közepén az amúgy sem túl mély kamaszzsebekkel nehéz lehet elegendő pénzt összeszedni ahhoz, hogy lenyűgözhesd partneredet. Szerencsére rengeteg olyan szórakoztató és romantikus lehetőség áll előttetek, amelyek semmibe sem kerülnek – nem is kell hozzá több, mint egy kis kreativitás! Olvass tovább a mi 67 tippünkért!

Alkoholista szülővel egy fedél alatt
#alkoholista
2024.03.13.

Alkoholista szülővel egy fedél alatt

Egy alkoholfüggő az ital megszállottja, és nem tudni kontrollálni az alkoholbevitelét, még akkor sem, ha tisztában van azzal, hogy az alkoholizmus komoly egészségügyi problémákat okozhat, tönkreteheti a kapcsolatait, illetve anyagi gondok is felléphetnek. Nagyon sok fiatalt alkoholista szülők nevelnek, olyan emberek, akik testileg-lelkileg az alkohol rabjai. Az alkoholizmus gyötrelme nemcsak a részeges embert, hanem a körülötte, vele együtt élők életét is súlyosan megterheli.

Furcsa fóbiák - Mi mindentől lehet félni?
#fóbia
2024.03.12.

Furcsa fóbiák - Mi mindentől lehet félni?

Valószínűleg mindannyiunk szenved egy-két fóbiától, de néhány ember életét gyakorlatilag félelmei gyengítik meg. Ez a lista az emberek életét leginkább befolyásoló szokatlan szorongást vizsgálja. Ha ezen fóbiák valamelyikétől szenvedsz, feltétlenül oszd meg velünk a történetedet!

Miről beszélgess a párod szüleivel?
#szülők
2024.03.10.

Miről beszélgess a párod szüleivel?

Örömteli pillanat, ha kedvesed végre bemutat a családjának. Az izgalom természetes velejárója az ilyen találkozóknak, de nem kell, hogy az egész délutánra rányomja a bélyegét.

Hogyan ünnepelj Nőnapon?
#nőnap
2024.03.08.

Hogyan ünnepelj Nőnapon?

Március 8-a nemzetközi nőnap, azaz egy olyan nap, melyen minden évben a nők politikai, gazdasági és szociális eredményeit ünneplik világszerte. A nőket, akiknek rengeteg országban harcolniuk kell azért, hogy egyenrangúan kezeljék őket a férfiakkal.

A skizofrénia jellegzetes tünetei, kezelése
#skizofrénia
2024.03.06.

A skizofrénia jellegzetes tünetei, kezelése

A skizofrénia egy olyan lelki eredetű betegség, ami a fiatal felnőttkor végén, a felnőttkor elején alakulhat ki. Olyan mentális betegségről van szó, ami befolyásolja a beteg mindennapjait, kapcsolatait és érinti a cselekedeteit is. A skizofréniával együtt élni nem egyszerű, és sokszor a család is nehezen tudja kezelni a betegséget.

Mit tegyél, ha tetszik a tanárod?
#tanár
2024.03.05.

Mit tegyél, ha tetszik a tanárod?

Bejön neked az egyik tanárod? Ne aggódj, ez teljességgel normális, rengeteg tanuló megy ezen keresztül. A felnőttek sokkal érettebbek, mint a kortársaid, ez pedig vonzó lehet számodra. Ám nyilvánvalóan nem közeledhetsz feléjük. Akkor vajon hogyan küzdj meg ezzel az érzéssel?

Hogyan őrizd meg hidegvéred?
#hidegvér
2024.03.03.

Hogyan őrizd meg hidegvéred?

Majd’ mindenki izgul, amikor szerepelnie kell, legyen szó akár nyilvánosság előtt tartandó beszédről, felelésről vagy előadásról. Senki sem kivétel. Mégis vannak, akik képesek mások elől ügyesen elrejteni idegességüket. Miért? Mert egyszerűen csak megértik, hogy az idegeskedés önmagát gerjesztő folyamat.

A sírás jelentősége
#sírás
2024.02.29.

A sírás jelentősége

Szoktál sírni? Minden bizonnyal, hiszen ki előbb, ki később, de idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy sírni kezd. Miért sírunk? Mert az érzelmeink erre kényszerítenek. Sírunk, ha fáj, ha meghatódunk, ha csalódás ér, ha haragszunk, ha siker ér. A sírás egyszerre fizikai és lelki folyamat, de egyénenként eltér, hogy ki mennyire hajlamos rá.

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?
#tanár
2024.02.28.

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?

Természetesen számodra is előnyös, ha jóban vagy a tanároddal, mert így sokkal kellemesebben telik az az idő, amit az osztályteremben töltesz. De vajon hogyan találhatod meg a közös hangot tanáraiddal?

Ha teherbe esett a barátnőd...
#terhesség
2024.02.27.

Ha teherbe esett a barátnőd...

A szerelem gyönyörű dolog, és tiniként az ember mind a saját, mind pedig a másik testét próbálja megismerni és felfedezni. Ám mi történik akkor, ha a barátnőd közli, hogy teherbe esett? Mit tehet ilyenkor egy fiú? Mik a kötelezettségeid, jogaid?