tanár
#Suli, munka

Mit tegyél, ha tetszik a tanárod?

2024.03.05.
2 perces olvasási idő

Bejön neked az egyik tanárod? Ne aggódj, ez teljességgel normális, rengeteg tanuló megy ezen keresztül. A felnőttek sokkal érettebbek, mint a kortársaid, ez pedig vonzó lehet számodra. Ám nyilvánvalóan nem közeledhetsz feléjük. Akkor vajon hogyan küzdj meg ezzel az érzéssel?

Ha érzelmeket táplálsz valamelyik tanárod iránt, az sok fájdalommal és kellemetlenséggel járhat, ráadásul még büntetés is lehet a vége. Szóval itt van néhány tipp, hogyan kezelheted a helyzetet.

1. Eszedbe se jusson közeledni felé!

Bármennyire is kikívánkoznak belőled az apró utalások a tanárod előtt, hogy mit is érzel valójában, nem szabad engedned a csábításnak! Még csak meg se forduljon a fejedben, hogy lépéseket teszel felé! Valószínűleg csak le fogod égetni magadat, bárhogyan is próbálkozol. Esélytelen, hogy párkapcsolatot kezdjen egy tanár egy diákjával! Kockára tenné ezzel az állását, és még bíróság elé is kerülhet az ügy.

2. Tartsd tiszteletben a tanárod pozícióját!

A tanárod tekintélyes szerepet tölt be, szóval tiszteld ezt! Bármennyire is érettnek gondolod magadat, nem vagy egyenlő fél a számára. A tanárod azért van, hogy segítsen felkészülni az életre, de ez a feladat nem foglal magába egy romantikus kapcsolatot. Ne próbálj ferdíteni az igazságon, ne magyarázz be magadnak valami olyat, ami nem létezik!

3. Teljesen normális, amit érzel

Teljesen normális az, ha egy diáknak bejön valamelyik tanára. A tanárok is emberek, lehetnek jóképűek, vagányak, csinosak vagy cukik. Szóval nem szokatlan az, ha valamilyen érzelem alakul ki benned valamelyik tanárod irányába.

4. Tartsd magadban, vagy mindenki tudni fogja

Ha bárki is tetszik, jobb, ha titokban tartod, mert ha elmondod valakinek, előfordulhat, hogy kiszivárog. Miután mindenki megtudja, viccet fognak űzni belőle. Manapság a közösségi médián keresztül villámgyorsan terjednek az információk, szóval, hacsak nem akarsz magadról photoshoppolt képeket és gonosz kommenteket, akkor inkább ne mondd el senkinek!

5. Ne verd le a tanárodon!

Előfordulhat, hogy mérges leszel a tanárodra, mintha az ő hibája lenne, hogy nem közeledhetsz felé. Ne verd le rajta! Az sem jó módszer, ha úgy próbálod semmissé tenni az érzelmeidet, hogy úgy teszel az osztályodban, mintha utálnád a tanárodat. Vagy kellemetlen gyanakvást fog kelteni a fura viselkedésed, vagy bajba sodrod magadat!

6. Koncentrálj a tanulásra! Ne hagyd, hogy az érzelmeid eltereljék a figyelmedet!

A suli néha unalmas tud lenni, de ne veszítsd el a figyelmedet - azért vagy ott, hogy tanulj! Tereld el a figyelemedet az érzéseidről azzal, hogy a tanulásra összpontosítasz, és jó jegyeket szerzel.

7. Várd meg, amíg elmúlik!

Igen, az érzelmeid nagyon fontosak lehetnek jelenleg számodra, és egyszerűen nem tudod elképzelni, hogy el fognak múlni. Nem sokkal később azonban már azt sem fogod tudni, miért volt ilyen erős a fellángolás. Ha azt hiszed, hogy sohasem fog elmúlni, csak szomorú leszel, vidítsd magadat azzal, hogy ez is csak ideiglenes!

Fájdalmas lehet, ha ennyire megközelíthetetlen a kiválasztottad. Keress valakit a saját korosztályodból, aki megfelelő arra, hogy randizz vele, de csak akkor, ha már készen állsz rá.

(KamaszPanasz - Gy.P.F.)

Kapcsolódó címkék

tanár