közösségi média
#Lélek

Ne ossz meg mindent magadról a közösségi oldalakon...

2015.04.09.
2 perces olvasási idő

Az életednek rengeteg olyan része van, amit érdemes magadnak megtartanod, és ez különösen igaz a közösségi média korában. Fontos, hogy kétszer is végiggondold, mielőtt posztolsz, ugyanis sohasem tudhatod teljesen biztosan, hogy ki figyeli, amit csinálsz.

Legyél okos, és tartsd be ezeket a pofonegyszerű tippeket, hogy el tudd dönteni, életed mely részét tartod meg magadnak. Így sosem kell amiatt aggódnod, hogy mi került fel az oldaladra...

1. Viták, sárdobálás

A vitáidat tartsd távol a közösségi médiától. Fontos, hogy tudd, melyek azok a részei az életednek, amik igazán csak rád tartoznak, és a viták kétségtelenül ilyen dolgok. Természetesen mindenki imádja pattogatott kukoricát zabálva olvasni, ahogy mások marakodnak egy Facebook poszt hozzászólásaiban, de tényleg részt szeretnél venni ebben? Az csak éretlennek és nevetségesnek tüntetne fel téged. Maradj távol a közösségi médián folyó vitázástól, sárdobálástól. Később hálás leszel magadnak...

2. Erkölcstelen vagy nyers viselkedés

Amikor eljön az ideje, hogy munkát keress, a leendő főnököd szinte biztos, hogy meg fogja nézni a profilodat. Noha ez a főnöködtől is függ, elég nagy a valószínűsége, hogy nem akar majd káromkodást vagy másféle bárdolatlan viselkedést látni az oldaladon. Próbálj meg olyan módon viselkedni a Facebook oldaladon, amennyire egy állásinterjún is tennéd. A közösségi médiában megjelenő profilod többet elmondhat rólad, mint amennyi egy állásinterjú során kiderülhet!

3. Felesleges selfie-k

Ne szaladjon el veled a ló! Mondjuk egy héten egy kép még éppen határeset, de semmi szükség rá, hogy naponta osztogasd. Biztosan azt szeretnéd, ha életed minden egyes pillanata nyilvánossá válna? Mielőtt még azt mondanád, hogy ezt még megjegyezni is fölösleges és nevetséges, biztosan tudsz mondani legalább egy olyan ismerőst, aki folyamatosan beszámol minden mozdulatáról...kicsit idegesítő, ugye?

4. Jusson eszedbe a közönséged

Szeretnéd, hogy a nagymamád lássa, amit éppen megosztani készülsz? A barátod forgatná a szemeit, internetha tudná, hogy mit fogsz közzétenni? Mindig jusson eszedbe a közönséged, mielőtt megosztasz valamit!

5. Szerelmi élet

Nyilvánvaló, hogy ennek a pontnak megvannak a maga feltételei. Beszélj nyugodtan a szerelmi életedről a közösségi oldaladon, ha nem zavar a dolog! Viszon akkor, ha bonyolult párkapcsolatban vagy, talán inkább tartsd a részleteket a közösségi médián kívül. A heti szakítás, majd egymásra találás kissé nevetséges képet festhet rólad, ne engedd, hogy rajtad nevessen a fél suli!

6. Az edzésterved

Nem kell posztolnod az edzéseidről ahhoz, hogy azok valósak legyenek. Félreértés ne essék, amennyiben büszke vagy a folyamatra, akkor posztolj bátran! Csak próbáld meg kordában tartani a tartalmak mennyiségét.

7. Bulizás

Biztos vagy benne, hogy a bulikon készült képeket meg szeretnéd osztani másokkal is? Nyilván vannak köztük jó képek, közös fotók a barátokkal, ezzel nincs probléma. Ám azok a képek kissé kiábrándítóak lehetnek, ahol a világodat sem tudod, s valószínűleg már arra sem emlékszel, mikor készült a felvétel. Ez nem csak az ismerősök közt lehet ciki, de álláskereséskor kifejezetten rossz pont is lehet, ha kínos képeket társz a nyilvánosság elé.

B.ZS.