/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (445)

Tudományosan bizonyított, hogy az édesanyáddal folytatott telefonbeszélgetés lehet a legjobb gyógyír egy stresszes esemény után, amely mindamellett, hogy lelkileg megnyugvást ad, szabályozza a szervezet hormonszintjét is.
2010-05-16
Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.
2010-05-07
Az anyáknak röntgenlátásuk van a férfiak álnokságát illetően. Különösen, ha a lányuk a randevúzás időszakába lépett. Hogy könnyen megállj a sarkadon, bemutatjuk azt a Top 10 módszert, amivel lenyűgözheted kedvesed mamáját.
2010-05-01
Kedves Doktornő! Mi lehet annak az oka, hogy nem tudom élvezni a testi érintést? Gyermekkoromban sem szerettem, ha ölelgettek, vagy ha hozzám értek. Emiatt a kistestvéremmel sok veszekedésünk is volt, aminek mindig sírás lett a vége.
2010-04-29
Az olyan, mintha a családi képet kettétépnéd, de nem tudod már visszaragasztani, mert hiányzik egy darab. Az a darab hiányzik, ami a szüleidet összetartotta.
2010-04-28
Mindig ugyanazok a problémák: Miért vagy ilyen rendetlen? Miért nem bírsz rendesen tanulni? Miért olyan furák a barátaid? Mi ütött beléd?... és még sorolhatnánk.
2010-04-10
Íme néhány hír a szülők és a tizenévesek számára. A szülő uralkodik! Ezt gyakran nehéz elhinni, és igaz, hogy a fiatalok nem mindig tartják be a szabályokat. Kutatások viszont kimutatták, hogy azok a fiatalok, akiknek szüleik határokat szabnak, előnyben vannak azokkal a fiatalokkal szemben, akiknek nem állítanak korlátozásokat.
2010-03-09
Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!
2010-02-21
Erik néhány évvel ezelőtt terápiára járt, amikor szülei válófélben voltak. Habár már nem jár, úgy érzi, az a két hónap, amit a kezeléssel töltött, segített neki átvészelni a nehéz időket, amíg szülei rendezték nézeteltéréseiket.
2010-02-13
A 2009-es év olyan volt, amit kevesen fognak hamar elfeledni. De az idő, ami elmúlt, képessé tesz, hogy átvészeljük a kihívásokat, amik először nyomasztónak tűnnek. Ahogy sok millióan fájdalmasan megtanulták, nem tudjuk tejesen kontrollálni a környezetünket. Habár meglepően gyakran kontrollálhatjuk a hatásukat a jókedvünkre.
2010-01-28
Összegyűjtöttük a 9 legfurcsább fóbiát, amit találtunk. Mindenesetre nehéz elhinni, hogy ezek az emberek tényleg félnek ezektől a dolgoktól!
2010-01-05
A szigorú szabályok csökkentik a baleseteket, az ittas vezetést és a telefonhasználatot. Ha már a gyerek a kormány mögé ül, nagyban befolyásolja biztonságát a szülő nevelési stílusa. Azok, akik szigorú szabályokat állítanak föl - de egy segítőkész, támogató módon -, felére csökkenthetik a tini autóbalesetek számát és két új tanulmány szerint, az ittas vezetések aránya is kisebb. A pozitív szabályozás növelheti a tinikben a biztonsági öv használatának igényét, és a telefonbeszélgetések sms-ezések kockázatát csökkenti.
2009-12-23
Nagyon sok ember stresszeli magát az ünnepek alatti ajándékozás miatt. Még a gazdaság romlása előtt is, sok tini úgy érezte, az ünnepek túl anyagiasak és már inkább szólnak az ajándékokról, mint az érzésekről és a hangulatról.
2009-12-20
A tökéletes ajándék kiválasztása szeretteidnek sok stresszel és pénzzel jár. Miért nem változtattok az ajándékozási hagyományokon? Ahelyett, hogy ugyanolyan és drága ajándékokat vásároltok minden évben, válasszatok egy témát, és válasszatok ajándékot annak megfelelően!
2009-12-16
Ha gyerek(ek) felügyeletét vállalod, vannak dolgok amikről tudnod kell: információk, amiket jó ha megkapsz a szülőktől annak érdekében, hogy biztosítsd a magad és gyermek biztonságát is.
2009-12-01
<<  1 ... 27 28 29 30  >>