#Lélek #család

296 db cikk a témában

#házi kedvencek
2010.02.21.

Kedvenceink az ágyunkban (1. rész)

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

#vezetés
2009.12.23.

Szigorú szülők = biztonságos tini vezetők

A szigorú szabályok csökkentik a baleseteket, az ittas vezetést és a telefonhasználatot. Ha már a gyerek a kormány mögé ül, nagyban befolyásolja biztonságát a szülő nevelési stílusa. Azok, akik szigorú szabályokat állítanak föl - de egy segítőkész, támogató módon -, felére csökkenthetik a tini autóbalesetek számát és két új tanulmány szerint, az ittas vezetések aránya is kisebb. A pozitív szabályozás növelheti a tinikben a biztonsági öv használatának igényét, és a telefonbeszélgetések sms-ezések kockázatát csökkenti.

#karácsony
2009.12.20.

Túl anyagiasak az ünnepek? Változtass!

Nagyon sok ember stresszeli magát az ünnepek alatti ajándékozás miatt. Még a gazdaság romlása előtt is, sok tini úgy érezte, az ünnepek túl anyagiasak és már inkább szólnak az ajándékokról, mint az érzésekről és a hangulatról.

#karácsony
2009.12.16.

Kreáljatok új ajándékozási hagyományokat!

A tökéletes ajándék kiválasztása szeretteidnek sok stresszel és pénzzel jár. Miért nem változtattok az ajándékozási hagyományokon? Ahelyett, hogy ugyanolyan és drága ajándékokat vásároltok minden évben, válasszatok egy témát, és válasszatok ajándékot annak megfelelően!

#bébicsősz
2009.12.01.

Légy körültekintő bébicsősz!

Ha gyerek(ek) felügyeletét vállalod, vannak dolgok amikről tudnod kell: információk, amiket jó ha megkapsz a szülőktől annak érdekében, hogy biztosítsd a magad és gyermek biztonságát is.

#szülők
2009.11.23.

Kommunikálás a szülőkkel

Valószínűleg többet kommunikálsz a barátaiddal, mint a szüleiddel. Ez természetes, ahogy felnősz. Még ha nagyon jó kapcsolat is van közted és a szüleid között, akkor is szeretnéd megtalálni a saját utad, és szeretnéd meghozni a saját döntéseidet.

#szülő
2009.11.11.

Boldogulás tini szülőként

Igen nehéz tini szülőként boldogulni. Egy gyerek igényeit kielégíteni és a saját jövődet is egyengetni nem könnyű, még a legenergikusabb és leglelkesebb szülőknek sem. Habár kaphatnak segítséget a tini szülők, mindent egyensúlyban kell tartani, hogy ne érezd magad teljesen elhasználtnak. Állíts fel szabályokat az életviteleddel kapcsolatban, keress támogatást, légy tisztában a jogaidat az oktatással és munkával kapcsolatban, és találj támaszt másokban! Ez mind segíteni fog abban, hogy boldogulj.

#szülők
2009.11.10.

7 tipp a tini élethez – a szülők nem csak hátráltatni tudnak!

A tinik számára az élet nem játszótér, sokkal inkább dzsungel. A szülőkkel karöltve már parkban sem sétálunk, nemhogy dzsungelben. Akkor mégis, hogy élhetjük túl ezt az időszakot, hogyan érthetjük meg és fogadhatjuk el a világot anélkül, hogy a szüleink agyára mennénk? Az alábbi 7 tippünk mindenképpen segíteni fog ebben.

#költözés
2009.07.22.

A költözködés veszélyei

Az életük során háromnál több alkalommal lakóhelyet változtató fiatalok között sokkal magasabb az öngyilkossági kísérletek aránya. A szülők figyelmét sokszor annyira lekötik a költözés részletei, hogy észre sem veszik, a változás mekkora hatást gyakorol gyermekük lelki világára.

#örökbefogadás
2009.02.23.

Örökbefogadás

Igen nehéz és kényes téma. Az örökbefogadás tényének feldolgozása egy fiatal számára rendkívül nagy törést okozhat a lelki életében, ha azt a nevelőszülők nem a megfelelő módon és időben közlik. Azonban ha a kiegyensúlyozott és harmonikus légkörben nevelődik mindez könnyen átvészelhető.

#alkohol
2009.02.18.

Az alkoholista szülők

Az alkoholizmus betegség! Testet és lelket szétziláló, súlyos állapot, amely a személyiség torzulásával jár együtt, így a beteg alkalmatlanná válik arra, hogy felelősen dönthessen gyermeke sorsát illetően. Agresszivitás, kiszámíthatatlanság, megbízhatatlanság, érzelmi kitörések, ésszerűtlen és felelőtlen cselekedetek várhatók attól, aki rendszeresen iszik, alkoholista. Ebben az állapotában gyakran követ el az ilyen személy erőszakot (szóval, tettel, leggyakrabban mindkettővel).