Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#tin
2010.02.19.

Alkohol és energiaital együttes hatása

Az alkohol és energiaital keveréke magas bódultsági szintet idéz elő és növeli a vezetés veszélyeinek kockázatát. Az energiaital - ami fiatalok által igen közkedvelt - koffeinlöketet ad, ugyanakkor jól ismert italokban is fellelhető, mint például a Red Bull-vodkában. Az alkohol és az energiaital keveréke egy veszélyes mix lehet, egy floridai egyetem által végzett kutatás szerint.

#marihuána
2010.02.05.

A suli, ahol minden órán van marihuána

A Michigani Southfieldben járunk. A legtöbb iskolában a marihuána sokkal inkább tanórán kívüli kérdés. Ezzel szemben a Med Grow Cannabis Egyetemen a marihuána kikötés: a történelme, termesztése és a kapcsolódó jogi programok az egyetem új karának tananyagához kapcsolódnak.

#drog
2010.02.03.

Drogos tiniké a világ?

Az éves jelentések alapján azt mondhatjuk, hogy szinte csak jó híreket kaptunk a tini-kábítószer használatról. A dohányzás aránya alacsonyabb, mint bármikor ezelőtt, kevesebben használnak amfetamint, speedet, kokaint és LSD-t, ráadásul a mértéktelen ivászatok is kevésbé fordulnak elő, mint korábban.

#marihuána
2010.01.21.

Marihuána - mi igaz és mi nem?

Rengetegen vallják azt, hogy ha marihuánás cigit szívnak, ellazulnak tőle, és ez a tevékenység elűzi a stresszt. Sokan azt állítják, hogy szerotonin van a fűben, ami antidepresszánsként hat. De vajon mi igaz ebből?

#alkohol
2010.01.19.

A világos színű italok nem okoznak másnaposságot?

Számos városi legenda kering arról, hogy a világosabb italok segíthetnek abban, hogy ne legyünk másnaposak. Nos, ez azért nem így van, bár tény, hogy segíthet, de az állítás így magában nem állja meg a helyét!

#alkohol
2010.01.18.

Ne idd el az agyad!

Egy új ausztrál kutatás szerint, akármennyire is hangzik butaságnak, néhány tini annyit iszik egyszerre, hogy az eszméletét is elveszti. A 15 évesek több mint negyede állítja, hogy ez már megtörtént vele.

#vizipipa
2010.01.03.

Vízipipa: Dohánnyal vagy nélküle?

„Szoktam vízipipázni néha napján, de nem vagyok egy mindennap a pipa mellett ülős gyerek. Nemrég a haverjaim elkezdtek érdeklődni a dohánnyal működő vízipipák iránt, de fenntartásaik vannak az egészségügyi hatásaival kapcsolatban. A dohány nélküli vízipipák csak természetes anyagokat, gyógynövényeket tartalmaznak, így nyilvánvalóan egészségesebb, mint a dohányos vízipipa. Nehéz, bár el tudom fogadni, hogy semmilyen dohánytermék nincs mellékhatás nélkül, de ez még mindig egészségesebb, mint a hagyományos dohánytermékek nem de?”

#alkohol
2009.12.31.

Mi okozza a másnaposságot, mit tehetünk ellene?

Kutatások mutatták ki, hogy a szeszes italokban az alkohol és a tejsav egymással való reakciója okozza a reggeli rosszullétet, fejfájást és az ingerlékenységet. Ezek és a szomjúság az alkohol dehidratáló hatásainak eredménye.

#tequila
2009.12.29.

Tequila vagy vörösbor? Mondd, Te mit választanál?

Akár bevalljuk a szülőknek, akár nem, a szilveszteri bulik szinte elképzelhetetlenek valamiféle alkohol nélkül. Biztos felmerült már bennetek a kérdés, vajon az alkoholnak vannak-e jó hatásai? Ha igen, vajon a tequila vagy a vodka a jobb? És vajon tényleg a vörösbor lenne a legjobb választás az antioxidánsok miatt?

#energiaital
2009.12.28.

Energiaital alkohollal - Veszélyes pörgés

Itt a szilveszteri bulik ideje, szeretnél sokáig, jókedvűen ünnepelni, s bár szüleid bizonyára óva intettek a felelőtlen alkoholfogyasztástól, sokakban felmerülhet a kérdés, vajon melyik kevésbé káros: vodka-Red Bull fogyasztása mérsékelten (2-3 ital), rum-kóla fogyasztása, vagy más alkohol és Mountain Dew keverése?

#alkohol
2009.12.19.

Baráti unszolásra iszunk?

Az alkoholfogyasztás alapvetően a társas élet, a szórakozás, a szabadidő eltöltésének szerves részeként van jelen, a tinik közel harmada társaságban a barátai győzködésére fogyaszt alkoholt, s e tekintetben a férfiak befolyásolhatóbbak, mint a nők.

Az ecstasy mellékhatásai az ágyban
#szex
2009.12.18.

Az ecstasy mellékhatásai az ágyban

Biztosan ti is hallottatok már olyan dolgokról, hogy az ecstasynak lehetnek különböző szexuális mellékhatásai. De vajon ezek igazak, vagy nem? Például az ejakuláció elmaradását okozhatja az ecstasy fogyasztás?

#marihuána
2009.10.28.

Marihuánás memóriazavar ellen ösztrogén?

A petefészek és az ösztrogén hormon megvédheti a nőket a marihuána aktív összetevője által okozott tanulási és memória zavaroktól – vetődött fel a feltételezés egy patkányokon elvégzett kísérlet során.

#drog
2009.09.04.

Az alkohol és drog rehabilitáció 4 fokozata

Hogyha úgy döntesz, hogy részt veszel egy alkohol és kábítószer elvonó kúrán, át fogsz menni egy négy lépésből álló folyamaton, ahol megtanulhatod hogyan élj tiszta és józan életet.

#dohányzás
2009.08.14.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról?

Ha leszoksz a dohányzásról, pár napon belül visszanyered íz- és szagérzékelésedet, légzésed egyenletesebbé és természetesebbé válik, életritmusod kiegyensúlyozottabb, álmod frissítőbb lesz. "Tovább is van, mondjam még?"