Drog, cigi, alkohol, alkohol

#Drog, cigi, alkohol #alkohol

95 db cikk a témában

#alkohol
2022.02.27.

Bőröd ellenségei: alkohol és cigi

A bőröd állapotát a helytelen táplálkozás és a rossz szokások is nagyban befolyásolják. A címben nem hagytunk kétséget afelől, hogy miről olvashatsz ma: a dohányzásról és a szintén nagyon elterjedt alkoholfogyasztásról - és a testedre gyakorolt káros hatásairól.

#alkohol
2020.12.29.

Vigyázat! Többet iszunk a TV hatására

Egy holland és kanadai tudósok által végzett, a televíziónak az ivási szokásokra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatás szerint azok, akik a képernyőn gyakran látnak alkoholt reklámozó vagy alkoholfogyasztásról szóló képsorokat, másfélszer több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik csak ritkán látnak ilyen jellegű reklámokat.

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!
#itatós rablás
2019.12.22.

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!

Fogadtál már el italt idegentől szórakozóhelyen, vagy éppen az utcán, a buliból hazaindulva? Volt már rá eset, hogy amikor kimentél a mosdóba, ott maradt az italod őrizetlenül a pulton? Hallottál már az itatós rablásról?

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

#személyiség
2019.04.25.

Pia, cigi - Csak a társaság miatt?

Veled is volt már olyan, hogy valamit csak azért tettél meg, mert a baráti társaságodban az "menőnek" számított? Sok fiatal például csak azért iszik vagy cigizik, mert egy közösség tagja akar lenni, és nem szeretné, hogy kiközösítsék.

#alkohol
2019.02.24.

Újabb városi legenda nyomában

Egy dán kutatócsoport arra vonatkozóan végzett tudományos vizsgálatokat, hogy megtudják, vajon az alkohol képes-e bőrön keresztül a szervezetbe jutni.

#ittas vezetés
2019.01.22.

Ittas vezetési szokások

Egy amerikai kutatás szerint egy átlagos bártúra után tízből egy ittas ember volán mögé ül. A kezdő tini sofőröknél ez az arány még magasabb lehet, hiszen őket a bátorság és a vakmerőség is hajtja.

#drog
2016.01.07.

Drog- és alkoholprobléma: ne verd át magad!

A drog: tudatállapot módosító hatású szer. Sajnos nagyon gyakori a használata: társaságban, unalomból, erőfitogtatásból, felnőttséget mímelve, egymást beleheccelve az „utazásba”, szinte észrevétlenül válnak fiatalok drogfüggővé.

#alkohol
2015.09.25.

Alkoholista a testvérem, segíteni akarok rajta

A bátyám rendszeresen sokat iszik, és azon gondolkodtam, hogy mit tehetnék ennek megakadályozására, hogyan segíthetnék neki leszokni az alkoholról? Még nincs 21 éves, és nagyon agresszív a viselkedése, ha piál.

#alkohol
2015.09.09.

Az ivászat tönkreteszi a memóriát

A tivornyázás komolyan károsíthatja a fiatalok még fejlődésben lévő agyát. És itt nemcsak a pillanatnyi emlékezetkiesésre kell gondolnunk...

#drog
2015.08.12.

A kilencedikesek harmada iszik és dohányzik

A kilencedikesek már több mint fele túl van az első szál cigin, harmaduk az elmúlt egy hónapban valamilyen rendszerességgel dohányzott - derül ki a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet felméréséből.

#alkohol
2015.07.16.

Az alkohol és koffein együttes hatásai

Attól, hogy legurítasz egy bögre kávét, nem maradsz józan, viszont éppen eléggé tart ébren ahhoz, hogy az már veszélyes legyen! – tételezi fel egy a napjainkban világot látott kutatás.

#alkohol
2015.06.15.

Védekezés nélküli szexhez vezethet az alkohol

Egy tanulmány szerint az egyszerre elfogyasztott alkohol mennyisége közvetlenül befolyásolja, hogy az illető milyen eséllyel fog meggondolatlan szexuális cselekményt folytatni.

#alkoholfogyasztás
2015.01.31.

Már egyetlen pohár alkohol is balesetet okozhat!

A legtöbb alkoholfogyasztásra visszavezethető sérülés mérsékelt alkoholfogyasztás után történik, derül ki abból a svájci diplomamunkából, mely az alkoholfogyasztás és a sérülések közti kapcsolatot vizsgálta.