Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

8 tipp a téli bőrápoláshoz
#bőrápolás
2023.11.30.

8 tipp a téli bőrápoláshoz

Hideg idő, az alacsony páratartalom és a szélsőséges időjárási körülmények roncsolják a bőrödet. A téli hónapokban azt tapasztalhatod, hogy a bőröd kifakult, húzódik vagy viszket és ki van száradva. Szerencsére, kevésbé problémássá varázsolhatod a szépségápolási rutinodat télen, ha követed ezeket az egyszerű és praktikus tippeket, illetve trükköket.

Az igazság a vizeletről
#vizelet
2023.11.27.

Az igazság a vizeletről

A vizelet nem az a dolog, amiről az emberek beszélgetnek. Sőt, általában éppen csak egy pillantást vetnek rá, mikor lehúzzák a vécén. Pedig a vizelet változása (színe, szaga és összetétele) a testben végbemenő fontos változásokra utal. Megmutathatja, hogy mit ettél, mennyit ittál, milyen betegséged lehet.

Miért száraz a bőröm? 7 meglepő ok
#bőr
2023.11.24.

Miért száraz a bőröm? 7 meglepő ok

A száraz bőr nemcsak nem szép látvány, hanem kellemetlen is lehet. Viszketés, hámlás, vagy repedezett bőr - senki sem kívánja magának. Ám a folyamatos hidratálás és a megfelelő táplálkozás mellett is lehet száraz a bűrünk. Íme, néhány meglepő dolog, ami hihetetlenül szárítja a bőrt, és hosszú távon is problémát okozhat.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?
#higiénia
2023.11.22.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?

Fontos, hogy a tested tiszta és egészséges maradjon, főleg a pubertás alatt. Ezalatt a tested fokozottabban izzadni kezd, a bőröd és a hajad zsírosabbá válhat, valamint a szőrszálak új helyeken kezdenek nőni. Te mindent tudsz a megfelelő higiéniáról?

Laptop az öledben - Milyen veszélyei lehetnek?
#laptop veszélyei
2023.11.20.

Laptop az öledben - Milyen veszélyei lehetnek?

Használtad már valaha is úgy a laptopodat, hogy ültél és az öledben volt? Tartott ez annyi ideig, hogy felmelegítse a lábaidat? Ha igen, érdemes elolvasnod, milyen veszélyek leselkedhetnek rád ilyenkor.

A száraz bőr ápolása
#láb
2023.11.14.

A száraz bőr ápolása

Az őszi-téli időszakban az érzékeny bőr gyakori problémája a fokozott szárazság. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket. A kezek és a lábak szakszerű ápolásához Peterman Krisztina kozmetikus ad tanácsokat.

Miért ne ágyazz be?
#beágyazás
2023.11.12.

Miért ne ágyazz be?

A legtöbb ember úgy nő fel, hogy a szülei minden reggel figyelmeztetik arra, hogy ágyazzon be, de ahogy látszik, ebben tévedtek.

HPV és a méhnyakrák
#hpv
2023.11.09.

HPV és a méhnyakrák

Körülbelül két évtizeddel ezelőtt a szakértők kapcsolatot fedeztek fel a HPV (Human Papillomavirus) vírussal való fertőzöttség és a méhnyakrák kialakulása között. Azóta sok kutatás eredményeként még több információjuk van a tudósoknak arról, hogyan vezethet a HPV vírus a méhnyakrák megjelenéséhez.

13 meglepő tény a spermáról
#sperma
2023.11.08.

13 meglepő tény a spermáról

A pubertáskor a tested számos változásával jár együtt. Megváltozik a hangod, a testmagasságod, és szép lassan szexuálisan is éretté válsz. Bizonyára a tested fejlődésével egy időben néhány kérdés is foglalkoztatni kezd. Ezúttal a hímivarsejtekről tudhatsz meg néhány érdekességet.

Terhes lehetek az első alkalommal?
#terhesség
2023.11.07.

Terhes lehetek az első alkalommal?

A válasz röviden: igen, teherbe eshetsz az első alkalommal. A termékenység változékony dolog, hiszen egyes nők hónapokig vagy akár évekig próbálkoznak a teherbeeséssel, mire sikerül, más nők viszont a teherbeesés óhaja nélkül már a legelső alkalommal teherbe eshetnek.

A korpás hajról
#korpás haj
2023.11.05.

A korpás hajról

Egyik legfőbb ékességünk a hajunk, amit ápolni kell, hogy az mindig tiszta, egészséges, csillogó legyen. A boltokban manapság rengeteg fajta sampon, balzsam és pakolás kapható, melyek gyógyírt jelenthetnek a korpa ellen, ezeket nem árt okosan használni.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly
#sovány
2023.11.03.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly

Mindannyian máshogy növünk fel és máshogy fejlődünk. Biztos vannak barátaid, akik magasabbak vagy nehezebbek és izmosabbak nálad. Azonban rengeteg fiú nem éri el a felnőtt testtömegét és magasságát, amíg be nem tölti a 18-at. Könnyen leellenőrizheted, hogy normális-e a testsúlyod egy BMI index kalkulátorral. Ha túl sovány vagy, akkor egy orvostól vagy egy tanácsadótól kérhetsz segítséget.

Lehet a görcs a terhesség jele?
#terhesség
2023.11.01.

Lehet a görcs a terhesség jele?

Az alhasi görcs sokféle okra visszavezethető, igen gyakori panasznak számít. Tudtad, hogy a terhesség jele is lehet? Ha a görcsöket emlőfájdalmak, a menstruáció késése vagy a menstruáció teljes kimaradása kíséri, az arra enged következtetni, hogy terhesség okozza a tüneteidet.

Menstruációs rendellenességek
#menstruációs rendellenességek
2023.10.30.

Menstruációs rendellenességek

Általában normális, hogy a menstruációkor távozó vér színe és állaga változik a menstruáció egyes napjain. Mégis van, amikor a színváltozás, a folyadék sűrűsége vagy a keletkező csomócskák, rögök valamilyen menstruációs problémára utalnak. Ideje kideríteni, melyek azok a változások, amikre ügyelni kell.

Mit tehetsz a fogkőképződés ellen?
#fogkő
2023.10.29.

Mit tehetsz a fogkőképződés ellen?

A fogaid megfelelő ápolása nemcsak a vonzó, igényes megjelenés elengedhetetlen eleme, az egészséged megőrzése érdekében is figyelmet kell fordítanod rá.