Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#teljesítmény
2010.11.20.

A teljesítménynövelő szerek

Ha versenysportoló vagy fitneszguru vagy, már biztos megfordult a fejedben, hogy hogyan tudnád a teljesítményedet fokozni.

#egészséges táplálkozás
2010.11.06.

Egészséges táplálkozás... Biztos?

Mostanában a reklámokból mást se látunk, hallunk, mint hogy mit együnk azért, hogy egészségesek maradjunk. Ám jobb odafigyelni, mert nagyon sokszor ezek megtévesztőek és csak egyszerű marketingfogásról van szó!

#sportital
2010.10.31.

Sportitalok - Valóban egészségesek?

Ez egy népszerű tévhit, hiszen egyszerű azt hinni, hogy ha a sportitalokat a sporttal, tehát egy fizikai aktivitással kapcsolunk össze szorosan, akkor muszáj egészségesnek lenniük – mondják a Texasi Egyetem kutatói.

#cukor
2010.10.12.

A cukros üdítők helyett

A kalóriák észrevétlenül jutnak be a szervezetedbe, amikor cukros üdítőitalokat fogyasztasz. Számuk akár egy normál étkezés energiaértékével is vetekedhet. Kérdés, hogy az elraktározott zsíron kívül milyen egészségügyi problémákat okozhat az üdítők fogyasztása, illetve mivel helyettesítheted őket?

#szójabab
2010.09.26.

Szója ételek és egészség

Mi is az a szója? Valószínűleg már hallottál a szójáról és azokról az állításokról, hogy segít megelőzni különböző betegségeket, például rákot vagy szívbetegségeket. Szóval mi is a szója története?

#sport
2010.09.11.

A kakaó jót tesz az izmoknak edzés után?

Nemrégiben elkészített tanulmányok megállapítani vélték, hogy a kakaóban található fehérjék és szénhidrátok hozzájárulnak az izmok helyreállításához, és akár a növekedéséhez is. Sőt, a kutatók még messzebbre mentek, szerintük ugyanis a zsírmentes kakaó még a sportitalokat is veri, ami a hatékonyságot illeti.

#energiaital
2010.09.08.

Energiaitalok: cukor és koffein, semmi más?

Az energiaitalok és a különféle tápanyag szeletek mindig nagy szavakkal és ígéretekkel kecsegtetnek minket. Némelyik azt mondja, hogy növeli az energiát és az éberséget, mások extra tápanyagokat ajánlanak, és van, amelyik azt állítja, hogy növeli a teljesítő és koncentrációképességet! De miután elnézel a reklám mellett, és beleolvasol a tápanyaglistába, a legvalószínűbb, hogy egy nagy adag cukrot fogsz kapni, koffeinnel körítve!

#nő
2010.08.18.

Zsíros ételek és a krónikus stressz

Sok ember azt mondja, hogy többet eszik, amikor stressz alatt van. Mások kevesebbet esznek. De azokra az emberekre ez még inkább igaz, akik krónikus stressz alatt vannak. Zsíros ételeket esznek és a táplálkozásuk gyakran mértéktelen - derül ki egy friss kutatásból.

#élelmiszer
2010.08.18.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok utazóknak

Annak érdekében, hogy a remélt szép élmények helyett ne kellemetlen tapasztalatokkal, betegen térjünk haza, érdemes tájékozódni úticélunk higiénés, járványügyi helyzetéről, a kötelező és ajánlott védőoltásokról, valamint a helyi szokásokról is.

#gyorsétterem
2010.08.16.

Hamburgerfüggőség - Komoly problémákat okozhat

Az egészségtelennek kikiáltott ételek - mint a hamburger, sült burgonya és társaik – komoly függőséget képesek kiváltani az azokat mértéktelenül fogyasztók esetében – jelentették be amerikai kutatók.

#kinézet
2010.08.14.

Éhezés nélkül is lehetsz bombázó!

Kate Moss? Nem. Cameron Diaz? Nem. Várjunk csak, ki is az a csaj a Jóbarátokban? Jennifer Aniston. Megvan, ő az. Úgy akarok kinézni, mint ő. – gondolta Dóra.

#káliumhiány
2010.08.10.

A mértéktelen kólafogyasztás veszélyei

Napi több liternyi, kóla tartalmú üdítőital fogyasztása görög kutatóorvosok szerint krónikus káliumhiányt okozhat a szervezetben, aminek következtében súlyos izomgyengeség, akár izombénulás is előfordulhat.