Táplálkozás

#Táplálkozás

727 db cikk a témában

#vegetáriánus
2010.05.11.

A vegetáriánus étrend hatásai

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged.

#tea
2010.04.25.

Az édesítőszerek is okozhatnak függőséget

A szakértők különösen a gyerekek esetében tartják fontosnak a cukor, édesítőszer és méz nélküli fogyasztást, mivel az apróságok így kisebb valószínűséggel szoknak rá az édes, és azzal együtt hizlaló üdítőitalokra.

#rágógumi
2010.04.07.

Rágógumival a súlyfelesleg ellen?

Csakugyan segít a cukormentes rágógumi, hogy megszabadulj a kalóriáktól? Ne rágódj rajta: a rágógumi a javadra szolgálhat. Nemcsak a leheleted lesz friss tőle, de segíthet legyűrni a cigaretta utáni vágyat, javíthatja az emlékezőképességed, sőt még a fogyásban is segít.

#szója
2010.04.05.

Miért egészséges a szója?

Úgy tűnhet, mintha a szója a mogyorós chipsektől az üdítőkig mindenben ott lenne. A szójabab növényi ösztrogéneket (fitoösztrogéneket) tartalmaz: ezeket izoflavonoknak hívjuk. Az izoflavonok közül kettő, a genistein és a daidzein a meghatározó feltételezések szerint az egészségmegőrzés szempontjából.

#táplálkozászavar
2010.04.01.

A táplálkozászavar egyre több nőt és lányt érint

A táplálkozászavarral kezeltek körében több mint 90 százalékot tesz ki a nők és lányok aránya – derül ki a németországi Baden-Würtenberg tartomány 2008-as nyilvántartásából. Mivel e tartományban átlagos a nők és férfiak aránya, a számok egész Európára kivetíthetők.

#víz
2010.03.29.

Lúgos víz fogyasztása - hatásos?

A barátnőm nemrég vett egy vízszűrőt azzal a céllal, hogy a csapvíz pH értékét lúgosítsa. Azt állítja, hogy a lúgos víz hasznos az ember számára, mert csökkenti a szervezetében a savszintet. Igaz, hogy a magas pH értékű víz valóban egészséges az ember szervezetének?

#reggeli táplálkozás
2010.03.21.

Egészségtudatosság a kamaszoknál is!

Az iskolás kamasz gyerekek hajlamosak kapkodva táplálkozni, előszeretettel hagyják ki a reggelit, és választják napközben a gyorséttermek menüsorait. A szülőknek pedig sokszor az a legkényelmesebb, ha rájuk hagyják.

#cukor
2010.03.10.

A cukor egészségtelen, az édesítőszer halálos (is lehet)

A tudósok első alkalommal bizonyították be, hogy az élelmiszerek és az üdítőitalok ezreiben használt fruktóz - a cukornak ez az olcsó formája - káros hatással lehet a szervezet anyagcseréjére és a kóros elhízás legfőbb oka.

#krónikus fáradtság
2010.02.12.

A krónikus fáradtság és az étkezés közötti kapcsolat

A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.

#vegaburger
2010.02.09.

A kedves diéta – Alicia Silverstone szerint működik...

Mint már sok celeb, Alicia Silverstone, a színésznő – modell is kiadta könyvét, amelyben állítása szerint megtudhatod a titkát tökéletes alakjának. A könyvben a vegetáriánus diétájáról olvashatsz, amiben nincs hús, tejtermékek, fehér cukor illetve műételek.

#edzés
2010.01.21.

Mit kellene inni edzés előtt és után?

Egy edzés után kiszáradtan, egyszerűen rá lehet venni bárkit arra, hogy energiaitalokkal hidratálja magát, bár ez egyáltalán nem helyes. Tény, hogy a víz a leghatásosabb folyadék, hogyha hidratálni és szomjat oltani szeretnél.

#vegetarianizmus
2010.01.14.

Egy zöldebb út: a vegetarianizmus

Lehet, hogy te is voltál már egy kis időre vegetáriánus. Esetleg azóta tartod magad a húsmentes étkezéshez? Mi vezetett arra, hogy ezt az életmódot válaszd? És milyen hatásai vannak a vegetarianizmusnak tágabban vett jólétünkre, a Föld egészségére?

#fogyókúra
2010.01.02.

12 fogyókúra hiba és azok elkerülése

A fogyókúra hibák befolyásolhatják a súlyodat. Szimpla fogyókúra hibák is könnyen kisiklathatják az erőfeszítéseidet azért, hogy felvedd a kedvenc farmered. Hogyha a mérleg beragadt, vagy a súlyod leugrik és egyből vissza, akkor lehet, hogy te is elköveted valamelyiket ezek közül a hibák közül.