Táplálkozás

#Táplálkozás

727 db cikk a témában

#súlycsökkenés
2009.12.21.

Fogyhatsz-e a víztől?

A víz nagyon fontos szerepet játszik egy ember mentális és fizikai egészségében. Rengeteg olyan ember van, aki a sok vízivásnak köszönhető vízvisszatartásban hisz. Felmerül a kérdés, a víz okozhat-e súlygyarapodást?

#csokoládé
2009.12.02.

Nátha ellen csokit!

Szinte nincs olyan, aki ellent tudna állni egy szelet finom csoki adta élvezetnek, noha tudjuk, hogy hízlal. Bridget Jones-hoz hasonlóan lányok tucatjainak nyújt vigaszt a lelki problémákra, ugyanakkor pattanások tucatjai jelennek meg tőle az arcunkon. A Mikulás napi csokihegyek aktualitásával itt az ideje, hogy megtudjuk: a csoki vajon édes élvezet, vagy csábító bűn?

#táplálkozás
2009.11.24.

A zsír is kell!

A gyermekek mindennapi étkezésében, étkeztetésében a zsiradékfogyasztás szempontjából igen lényeges a mennyiség és a minőség, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsiradékok helyes arányú felhasználása, valamint a megfelelő ételkészítési technikák betartása.

#elhizás
2009.11.22.

Normál súly – mégis elhízott vagyok?

Először talán meglepőnek, vagy hülyeségnek találhatod, de igenis létezik normális túlsúlyosság. Lehetséges, hogy a testedben a zsír aránya annyira magas, hogy te is túlsúlyosnak számítasz. Így – habár külsőre semmi sem látszik – mégis ugyanazokkal a problémákkal kell megküzdened, mint nagy hasú barátaidnak.

#étkezés
2009.11.10.

Zabálási kényszer

Vége az iskolának, hazaesel, kinyitod a hűtőt és felfalod, amit találsz. A diákok nagy részének ismerős lehet a sztori. Sokszor már nem is azért eszünk, mert éhesek vagyunk, hanem mert a szemünk kívánja. Nos, a falás, a mértéktelen és rendszertelen étkezés bizony súlyos kilókhoz vezethetnek. Most pedig tudjunk meg mindent erről az alattomos, de napjainkra szinte népbetegséggé lett szokásról.

#édességfogyasztás
2009.11.05.

Agresszióra hajlamos csokizabálók

A szülők többsége – ki elveihez, ki pénztárcájához mérten – különböző gyakorisággal ad gyermekeinek csokoládét, amely nem csak az apróságok kedélyállapotára (rövid távon), testsúlyának alakulására és fogsorának állapotára (utóbbi kettő hosszabb távon) hathat ki, hanem arra is, hogy felnőttkorában mennyire lesz hajlamos az agresszióra.

#energiaital
2009.10.30.

A pörgésnek ára van! Az energiaitalokról

Manapság az energiaitalok egyre nagyobb teret hódítanak a piacon, és már minden egyes boltban beszerezhetünk egy dobozzal. De mi is valójában ez az energia ital? Mi az oka annak, hogy ennyire népszerű? Mik a hatásai a szervezetre?

#étterem
2009.10.20.

Éttermi tikok – 2. rész

A cikk első részében már felfedtünk néhány titkot arról, hogy az éttermek többsége hogyan húz hasznot a vásárlóból. A teljesség kedvéért, itt a többi trükk.

#étterem
2009.10.17.

Éttermi titkok – 1. rész

A következő randi során egy étterembe akartok menni? Vigyázat! Nem is gondolnád, mennyi „sötét titok” áll az éttermek hátterében. Most megtudhatod!

#fogyás
2009.10.16.

A súlyvesztésről – fiúknak

Mindenki szeretne vékony és kellőképpen izmos lenni. De a legtöbb probléma az evéssel van. Sokan ugyanis nem képesek elérni az áhított normákat, két okból sem. Az egyik, hogy ez a norma elérhetetlen, és mert a média tukmálja ránk. Ez is egy elég erős téma, de erről már írtunk. A másik pedig, hogy fegyelmezetlenek vagyunk, nagyon könnyen feladjuk, és továbbra is csak álom marad, hogy valaha is meg leszünk elégedve a testalkatunkkal.

#terhesség
2009.10.15.

A halfogyasztás veszélyei terhesség alatt

A terhesség során a nőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy mely ételeket és italokat fogyaszthatják, illetve melyeket nem, hogy a baba egészségesen fejlődjön. Nyilvánvaló, hogy egy állapotos nőnek sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztania, és az alkoholt el kell kerülnie. De mi a helyzet a hallal?

#tini. túlsúly
2009.10.11.

Amikor több vagy a soknál (2. rész) Mit tudsz tenni?

Nem könnyű a kamaszélet, mondják ezt rengetegen. Kamaszkorban minden változik körülöttünk. Talán ekkor lehet a legaktuálisabb az a mondat, hogy „állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni”. Nyilvánvaló ebben a korszakban a rengeteg hangulatingadozás. Viszont, ha plusz kilókkal, túlsúllyal küzdünk ezek a hangulatingadozások sokkal nagyobbak és hosszabbak tudnak.

#evés
2009.10.07.

Evési zavarok – a „zabálásról”

Sok ember küzd evési zavarokkal - például anorexiával vagy bulimiával, és ide tartozik az előbbiek ellentéte, a „túlevés” is. A nagy evők nem hánytatják meg magukat és nem szednek hashajtót, ezért könnyen túlsúlyossá válnak. Vajon mit tehet az, aki bekerül az ördögi körbe?

#túlsúly
2009.10.04.

Amikor több vagy a soknál - avagy túlsúlyos kamaszként (1. rész)

Nem könnyű a kamaszélet, mondják ezt rengetegen. Kamaszkorban minden változik körülöttünk. Talán ekkor lehet a legaktuálisabb az a mondat, hogy „állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni”. Nyilvánvaló ebben a korszakban rengeteg a hangulatingadozás. Viszont, ha plusz kilókkal, túlsúllyal küzdünk ezek a hangulatingadozások sokkal nagyobbak és hosszabbak tudnak lenni.