súlycsökkenés
#Táplálkozás

Fogyhatsz-e a víztől?

2009.12.21.
1 perces olvasási idő

A víz nagyon fontos szerepet játszik egy ember mentális és fizikai egészségében. Rengeteg olyan ember van, aki a sok vízivásnak köszönhető vízvisszatartásban hisz. Felmerül a kérdés, a víz okozhat-e súlygyarapodást?

A tény az, hogy ha vizet iszol, attól nem hízhatsz, még közvetetten se. Valójában a víz számos előnyös tulajdonsággal bír a test számára.

Például ha éhes vagy, igyál egy nagy pohár vizet és utána egyél. Észreveszed majd, hogy nem zabálod tele magad. A víz hidratálja izmaidat, miközben tornázol és segít a zsír leküzdésében. A víz segíti az emésztést, mind a gyomorban, mind a vékonybélben, és segít a vesének kiválasztani a fölösleges anyagokat, mérgeket. Ha fehérjében gazdag diétán vagy, akkor a protein gazdag ételek egy csomó salakanyagot hagynak maguk után, és ezt sokkal könnyebben és hatékonyabban távolítja el a szervezet, ha elég víz kering a testben.

De amivel fontos, hogy mindenki tisztában legyen az, hogy a vízivással nem lehet „kiöblíteni” testünkből a zsírt. Helyette a mérgeket és salakanyagokat üríted ki, amik lerakódhatnak zsír formájában. A vízivás serkenti a test anyagcseréjét, és ha fogyókúrázol általában ez a cél, tehát ezért is ajánlott a sok víz fogyasztása.

Egészséges, ha minden nap megiszol 10 -12 pohár vizet. Azonban csak azért, mert a víz jó a szervezetnek, nem kell túlzásokba esni. Vigyázz arra, hogy ne hirtelen fogyassz sok vizet, hanem inkább sokszor kevesebbet - így elkerülhető a szervezet vízmérgezése, mert sajnos ilyen is létezik. Tudod, jóból is megárt a sok!

(Sz.L.)