Táplálkozás, víz

#Táplálkozás #víz

36 db cikk a témában

20 tízperces tipp az egészségedért
#egészség
2023.12.08.

20 tízperces tipp az egészségedért

Mindenki szeretne egészséges lenni, ám nagyon sokan rengeteg kifogással állnak elő, ha ezért tenni is kell valamit. A leggyakoribb kifogás az időhiányra való hivatkozás. Pedig elég 10 perc odafigyelés, hogy javíts az egészségeden!

Érdemes egy csipetnyi sót tenni a vízbe?
#só
2023.09.27.

Érdemes egy csipetnyi sót tenni a vízbe?

Pár TikTok influenszer szerint egy csipet só hozzáadása az ivóvízhez megfizethető módja a hidratáció fokozásának és az elektrolitok pótlásának. Tényleg működik?

5 tévhit a vízről
#víz
2023.06.29.

5 tévhit a vízről

A palackos víz jobb, mint a csapvíz? Vagy netán vitaminokkal dúsított, szénsavas vizet kellene innod? Ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ.

Hogyan igyál eleget? 7 tipp, hogy elkerüld a kiszáradást
#víz
2023.06.04.

Hogyan igyál eleget? 7 tipp, hogy elkerüld a kiszáradást

Ahhoz, hogy hidratált maradj, méregteleníts és a súlyvesztést is elősegítsd, a folyadékbeviteled növelése és megfelelő szinte tartása a legfontosabb teendőd. Nem tudsz eleget inni? Nem kívánod a folyadékot? Megfeledkezel róla? Íme, 7 tipp, hogy több vizet igyál meg naponta.

Mennyit kellene innom naponta? Tények a vízfogyasztásról
#folyadékpótlás
2023.06.02.

Mennyit kellene innom naponta? Tények a vízfogyasztásról

A víz testtömegünk durván kétharmad részét teszi ki, és tekintettel arra a csekély mennyiségű időre, amit víz nélkül elviselünk, bátran kijelenthetjük, a víz a legfontosabb tápanyagunk. De mennyi vizet kellene fogyasztania egy kamasznak?

Mit együnk testedzés előtt és után?
#edzés
2023.05.19.

Mit együnk testedzés előtt és után?

Akár hobbiból, akár versenyszerűen sportolsz, étkezésed alapvetően befolyásolhatja a teljesítményedet, valamint azt is, hogy milyen ütemben fejlődsz. Mely ételek passzolnak a legjobban a testedzéshez, és melyeket érdemes elkerülni?

Hétvégi méregtelenítés
#méregtelenítés
2022.12.09.

Hétvégi méregtelenítés

Nem kell hónapokig böjtölnöd vagy rossz ízű turmixokat innod azért, hogy a testedben felhalmozódott méreganyagok kitisztuljanak. Egy villámgyors módszerrel ismertetünk meg, ami segítségével akár egy hétvége alatt is hatásos méregtelenítést végezhetsz.

#ivás
2020.05.27.

5 felturbózott ásványvíz, amit garantáltan imádni fogsz

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása segíthet megelőzni a kiszáradás zavaró tüneteit, mint például a fejfájást és a fáradtságot. Emellett a víz javítja az izmok működését, megakadályozza a nem kívánatos éhségérzetet és a túlevést. De mi van, ha nem szívesen iszod a sima vizet?

#étel
2019.10.23.

Fiatalon tartó ételek

Építsd be az alábbi ételeket mindennapi étrendedbe, így a szervezeted extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek megőrizni egészségedet, fiatalságodat.

#folyadékháztartás
2019.06.24.

Inni márpedig kell!

A napi vízleadás a vizelettel, széklettel ürülő, illetve a verejtékkel és légzési gázokkal távozó vízveszteségből áll. A felvételnek és leadásnak ki kell egyenlítenie egymást, hogy az egészséges állapot fennmaradjon. Fontos tudni, hogy amikor a szomjúság érzése megjelenik, a szervezet már jelentős vízveszteséget szenvedett, ezért a nap folyamán gyakran kis mennyiségeket célszerű fogyasztani a kiszáradás elkerülésének érdekében.

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#üdítő
2016.07.23.

Szomjoltó finomságok a hőség idejére

Ha július, akkor kánikula, ilyenkor jól esik egy hideg ital. Ám a legtöbbünk nem a friss, hideg víz után nyúl, hanem inkább a jól behűtött üdítők felé. De jobb, ha tudod, hogy a szomjúságot ezek a termékek hosszú távon nem oltják. Hogy akkor mégis melyek azok, amelyek valóban frissítenek, cikkünkből kiderül.

#tej
2015.09.17.

Így készíthetsz laktózmentes tejet otthon

Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megérik az árukat, hiszen finomak és táplálóak. Azonban sokkal olcsóbb, ha ezeket otthon, saját magad készíted el. Hidd el, nem is olyan bonyolult.

#ásványvíz
2015.08.21.

Milyen ásványvizet igyunk?

Míg évtizedekkel ezelőtt az ásványvíz luxusterméknek számított, addig ma már rendszeres fogyasztása összefonódik az egészségmegőrzés szemléletével.

#szomjúság
2015.08.18.

Alternatívák a szomjúság csökkentésére

Tikkasztó nyári nap van vagy épp egy kimerítő edzés után vagy? Az első dolgod, ha hazaérsz, hogy felhajtasz egy hatalmas pohár vizet. Ám nem csak a víz létezik a világon. Ebben a cikkben olyan folyadékokról és ételekről olvashatsz, amelyek segíthetnek abban, hogy ne légy szomjas!