víz
#Táplálkozás

Hogyan igyál eleget? 7 tipp, hogy elkerüld a kiszáradást

2023.06.04.
1 perces olvasási idő

Ahhoz, hogy hidratált maradj, méregteleníts és a súlyvesztést is elősegítsd, a folyadékbeviteled növelése és megfelelő szinte tartása a legfontosabb teendőd. Nem tudsz eleget inni? Nem kívánod a folyadékot? Megfeledkezel róla? Íme, 7 tipp, hogy több vizet igyál meg naponta.

Ha elég vizet iszol, az biztosítja, hogy a tested megfelelően működjön. De a folyadékbevitel növelése nem olyan egyszerű, főleg, ha hajlamos vagy megfeledkezni róla, vagy inkább üdítőket innál. Az Hogyan igyál eleget?alábbi tippek segíthetnek gondoskodni arról, hogy mindig hidratált maradhass.

Tedd a vizet a közeledbe

Nem könnyű hidratáltnak maradni, ha amikor kinyitod a hűtőt az első dolog, amit meglátsz, az egy üdítő vagy gyümölcslé. A palackozott víz vagy egy vízszűrő kancsó ideális lehet arre a célra, hogy ne csak a többi innivaló legyen szem előtt. Tartsd a vizet a többi szomjoltó mellett, és tudatosan figyelj oda rá, hogy ebből többet igyál, mint a cukros változatokból.

Friss gyümölcsök

Adj a víznek egy kis ízt friss gyümölcsök segítségével. Az eper, citrom, narancs, lime, uborka vagy az áfonya kellemes ízt kölcsönözhetnek a víznek, arról nem is beszélve, hogy így extra vitaminokhoz jutsz, és a látvány sem utolsó.

Készíts vizet magadnak, ha elmész otthonról

Néha van olyan, hogy az embernek annyi dolga akad, hogy elfelejt inni. Erre megoldás, ha mindig van a hűtőben egy palack víz, így bármikor, amikor sietned kell, csak bedobod a táskádba, és veled lesz egész nap.

Ne idd meg egyszerre

Nem elég, ha akkor iszol, amikor szomjas vagy, hozzá kell szoknod, hogy rendszeresen igyál. Nem jó megoldás, ha a nap végén egyszerre akarod behozni a lemaradást, és megiszol másfél liter ásványvizet. Szoktasd hozzá magadat, hogy a napi rutinoddá váljon az ivás.

Egyél több vízben gazdag ételt

Ez kiváló módja annak, hogy egy kis extra vízhez juthass. Ha olyan ételeket eszel, mint a görögdinnye, paradicsom, uborka vagy eper, akkor a bennük lévő víz segít hidratáltnak maradnod.

Bővebben Edd a vizet! Hidratáló ételek

Minden étkezés előtt igyál egy pohár vizet

Ha étkezés előtt megiszol 2-3 dl vizet, az több szempontból is hasznos lehet. Először is ez majdnem plusz egy litert jelent a nap folyamán. Másodszor segíti az emésztést és végül segít, hogy ne egyél túl sokat. Ha megéhezel, először guríts le egy nagy pohár vizet - lehet, hogy valójában inkább szomjas vagy mint éhes.

Legyen szem előtt

Könnyebben iszol eleget, ha feltöltesz 3-4 palackot vízzel, és elhelyezed azokat olyan helyen a lakásban, ahol gyakran megfordulsz. Ilyen lehet az íróasztalod, az ágyad mellett, a nappali.

(KamaszPanasz - Gy.Z.)