Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#dohányzás
2010.08.08.

Dohányos étrend

Sok mozgás, kevés zsiradék, rengeteg rostokban gazdag gyümölcs és zöldség. Talán a legfontosabb alapanyagai a volt dohányosok étrendjének. Sokan azonban félnek a leszokástól – a ma már közhellyé lett - „elhízol, ha leszoksz” tévhit miatt. Igen, ugyanis ez egy tévhit.

#vegetáriánus
2010.08.05.

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk elég tájékozottak.

#étvágy
2010.07.21.

Étvágycsökkentés - Ha megvisel a diéta

Tedd lakat alá a vágyódásodat ezekkel a stratégiákkal, hogy elkerüld a korgó gyomrot. Csökkentsd a kalóriákat, és ledobod a kilókat. Egyszerűnek tűnik, nem igaz?

#iskola
2010.07.19.

Jamie Oliver: Mit egyen a gyerek az iskolában?

Az angol Ofsted (egy, az iskolákat ellenőrző független intézmény) beszámolója szerint a szülőket irritálja az iskolaigazgatók azon viselkedése, amikor az egészséges étkeztetés zászlaja alatt megszabják, hogy a gyerek mit vihet magával és mit nem az iskolai tízóraira.

#energiaital
2010.07.08.

Energiaital szomjoltásra? Rossz ötlet!

Gyerekek és koffeinre érzékenyek számára kifejezetten ellenjavalltak az ilyen készítmények – hívja fel a figyelmet a németországi Országos Kockázatelemző Intézet aktuális közleményében. Hogy az energiaitalok nem minden kockázat nélkül fogyaszthatók, az is jelzi, hogy számos országban az italok kereskedelmi forgalomból való kivonását tervezik. Az elképzelések szerint ezután már csak a gyógyszertárakban lesz megengedett árusítása.

#diéta
2010.07.07.

Csökkentett zsírtartalmú ételek diétában - Ne higgyünk a reklámoknak!

"Egészséges, nem hizlal, mert alacsony zsírtartalmú" - halljuk, látjuk, olvassuk a hirdetésekben. Ha egy kicsit utánanézünk, milyen más tápanyagok találhatók meg a termékben, könnyen rájöhetünk, hogy a figyelmünkbe ajánlott élelmiszer ettől még korántsem biztos, hogy megfelel egy szigorú, diétás étrend követelményeinek.

#táplálék kiegészítők
2010.07.03.

Táplálékkiegészítők és teljesítményfokozók

A sportteljesítmény növelésének reményében, sokan sok mindent bevállalnak. A teljesítményfokozók gyors, hatékony eredményeket ígérnek, de nem mindegy, hogy milyen áron. Tényleg javítják az esélyeidet és vonzóbbá teszik a külsődet? És egyáltalán: biztonságos a használatuk?

#energiaital
2010.06.26.

Energiaital - Ne vedd a szívedre!

Noha az energiaitalok felpörgetnek és növelik a teljesítményt, nem mindig éri meg kipróbálni. Ismerd meg a veszélyeket, melyeket az energiaitalok jelenthetnek a szívedre!

#tini. éhezés
2010.06.25.

Az éhezés káros és kóros hatásai

Egy átlagos felnőtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtől, fizikai aktivitástól függően. Ha ezt a bevihető energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétől az immunrendszer meggyengülésén át, akár halálhoz is vezethet a megvonás.

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#túra
2010.06.04.

Mi legyen a hátizsákban?

A hétvégétől egyre javuló, nyárias időt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

#egészséges táplálkozás
2010.05.29.

Esszenciális zsírsavak - A fejlődő szervezet számára nélkülözhetetlenek

Az esszenciális zsírsavakra a fejlődésben lévő gyereknek többek között azért van szüksége, mert biztosítják az idegrendszer megfelelő fejlődését, erősítik az immunrendszer működését, energiát szolgáltatnak, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

#vegetáriánus
2010.05.11.

A vegetáriánus étrend hatásai

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged.