alakformáló fehérnemű
#Táplálkozás

Több kalóriát égetünk alakformáló fehérneműk viselésekor? - Kutatás...

2010.07.29.
1 perces olvasási idő

Egy új kutatás szerint azok a nők, akik szűk, fűzőszerű, alakformáló fehérneműt viselnek, mialatt futógépen edzenek, több kalóriát égetnek el, mint ha nem viselnék.

Az alakformáló fehérneműt arra tervezték, hogy sétálás során keményebb mukavégzésre késztesse az izmokat.
15, átlagban 39 éves nő vett részt egy két részből álló 15 perces taposógépes tesztben. Az egyikben a nők alakformló fehérneműt viseltek, míg a másikban a normális fehérneműjüket viselték. A 2 teszt között 15 perces pihenőidő is volt. A tesztelés alatt a taposógép sebesége állandó volt (4,8 km/h) és a lejtő 5 percenként változott. (0%, 5%, 10%)

A teszt eredménye

• A nők 3-16%-al több kalóriát égettek a taposógépen, ha zsírégető fehérneműt viseltek.
• A legjelentősebb kalóriaégető hatás a 10%-os lejtőn érvényesült.

Ellenőrzött, és tudományos körülmények között tesztelték ezt az alakformáló fehérneműt, és bebizonyosodott, hogy ha a nők viselték, akkor az energiaráfordítás jelentősen megnőtt járás közben, ami lefordítva több elégetett kalóriát jelent.

Ez a különleges fehérnemű, aminek a használata nem ajánlott erőteljes mozgásokhoz, varrás nélküli, rugalmas szalagokból áll, amik arra vannak kifejlesztve, hogy az izmok kicsit keményebben dolgozzanak a természetes mozgások alkalmával, mint a lépcsőmászás, vagy a járás.

A kutatást az ACSM (American College of Sports and Meicine) éves gyűlésén prezentálták Baltimore-ban.

Ezt a kutatást egy egészségügyi konferencián publikálták. Az eredményeket előzetes tájékoztatásnak szánták, mivel még nem történt meg az a procedúra, aminek keretében külső szakértők tüzetesen átvizsgálják az adatokat.

(Sz.L.)