derékbőség
#Táplálkozás

Karcsúbb derekat szeretnél?

2015.11.13.
1 perces olvasási idő

Emelje fel a kezét, aki sohasem álmodott karcsúbb derékról! Úgy gondolom, hogy majdnem mindenki reménykedett már abban a tükörbe nézve, hogy formásabbá teheti a hastájékát.

A nagy derékkörméret okai

Mielőtt felfedeznénk, hogyan csökkentheted a derékméretedet, megnézzük az okokat, amik ezt a problémát okozzák. Az első helyen van az, hogy túl sokat eszünk, és ezt nem követi megfelelő mennyiségű fizikális tevékenység vagy kalóriaégetés. Ezt követik a különböző étel-intoleranciák, továbbá a különböző pszichofizikai stresszfaktorok, mint például a megváltozott alvás-ébrenlét ciklus, vagy a rossz étkezési szokások, mint például az étkezések kihagyása. Szintén kiváltó ok lehet a stresszhormon túltermelődése, vagy a kortizolé, ami a hasi zsírtömeg növekedését okozhatja, és emiatt a derékbőségét is.

Hogyan mérd meg a derékbőségedet?

Ahhoz, hogy megmérd a derekadat, fel kell állnod, és ruha nélkül, a mérőszalagot az utolsó borda és a medencecsont között elhelyezve magad köré kell fognod. Két vagy három mély lélegzetet vegyél a mérés előtt, és végül jegyezd föl az adatot.

A WHO szerint a maximum értéke a derékbőségnek, a nőknek nyolcvannyolc centiméter lehet, a férfiaknak százkettő.

Hogyan karcsúsítsd a derekadat?

Amíg a megnövekedett derékméret okai megtalálhatók az életstílusban, és a napi stressz helyzetekben, addig a helyzet nem sokat fog változni. Ne feledd a rendszeres testmozgást, ami segít a kalóriaégetésben, és az alacsony kalóriatartalmú étrend is segítségedre lehet a karcsúsításban.

Amit ehetsz

Teljes kiőrlésű gabonafélék, tejtermékek, fehérhúsok, halak, tojás, hüvelyesek, tofu, szezonális zöldségek, extra szűz olívaolaj, gyógynövények és fűszerek, zöld tea.

Amit nem ehetsz

Müzlik és finomlisztből készült dolgok (vagyis korpamentes búzaőrlemények), vöröshús, magas nátrium és zsírtartalmú kolbász vagy szalámi, sült, cukorban és zsírban gazdag gyorsételek, általában az ételadalékok és az alkohol is tiltólistán vannak.

(Sz. D. L., teensfashionnews.com)