#Táplálkozás #étrend

168 db cikk a témában

8 tipp az egészségesebb konyháért
#konyha
2022.06.28.

8 tipp az egészségesebb konyháért

A családod egészségesen él és úgy is étkezik? De a konyhában lévő alapanyagok néha az ellentétes hatást váltják ki. Mit tehetsz, hogy a családod valóban helyesen étkezzen?

Te ismered a flexitáriánus étrend ismérveit?
#étkezés
2022.06.17.

Te ismered a flexitáriánus étrend ismérveit?

Sokféle étrend létezik - ember legyen a talpán, aki pontosan eligazodik a diétás tanácsok útvesztőjében. Van, aki a testsúlycsökkentés miatt vág bele a diétázásba, sokakat a betegsége kényszerít rá, mások az egészségük megőrzése érdekében étkeznek bizonyos elvek szerint.

Te mennyi ételt pazarolsz?
#éhezés
2022.05.25.

Te mennyi ételt pazarolsz?

Az ellentétek világában élünk: egyszerre van jelen a túlsúlyosság és az éhezés, a gazdagság és a szegénység, a takarékoskodás és a pazarlás, a tudatosság és az érzelmi döntések tömege. Így aztán előfordulhat az a már-már nonszensz helyzet, hogy amíg a magyar háztartások évente 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el, addig az ezzel a mennyiséggel jól laktatható félmillió ember egy éven keresztül éhezik.

#kókusz
2022.04.01.

Miért jó kókuszzsírral sütni?

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.

#egészséges táplálkozás
2022.02.26.

5 ok, amiért érdemes uzsonnáznod

Egyes iskolák igyekeznek a menzán a diákok számára legjobb étrendet összeállítani, de ez nem mindenhol van így. Sok helyen nincs egészséges, tápláló étel se a menzán, se a büfében. Érdemes végiggondolnod miket eszel, amikor már igazán éhes vagy - vajon egészséges ételekre esik a választásod?

#energia
2022.02.21.

Mennyi egy kamasz napi energiaszükséglete? Az energiaegyensúly szerepe

A tizenéves korosztály számára a pubertáskorban bekövetkező testi változások miatt egészen más mennyiségű tápanyagra és energiára van szükség a fejlődés zavartalan bekövetkezéséhez, mint más életkorokban. Vajon pontosan milyen táplálkozási alapelveket érdemes szem előtt tartanod ahhoz, hogy egészséges legyél? Hányszor, mit és mennyit egyél?

Mit kell enned, ha vashiányos anémiád van?
#vashiány
2022.02.16.

Mit kell enned, ha vashiányos anémiád van?

Hitted volna, hogy a vashiány több, mint másfél milliárd embert érint a Földön? Európában minden harmadik menstruáló nő, a várandós nők 75%-a, a kisgyermekeknek pedig közel a fele vashiányos.

#jojó effektus
2022.02.11.

Mi az a jojó effektus?

A néhány hetes sanyargató diéta befejezése után rövidesen visszatérnek a leadott kilók? Sőt, a mérleg többet mutat, mint a diéta kezdete előtt? Vajon mitől alakulhat ki a jojó effektus, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld? Milyen veszélyeket rejthet magában a jojó effektus?

Ilyen az egészséges reggeli
#egészséges reggeli
2022.01.26.

Ilyen az egészséges reggeli

Reggelizz úgy, mint egy király! - tartja az ismert mondás. Nem véletlenül, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy jó reggeli az alapja az egész napnak. Az étrend elmaradhatatlan étkezése, de vajon mi tartozik az egészséges reggelihez és mi nem?

Tippek, hogy miért reggelizzünk!
#étkezés
2022.01.06.

Tippek, hogy miért reggelizzünk!

Itt van néhány apró tipp, ami segíthet abban, hogy eldöntsd, érdemes-e reggelizni vagy sem. De köztudott tény, hogy a reggeli segít súlyt veszteni, és megtartani a már elért súlyunkat!

Egyszerű téli saláták
#saláta
2021.12.17.

Egyszerű téli saláták

Valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágysz? A saláta remek választás. Számos módon variálhatod, és ahhoz igazíthatod, hogy mi van a hűtődben.

5 ok, amiért érdemes lenne minden nap teázni
#tea
2021.12.05.

5 ok, amiért érdemes lenne minden nap teázni

Jobban védhetnénk egészségünket, ha több teát fogyasztanánk, mivel ennek az italnak számos kedvező hatása van. A rendszeres teaivás ráadásul hozzájárulhat a napi folyadékszükséglet fedezéséhez is.

#reggeli
2021.11.20.

Reggeli lezsírozva...

A „reggelizz, mint egy császár, ebédelj, mint egy király, és vacsorázz, mint egy koldus” old school tanács napjainkban, amikor a táplálkozási és diétás elvekkel Dunát lehetne rekeszteni, elég fapadosan hangzik, ám amerikai kutatók legfrissebb eredményei alapján úgy tűnik, a népi bölcsesség megint valami örök érvényű igazságra bukkant…