étkezés
#Táplálkozás

Tippek, hogy miért reggelizzünk!

2023.01.21.
1 perces olvasási idő

Itt van néhány apró tipp, ami segíthet abban, hogy eldöntsd, érdemes-e reggelizni vagy sem. De köztudott tény, hogy a reggeli segít súlyt veszteni, és megtartani a már elért súlyunkat!

A reggeli csökkenti az evési kényszeredet, melyet a nap többi részén érezhetsz. Nem beszélve arról, hogy megakadályozza, hogy egyszerre sokat egyél. Amikor kihagyod a reggelit, akkor sajnos sokszor farkaséhesnek érezheted magadat, így könnyen rávetheted magad egy csoki automatára, vagy egy gyorséttermi kajára. Ha mindent összevetünk, azzal a kalóriamennyiséggel, amit reggelinél megspórolunk, szinte semmi nem érünk el, hisz a testünk pont azért, mert nem jut tápanyaghoz, elkezd raktározni. Voltaképpen a reggeli kihagyása túlsúlyhoz vezet.

A reggeli segít abban, hogy egész nap egészséges döntéseket hozz. Aki reggelizik, sokkal könnyebben diétázik, vagy választ egy egészségesebb étrendet, fogyaszt zöldséget, gyümölcsöt napközben. A reggeli elmulasztása tulajdonképpen magával vonja, Lány reggelizőasztalnálhogy nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt eszik az ember nap mint nap.

A reggeli erőt ad neked, felfrissít testileg és lelkileg. A reggeli által olyan glikogén-boltokat tölt fel a szervezetünk, amelyek a szőlőcukor termelésért felelősek. Ezáltal serkentve az agyunkat. A reggeli kihagyása dekoncentrációs zavarokhoz is vezethet.

Sajnos a legtöbb ember megpróbálja átugrani a reggelit, mondván, hogy nincs idejük, vagy egyéb más okot kitalálva hagyják el ezt az étkezést. Ha egyike vagy ezeknek az embereknek, nem árt újra gondolnod ezt az egészet, különösen, ha súlyt szeretnél veszíteni, vagy megtartani!

(KamaszPanasz - Cs.B.)