Főoldal / TÁPLÁLKOZÁS / Fogyókúrás tanácsadásért is fizetik a családorvost
  2017-12-11

Fogyókúrás tanácsadásért is fizetik a családorvost

Az elhízást olyan súlyos és veszélyes kórképnek veszik az Egyesült Államokban, hogy a testsúlycsökkentésre vonatkozó tanácsadást a családorvosi vizit részeként fizeti a legnagyobb állami egészségbiztosító, a Medicare. A tanácsadással kapcsolatban mind az orvosnak, mind a betegnek pontos és részletes feltételeknek kell megfelelnie.

- hirdetés -

Az elhízás már gyermekkorban kezdődik. Minden hetedik amerikai gyerek vagy tizenéves súlytöbblettel él, vagy kövér. Ez az Egyesült Államokban csaknem 13 millió dagi gyermeket jelent ,és az utolsó három évtizedben ez a szám megháromszorozódott.testzsír

Az arány a felnőttek körében sem jobb: sokan cipelnek magukon túlsúlyt és 34 százalékuk elhízott. Számítások szerint az idősek és munkaképtelenek egészségügyi ellátásáról gondoskodó Medicare biztosítás tagjainak legalább egyharmada veheti igénybe ezt az új szolgáltatást.

Aki 30-nál nagyobb testtömegindexe (BMI) miatt erre szorul, az egy hónapig hetenként járhat az orvoshoz intenzív táplálkozási tanácsadásért.

Ezt követően újabb öt hónapig, kéthetenként mehet orvosához és mindezt a Medicare fizeti. Ha az első fél év alatt testsúlya legalább három kilót csökkent, további hat hónapon át havonta találkozhat a páciens biztosított orvosával.

Azok a Medicare páciensek, akiknek a fél esztendő során a három kilónyi súlyvesztés nem sikerült, még ugyanennyi időt kapnak a fogyásra. Azok, akiknél látszott az igyekezet, de testtömeg indexük még mindig meghaladja a 30-at, a Medicare költségére még egy lehetőséget kapnak.

A tanácsadás csak a családorvos rendelőjében történhet. A biztosító nem fizet, ha az ellátást szakképzett növér nyújtja, vagy azt kórházban, sürgősségi ellátó helyen, ambulancián, esetleg idősek otthonában végzik.

(mti)