fogyókúra
#Táplálkozás

Fogyókúrás tanácsadásért is fizetik a családorvost

2017.12.11.
1 perces olvasási idő

Az elhízást olyan súlyos és veszélyes kórképnek veszik az Egyesült Államokban, hogy a testsúlycsökkentésre vonatkozó tanácsadást a családorvosi vizit részeként fizeti a legnagyobb állami egészségbiztosító, a Medicare. A tanácsadással kapcsolatban mind az orvosnak, mind a betegnek pontos és részletes feltételeknek kell megfelelnie.

Az elhízás már gyermekkorban kezdődik. Minden hetedik amerikai gyerek vagy tizenéves súlytöbblettel él, vagy kövér. Ez az Egyesült Államokban csaknem 13 millió dagi gyermeket jelent ,és az utolsó három évtizedben ez a szám megháromszorozódott.testzsír

Az arány a felnőttek körében sem jobb: sokan cipelnek magukon túlsúlyt és 34 százalékuk elhízott. Számítások szerint az idősek és munkaképtelenek egészségügyi ellátásáról gondoskodó Medicare biztosítás tagjainak legalább egyharmada veheti igénybe ezt az új szolgáltatást.

Aki 30-nál nagyobb testtömegindexe (BMI) miatt erre szorul, az egy hónapig hetenként járhat az orvoshoz intenzív táplálkozási tanácsadásért.

Ezt követően újabb öt hónapig, kéthetenként mehet orvosához és mindezt a Medicare fizeti. Ha az első fél év alatt testsúlya legalább három kilót csökkent, további hat hónapon át havonta találkozhat a páciens biztosított orvosával.

Azok a Medicare páciensek, akiknek a fél esztendő során a három kilónyi súlyvesztés nem sikerült, még ugyanennyi időt kapnak a fogyásra. Azok, akiknél látszott az igyekezet, de testtömeg indexük még mindig meghaladja a 30-at, a Medicare költségére még egy lehetőséget kapnak.

A tanácsadás csak a családorvos rendelőjében történhet. A biztosító nem fizet, ha az ellátást szakképzett növér nyújtja, vagy azt kórházban, sürgősségi ellátó helyen, ambulancián, esetleg idősek otthonában végzik.

(mti)