fogyókúra
#Táplálkozás

Egyszerű fogyókúrás tippek

2019.08.10.
2 perces olvasási idő

Beleveted magad egy igen szigorú, de csodálatos eredményekkel kecsegtető diétába. Napról-napra követed az utasításokat, melyeket próbálsz maradéktalanul betartani, miközben minden egyes kalóriát számításba veszel. Azonban rövidesen azt veszed észre, hogy sütiket eszel és egyre többet nassolsz, hoppá vége a diétázásnak. Ismerős történet, nem?

Találj időt és módot a mozgásra

Sokaknak az a kifogásuk, hogy nincs idejük, módjuk, anyagi keretük a megfelelő edzésre, nem járnak el edzőterembe, és nem űznek semmilyen aktív sportot. Azonban félre a kifogásokkal, bárki találhat a nap folyamán néhány percnyi időt, amikor megdolgoztathatja a testét. Például tévénézés közben nem terpeszkedni kell a kanapén, hanem lehet némi felülést vagy ugráló kötelezést végezni, vagy mosogatás közben egy jó zenére táncolni. Ezzel meglesz a napi mozgás, ráadásul nem marad idő a nassolásra sem, hidd el, megéri.

Irány a kutyapóz

A jóga és más, hasonló mozgásformák igen népszerűek manapság, erősítik a testet, és önuralomra, megfontoltságra tanítanak. Segít egészségesebben élni úgy, hogy nem kerül sok erőfeszítésbe, csak kitartás kell hozzá.

diéta

Takarékoskodj az adagokkal

Felejtsd el a nagy adagokat, ha étterembe vagy gyorsétkezdébe mennél. Felesleges többet enned, mint amire a szervezetednek szüksége van. Azon kívül, hogy igen hizlalóak ezek az ételek, igen károsak is az egészségre nézve. Inkább ugorj be egy salátabárba, esetleg némi grillezett sovány hús belefér, de akkor már ne egyél mellé sült krumplit. Idővel rájössz, hogy nem volt hiábavaló hanyagolni ezen szokásaidat.

Nem kell lemondani a nasiról sem

A fogyókúra nem azt jelenti, hogy ezentúl koplalni fogsz és csak száraz kenyéren és vízen kell élned. Bátran ehetsz finomságokat is az ebéd után, csak arra figyelj, hogy ezek egészségesek és alacsony kalóriatartalmúak legyenek. Például rágcsálj sárgarépát, gyümölcsféléket, esetleg keserű csokit, ha édesre vágynál. Így anélkül elégítheted ki rágcsálnivalók utáni sóvárgásodat, hogy utána félelemmel és bűntudattal telve kellene a mérlegre lépned.

Próbálj ki új dolgokat

Járj el újfajta edzésekre (cardio) vagy próbáld ki a különféle táncokat. Légy bátor, az eredmények önmagukért fognak beszélni. Észre se veszed, és már el is érted az álomsúlyodat.

Tartsd be az étkezési időket

Lehetőleg naponta többször, kis adagokban fogyaszd el a napi étel-adagodat. Azonban, ha ezt nem tudnád betartani, akkor egy dologtól mindenképp tartózkodj: ne egyél este, de legfőképp ne nassolj este hat óra után, hacsak az életviteled nem ellentétes a nappali léttel. Ne nagyon menj esti büfé-körútra, inkább dobj össze egy egészséges vacsorát.

Ha mást nem, akkor sétálj

Sokkal könnyebb rávenned magadat bármire is, ha az nem öncélú és köthető valami máshoz. Például a kutyasétáltatás egy nagyszerű alkalom némi mozgásra. A házi kedvencnek is szüksége van a mozgásra és neked is, ez tiszta sor. Így kevésbé jelent kényszerűséget szőrös barátod sétáltatása, főleg ha közben emlékezteted magad, hogy mennyi kalóriát veszítesz egy élénk jószág mellett.

(health.com)