táplálkozás
#Táplálkozás

Ész nélküli evés: 6 tévhit leleplezése

2014.05.25.
1 perces olvasási idő

Azt hiszed, ha kis pohárból iszol, akkor az megvéd attól, hogy sokat igyál? A kis poharak még rosszabbnak bizonyultak a felmérések során, mint a nagyok, mivel a vizuális csalódás miatt körülbelül 34%-kal iszunk többet belőlük, mint a magasabbakból vagy szélesebbekből.

Túlzott olívaolaj használat

Az olívaolaj egészségesebb a kenyereden, mint a vaj - ez biztos. De Olaszországban az éttermek rejtett kamerás felvételei kimutatták, hogy 26 %-kal több olívaolajat teszünk a kenyérre, mint vajat.

Az éttermek csapdái: hangzatos nevek

Az emberek többet esznek az éttermekben, mint otthon, és nem csak a nagy adagok miatt. Az éttermi menük hangzatos nevei hatására többet fogyasztunk, mint kellene. Például a Fekete erdő dupla csoki tortából 27 %-kal több fogy, mint ha egyszerűen csoki tortaként szerepelne az étlapon.táplálkozás

Az ételt messze tartjuk magunktól

A "minél messzebb kell gyalogolnod, annál kevesebbet eszel” elvnek pont a fordítottja igaz a felmérések alapján. A munkahelyeken a dolgozók kétszer annyi csokit ettek, ha az hat méterrel messzebb volt, mint amikor az asztalukon volt az édesség. Ezen kívül arra is hajlamosabbak voltak, hogy elfelejtsék, mennyit ettek.

Nagy adag pattogatott kukorica fogyasztása

Moziba mész? Egy jó film meglátszik a hasadon is, a nagy adag popcorn miatt. Azok, akik nagy adagot vesznek, 45%-kal többet esznek, mint azok, akik közepes adagot vásárolnak. De nem csak ez a baj. A felmérés azt is kimutatta, hogy van, amikor tíz napos pattogatott kukoricát szolgálnak fel a mozikban. A nagy csomagolás arra ösztönöz, hogy többet egyél.

Nagy tányérok és evőeszközök használata

A nagy tálak nagy adagokhoz vannak kitalálva. A gyerekeknek is csapdát jelentenek a nagy tálak, mivel sokkal több müzlit esznek belőlük, mint különben tennék. Egy felmérés kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik nagy tányérokból esznek, sokkal hajlamosabbak az elhízásra, mint azok, akik kisebb tányérról fogyasztják el a táplálékukat.

(Gy. Z., cbsnews)

Kapcsolódó cikkek