Táplálkozás, nassolás

#Táplálkozás #nassolás

62 db cikk a témában

Suli-büfé: szabályok és intelmek
#suli
2024.04.12.

Suli-büfé: szabályok és intelmek

Sajnos az iskolai büfék általában nem a tápanyagban gazdag ételekről és nassolnivalókról híresek. Ha észben tartasz néhány apró szabályt, akkor nyugodtan és egészségesen töltheted tízórai és ebédszüneteidet, anélkül hogy éhes maradnál!

Ételfüggőség - valóban létezik
#ételfüggőség
2024.02.29.

Ételfüggőség - valóban létezik

Érezted már valaha, hogy rabja lettél egy íznek? Hogy mennyire szeretnél egy bizonyos kaját vacsira? Nos, akkor tudod, miről van szó. Bedobsz egyet a kedvenc cukorkáid közül a szádba, kikapcsolod a világot és kezdődhet a falás. Hát ez bizony bárkivel megeshet, nem kell ehhez elhízottnak vagy túlsúlyosnak lenni, lehet, hogy épp a legegészségesebb étrendet tartod, mikor eltévedsz egy kicsit.

Csokoládé-függőség és a boldogság
#csoki
2024.01.27.

Csokoládé-függőség és a boldogság

A csokoládé fogyasztása igazi boldogságérzetet vált ki a vele függőségi viszonyban lévők esetében. Ám az édesség tartós fogyasztása fokozza az elhízás kockázatát, amely olyan frusztrációt válthat ki, amely elől fokozott csokoládéfogyasztásba „menekülnek”. Az ördögi körből úgy lehet kitörni, ha a függők megtanulják, milyen az igazi éhségérzet, hogy csak akkor egyenek, amikor tényleg éhesek.

22 egészséges nasi, amit a suliban is ehetsz
#nasi
2024.01.17.

22 egészséges nasi, amit a suliban is ehetsz

Amit nap közben fogyasztasz, nemcsak az egészségedet és súlyodat befolyásolja, hanem a produktivitásodat is. A magas cukor és zsír tartalmú ételek és nasik álmossá és erőtlenné tehetnek.

Az elhízás nyolc oka
#elhízás
2023.12.21.

Az elhízás nyolc oka

Egy baráti összejövetel vagy egy egyszerű esti tv-zés? Te mit teszel közben? Eszel… Sajnos nagy hagyománya lett manapság, hogy ha valakit meghívunk magunkhoz, akkor majdcsak kötelező erővel bír az ételek habzsolása. Az állandó evés rossz szokássá válhat, ami károsítja egészségünket. Mi lehet még az étel? Vigasz. Mert sokszor jutalmazzuk és vigasztaljuk magunkat a különböző édességek és ételek segítségével.

Hizlaló őszi finom ételek
#ősz
2023.09.24.

Hizlaló őszi finom ételek

Amikor megérkezik az ősz, sokan rávetik magukat a zsíros ételekre, mert úgy gondolják, hogy a szervezetük így hatékonyabban fog fűteni. Ha nem vagyunk óvatosak, akkor a kilók is könnyen felszaladhatnak.

#diéta
2023.09.18.

Gyakori hibák diéta közben

Bár azt hisszük, hogy jó úton járunk hogy belefogyjunk a kedvenc farmerünkbe, mégis ha a kemény erőfeszítések közepette becsúszik egy-egy ilyen diétabaki, az könnyen dugába döntheti elképzeléseinket.

Mi okozza az elsőéves hallgatók súlygyarapodását?
#hízás
2023.09.03.

Mi okozza az elsőéves hallgatók súlygyarapodását?

Amerikában az elsősök körülbelül 7 kg-ot híznak az egyetem első évében. Tanulmányok kimutatták, hogy a hallgatók átlagosan 1,5-4,5 kg-ot szednek fel az egyetem első két éve alatt. Ennek a súlygyarapodásnak a legnagyobb része az első év első szemeszterében jelenik meg. Vajon mi lehet ennek az oka?

Imádsz nassolni? Segítünk abbahagyni!
#nassolás
2023.07.10.

Imádsz nassolni? Segítünk abbahagyni!

A nassolás nemcsak egészségtelen szokás, de az alakodnak is árt. Néhány egyszerű fogással azonban kiütéssel győzhetünk a nassolási vágy elleni harcban.

A csodálatos fahéj
#fahéj
2023.06.26.

A csodálatos fahéj

Ha szereted a fahéjjal készült finomságokat, akkor már csak a megemlítése is azonnali Pavlovi-reakciót vált ki. Lelki szemeid előtt ott sorjáznak a finomabbnál-finomabb ételek, sütemények, csigák, tejbegríz, mártások, kompótok, gyümölcslevesek. És még csak karácsonynak sem kell lennie hozzá.

Nassolni jó (?)
#nassolás
2023.06.06.

Nassolni jó (?)

Kerüld el a napközbeni felesleges nassolást! A tízóraira vagy uzsonnára elfogyasztott pár szelet keksz még nem bűn, de össze-vissza ne fogyassz ilyesmit!

Fagyit házilag? Naná! 3 egészséges recept ötlet
#egészséges desszert
2023.05.21.

Fagyit házilag? Naná! 3 egészséges recept ötlet

Csak azért, mert elkötelezted magadat az egészséges étkezés mellett, nem muszáj lemondanod a desszertekről. Rengeteg egészséges fagyi ötlet van, melyeket becsempészhetsz az étrendedbe.

Néhány tévhit a csokoládéról
#csokoládé
2023.02.24.

Néhány tévhit a csokoládéról

Biztosan többen emlékeznek még Johnny Depp és Juliette Binoche Csokoládé című romantikus filmjére, mely egészen új dimenzióba helyezte magát a csokoládét. A mozi után valószínűleg azok is csatlakoztak a csokikedvelők népes táborához, akik korábban nem hódoltak eme élvezetnek. A csokoládé a világ legnépszerűbb édessége, de az összes élelmiszer toplistáját tekintve is az elsők között végezne. Talán ez az oka annak is, hogy egyre több egészséggel kapcsolatos hír jelenik meg a csokifogyasztásról.

Vigyázz a mozinasikkal!
#mozi
2023.02.14.

Vigyázz a mozinasikkal!

A mozikban jobbnál jobb filmeket játszanak. És az csak természetes, hogy a mozijegy mellé némi csipegetni- és innivaló is jár. A sós, édes és vajas kukorica, valamint a nachos és csoki is jól esik a film mellé, ám korántsem tesz jót az alakodnak!