nass
#Táplálkozás

Hosszú hétvége nass-mentesen

2015.04.30.
1 perces olvasási idő

Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a napfényt május elseje jóvoltából! Rebeka kipróbálta, milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzi a nasikat az étrendjéből.

Indul lassan a bikiniszezon, ideje ledobni a téli pluszkilókat... Persze a csokiról, vagy a finom sütikről senki sem szeret lemondani ennek érdekében. Pedig nemcsak az alakot "formálja" a sok cukor és csoki elűzése, hanem a közérzetedre és az egészségedre is jó hatással van egy tisztítókúra, vagy nass-mentes hétvége. A nasik kiiktatásával akár heti fél-egy kilót is ledobhatsz szenvedés nélkül, illetve csökkentheted a narancsbőr kialakulásának "veszélyét" is.

A hétvége alatt az egészség és a nyári alak jegyében megpróbáltam nélkülözni az összes nasit a háznál, illetve házon kívül. A suli közben ez nem könnyű feladat, a nagy rohanásban kell az energia, egy tábla csoki is könnyedén lecsúszik. Rendszertelenül bekapni egy falatot nem vall valami egészséges életmódra, és ez sajnos semmilyen módon sem támogatja a szervezet működését. A gyors kajákról ne is beszéljünk! A rengeteg tartósítószer, adalékanyag, és zsiradék inkább blokkolja a szervezetet, lassítja a működését, mintsem felpörgetné.

Hétvégén azért mégis egyszerűbb megválogatni, hogy mit eszik az ember fia/lánya, de a csábítás továbbra is ott kísért, és minden egyes hűtőnyitogatásnál ott leselkedik. Pénteken nagytakarítást végzek, és száműzöm a csokikat, kekszeket, csipszet, gyorséttermi kupont és mindenféle "nassolni való" címszó alatt futó ételt a hűtőből és az éléskamrából.

Próbáltál már valamilyen tisztítókúrát? (Mielőtt belevágnál, mindenképp kérd ki egy szakértő véleményét.) Esetleg lemondanál a nasikról egy pár nap erejéig? Ha kipróbáltad, és meg szeretnéd osztani az élményeidet, tapasztalataidat, írj bátran egy pár soros beszámolót a KamaszPanasz fórumaira, blogjaira, Facebook-oldalára.

(Gy.R.)