Táplálkozás, gyorsétel

#Táplálkozás #gyorsétel

29 db cikk a témában

A magas koleszterinszint
#koleszterin
2024.04.08.

A magas koleszterinszint

Hamburger, szalonna, sajt - Mi a közös bennük? Az, hogy nagyon sok bennük a koleszterin! Mi is pontosan a koleszterin, és miért káros a szervezetünkre? És mit tehetsz a magas koleszterinszint ellen?

Grillezés biztonságosan
#fesztivál
2024.04.05.

Grillezés biztonságosan

A sütögetés, grillezés jó szórakozás, de sajnos gyakran okozói betegségeknek, baleseteknek is. Cikkünkben felsorolunk pár dolgot, amire megéri ügyelni.

Étkezési bakik - Figyeld tested jelzéseit!
#étkezés
2023.10.30.

Étkezési bakik - Figyeld tested jelzéseit!

Még ha pontosan tisztában is vagy vele, hogy mire van szüksége a testednek, és ha a legfigyelmesebben táplálkozol, akkor is követhetsz el hibákat, miközben telepakolod a tányérod. Mire érdemes figyelned?

Mi okozza az elsőéves hallgatók súlygyarapodását?
#hízás
2023.09.03.

Mi okozza az elsőéves hallgatók súlygyarapodását?

Amerikában az elsősök körülbelül 7 kg-ot híznak az egyetem első évében. Tanulmányok kimutatták, hogy a hallgatók átlagosan 1,5-4,5 kg-ot szednek fel az egyetem első két éve alatt. Ennek a súlygyarapodásnak a legnagyobb része az első év első szemeszterében jelenik meg. Vajon mi lehet ennek az oka?

Sültkrumpli - Az elhízás oka?
#elhízás
2023.07.26.

Sültkrumpli - Az elhízás oka?

Ha egy gyorsétterembe mész, szinte már kötelezően venned kell egy adag sültkrumplit. Mindannyian tudjuk, hogy a gyorsétel mennyire egészségtelen, és ha rendszeresen fogyasztjuk elhízáshoz vezethet. De tudtátok, hogy a sültkrumplitól is elhízhatunk? A válasz: Igen!

Forrólevegős sütő - A legdrágább a lista végén?
#forrólevegős sütő
2023.07.10.

Forrólevegős sütő - A legdrágább a lista végén?

Amiért érdemes forrólevegős sütőt beszereznünk az az, hogy kevésbé káros alternatívát jelentenek a hagyományos olajsütőkkel szemben. Az olajban sült ételek fogyasztását régóta a civilizációs betegségek kialakulásának egyik fő tényezőjeként említik. A forrólevegős sütők esetében ezek a kockázatok sokkal kisebbek a felhasznált olaj összehasonlíthatatlanul kevesebb mennyisége miatt.

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!
#gyorsétterem
2022.10.26.

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!

Réges-régen, amikor még csak a gyorséttermek előképei léteztek, az emberek tudták, hogy mit esznek. A mára már ikonná vált hamburger-sült krumpli párosítás hajdanán frissen darált marhahúsból készült, mellé pedig hámozott, darabolt és kisütött krumplit kaptak a kedves vásárlók.

Mik azok az E-számok?
#emulgeálószer
2022.05.03.

Mik azok az E-számok?

Feltűnt már neked, hogy amikor bevásárolni mentek a szüleiddel és meg akarod nézni, miben milyen tápanyag van, a termékek címkéjén csupa megfejthetetlen kódszám található, melyek mindegyike „E” betűvel kezdődik?

#fatorexia
2018.07.15.

Miért könnyű elhízni Angliában?

Bár az elhízásnak számos oka lehet, de amióta Angliában vagyok nemzetközi diákként, sok olyan apróságot figyeltem meg, amik nagy valószínűséggel komoly kiváltó okai lehetnek a szigetországban megfigyelhető elhízásnak. Szubjektív beszámolómmal szeretnék rávilágítani ezekre a pontokra, hogy okuljunk belőlük.

#nyári étel
2016.06.17.

A leghizlalóbb nyári finomságok

Végre nyár van, és itt az ideje a strandolásnak, a fagyizásnak, a sörözésnek, koktélszürcsölésnek a medence partján, valamint a szabadtéri sütögetésnek. Jól hangzik, de azt tudod, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a kalóriadúsabb csemegéket választani? Mutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnél felszedni jó néhány kilót.

#foci
2016.06.13.

Egészséges nassolás foci Eb alatt is

Nincs meccsnézés nassolás nélkül. Ez tény és való, habár jobb lenne, ha tudatosan készülnénk egy-egy esti drukkolásra, és olyan ennivalókat tennénk a TV előtti asztalra, ami nem a zsíros, cukros vagy túl sós. Cikkünkben felsorolunk néhány ötletet, amely egészséges, és nem kell a felesleges kilóktól tartanod miattuk.

#kalória
2016.01.01.

Butít a gyorsétel!

Kutatások szerint a a hamburger, a sült burgonya és a hasonló gyorséttermi ételek fogyasztása elősegíti az elbutulást, míg azok, akik csökkentett kalóriatartalmú, úgynevezett mediterrán diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken.

#rákkeltő étel
2015.11.06.

Az öt legkárosabb, rákkeltő étel

Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.

#étkezés
2015.09.11.

Lassan az étellel!

Háromszor akkora az elhízás veszélye, ha a komótos étkezés helyett az étel gyors befalását választjuk. Utóbbi esetében ugyanis jóval több ennivalót lapátolunk magunkba, mint amennyi szükséges lenne.

#nyár
2015.06.21.

Étkezz okosan nyáron is!

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...