táplálkozás
#Táplálkozás

Ne hízz hétvégén!

2015.02.28.
1 perces olvasási idő

Hétköznap lelkesen edzel a konditeremben, de a mérleg mégis csúnya értéket mutat alattad A hétvégi kiadós étkezések óriási súlytöbbletet idézhetnek elő!

Tudományosan bizonyított és tesztekkel alátámasztott tény, hogy az emberek 20%-a az ünnepeken és a hétvégéken szedi föl a legtöbb kilót, ami évente akár 5 kg plusz is lehet! Ha te is az utóbbi 20 százalékba tartozol, olvasd el ezt a cikket, és próbáld ki stratégiáinkat!

Tervezz előre!

Néha a hétvége olyan, mint egy kis vakáció, ahol degeszre eszed magadat. Ám ha előre eltervezed azt, hogy mikor és mennyit eszel abból, ami nem igazán egészséges, akkor máris van egy kis rendszer a hétvégén. Legyen ez például popcorn vagy a hamburger, csak mértékkel kell enni, és odafigyelni arra, hogy a hét többi részében lehetőleg egészséges életvitelt folytass!

Készíts naptárat!

Lány pizzát eszik

Nagyon sok személynek a bioritmusát a családi összejöveteleken lévő étkezés borítja fel. Ezután javasolt elmenni sportolni, például bicajozni, táncolni vagy épp túrázni. Mindenképpen oda kell figyelni az egészséges főzésre, hogy ne tocsogjon minden az olajban, és hogy a teljes kiőrlésű liszt jobb, mint a sima.

Hallgass a testedre!

A hét folyamán általában a test diktálja az étvágyat, ugyanis amikor pörgős, aktív életet élünk, akkor nincs annyi késztetés az evésre, mint amikor otthon átalusszuk a reggelit, majd ebédnél a reggeli adagot is megesszük, ami által több és nagyobb zsírréteg rakódik le a testünkben. Az egyik hétvégén próbálj ki egy kísérletet. Ha még nem korog a gyomrod, ne egyél! Ha eszel, azt lassan tedd, és mikor úgy érzed, már jól laktál, hagyd abba az evést, ne folytasd addig, amíg pukkadásig nem leszel!

Ezekkel az egyszerű lépésekkel megakadályozható, hogy újabb és újabb farmert kelljen vásárolnod a rád rakodó túlsúly miatt.

(KamaszPanasz - GY. P. F. - shape.com)