mozi
#Táplálkozás

Vigyázz a mozinasikkal!

2023.02.14.
1 perces olvasási idő

A mozikban jobbnál jobb filmeket játszanak. És az csak természetes, hogy a mozijegy mellé némi csipegetni- és innivaló is jár. A sós, édes és vajas kukorica, valamint a nachos és csoki is jól esik a film mellé, ám korántsem tesz jót az alakodnak!

Egy nagy adag vajas popcorn nem biztos, hogy a legjobb választás, mivel kb. 1200 kalóriát tartalmaz! Ne feledd, hogy egy nő ajánlott napi kalóriaigénye 2000 kalória. Tehát ezzel már a napi adagod felét el is fogyasztottad! Nem hangzik valami jól, ugye? És a páros menüről még nem is beszéltünk!

Amikor arról döntesz, hogy mit vásárolsz, az árkülönbségen kívül figyelj a kalóriára is. Egy extra méretű csoki több, mint 500 kalória, és egy nagy csomag csokis drazsé 750 kalória. Azonban vannak olyan mozi nasik is, amelyek egészségesebbek. A gumimaci például sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz. És popcorn helyett próbálkozhatsz a pereccel is, ami kevesebb, mint 500 kalória.


Végezetül még egy jótanács: Az extra nagy üdítő helyett válassz inkább vizet! Ez a létező legegészségesebb dolog, amit egy moziban találhatsz!

(KamaszPanasz)