menstruáció
#Testi problémák

Bánj magaddal királynőként a menstruációd alatt!

2014.05.23.
2 perces olvasási idő

A menzeszed alatt is érezheted magad nagyszerűen, csak még nem tudsz róla! A görcsök, a fájdalom, a viselkedésed… és a lista még nagyon hosszú! Minden hónapban ugyanaz a szörnyűség. Mi is lehetne jobb indok egy kis kényeztetésre?

Ahelyett, hogy rosszul éreznéd magadat, ünnepeld és kezeld magadat királynőként egy héten keresztül tippjeink segítségével!

Habfürdőzz! Semmi sem segít jobban relaxálni és ellazulni, mint egy forró habfürdő. Először is bizonyosodj meg arról, hogy kisajátíthatod a fürdőszobát legalább 45 percig – egyáltalán nem megnyugtató, hogyha a kisöcséd minden ötödik percben az ajtón kopogtat. Emellett varázsold meghitté a hangulatot azzal, hogy a kád szélére pár gyertyát pakolsz. Vidd be a telefonodat, vagy valamilyen zenelejátszó eszközt is a fürdőszobába, de semmiképpen se helyezd a fürdőkád szélére, nehogy egy véletlen baleset folytán megrázzon az áram!

Töltsd meg a kádat fürdősóval, és pár csepp levendulaolajjal! Az izomlazító fürdősó a legjobb megoldás, ugyanis ellazítja az izmaidat, inaidat. A levendulaolajat megtalálhatod a legtöbb gyógynövényboltban. A levendula garantálja a nyugalmat, segít a test és a lélek egyensúlyának megtartásában. Ha pedig kész a kádad, akkor csak ülj be, dőlj hátra és relaxálj.

Tervezz egy mozis estét magadnak! Milyen jellegű filmeket nézel leginkább? Vígjátékot, drámát, thrillert vagy akciófilmet? Kölcsönözz ki pár filmet, és dőlj végig a kanapén. Ráadásul ha éppen megvan, akkor bizonyos ételeket kívánsz. A görcseidet szabályozhatod a kedvenc nassolnivalóiddal. Vásárolj magadnak egy adag csokit, esetleg pár csomag gumicukrot. Sósat kívánsz? Készíts hagymás-tejfölös szószt a kedvenc chipsedhez. Persze csak óvatosan és mértékkel, hiszen a kalóriák még így is számítanak.

Öltözködj úgy, ahogy jól esik! Viselj kényelmes nadrágot EGÉSZ NAP. Semmi sem jobb, mint a kedvenc melegítődet hordani – kényelmes, puha, és nem látszik, hogy a hónapnak miért is ezen részében hordod.

Vagy a másik végletet is választhatod! Öltözz ki! Néha, amikor nagyon rosszul érzed magadat, akkor a csinos ruha jókedvre deríthet. Reggelente szánj egy kicsit több időt arra, hogy megcsináld a hajadat, vagy vegyél fel valamit, ami csinos és kényelmes egyszerre. Így extra csinosan érezheted magadat egész nap! Olyan sok bókot fogsz kapni, hogy még csak eszedbe sem fog jutni a menzeszed. Próbáld ki az ultra vékony betéteket, amelyek olyan diszkrétek, hogy nem is fog számítani, hogy mit viselsz!

Látogass el a kedvenc éttermedbe! Tervezz egy estét, amikor a kedvenc éttermedbe mész a pároddal, a legjobb barátodal vagy az anyukáddal! Kérj előételt és egy alkoholmentes koktélt. Emellett rendelj valami olyat, amit mindig is ki akartál próbálni, de túl drága volt.

Nem számít, hogy milyen módszert választasz ahhoz, hogy királynőként érezd magadat – a lényeg, hogy legyen megnyugtató és különleges. Lehet akár olyan egyszerű is, hogy egy jó könyvet olvasol, kifested a körmeidet, vagy csak egy extra hosszú zuhanyt veszel. A menzeszed elég baj neked, a lényeg, hogy kezeld magadat különlegesen!

(Gy. A., beinggirl.com)

Kapcsolódó cikkek