menstruáció
#Testi problémák

Strandolás a menstruáció alatt

2020.07.14.
1 perces olvasási idő

Alig egy szempillantás alatt régi jó ismerősünk, az anyatermészet akár kész horrorrá változtathatja a nyári mókát. De ne félj! Megtaláljuk a megoldást a kényes esetekre.

Irány a víz

Félelem nélkül rohanhatod meg a medencét vagy a strandot, nem lesz szivárgás, és nem fognak kilógni tampondarabok a bikinidből. Nyugodtan viselhetsz tampont úszáskor. A tampon azelőtt összegyűjti a menstruációs váladékot, mielőtt az elhagyná a testedet. Minél nagyobb, annál tovább tart, de egy tampont maximum nyolc óráig használhatsz. A dobozban még utasítást is kapsz ahhoz, hogyan kell helyesen felhelyezni, úgyhogy próbáld ki néhányszor, mielőtt a strand felé veszed az irányt. Ne aggódj, nem lesz körülötted egy nagy vértócsa a vízben!

Mielőtt elhagyod a mosdót, tedd a tampon végét a fürdőruhád bélésébe, és már mehetsz is. Ne felejts el tampont cserélni legalább nyolc óránként, vagy még gyakrabban, attól függően, hogy milyen erős a vérzésed, vagy cseréled át a fürdőruhád, akármelyik is aktuális előbb.

Hatékony védelem, ami akár a zsebben is elfér

Tartsd titokban, hogy menstruálsz egy igazán aprócska tamponnal. Apró celofán csomagolásban kaphatók, akár a kezedben is elférnek, de még a legkisebb zsebben is. A hátizsákodban rejlő tampon csak a te kis ttkod marad. Vigyél többet a barátaidnak is, soha nem tudhatod, mikor osztja meg a természet ezt az örömöt a velük is!

A pattanások nem tehetik tönkre a strandolásodat

A természet,sokszor ruházza fel havi ajándékát mitesszerekkel, zsíros bőrrel, és ez nem a legnagyszerűbb meglepetés egy strandolós napra. Keress magas faktorú naptejet, különösen olyat, ami arcra való. Tegyél rá egy kevés színezett hidratálót, azért, hogy kihozza a bőrszínedet, és elrejtse a pirosságot. Ha minden kötél szakad, legyél divatos, és kapj fel egy hatalmas napszemüveget, egy sapkát, vagy kalapot, ami illik a stílusodhoz, és takard el apró szépséghibádat a kíváncsi tekintetek elől.

Száműzd az előtte jelentkező görcsöket, puffadást

A pocakproblémáknak nincs helye a strandon és a medenceparton. Maradj távol a koffeintől, sós és zsírban sült, valamint egészségtelen ételektől. Igyál vizet, jeges gyógynövényteát, hűsítő limonádét, friss gyümölcsöket és zöldségeket. Néhány ember a citromos forró vízre esküszik a puffadás enyhítésére. Mások meleg sóval, vagy más meleg tárggyal csillapítják görcseiket. Találd ki, neked mi használ a legjobban, és azt alkalmazd.

A menstruációt magabiztossággal is elviselheted bosszankodás, vagy épp rettegés helyett. A megfelelő termékekkel, és eszközökkel felfegyverkezve büszkén vállalhatod a menstruációdat, akár a biciklitúrán, a strandon, az uszodában, vagy épp az esti bulin érjen is utol.

(KamaszPanasz - Sz. D. L.)