menstruáció
#Testi problémák

Strandolás a menstruáció alatt

2024.06.04.
2 perces olvasási idő

Alig egy szempillantás alatt régi jó ismerősünk, az anyatermészet akár kész horrorrá változtathatja a nyári mókát. De ne félj! Megtaláljuk a megoldást a kényes esetekre.

Irány a víz

Félelem nélkül rohanhatod meg a medencét vagy a strandot, nem lesz szivárgás, és nem fognak kilógni tampondarabok a bikinidből. Nyugodtan viselhetsz tampont úszáskor. A tampon azelőtt összegyűjti a menstruációs váladékot, mielőtt az elhagyná a testedet. Minél nagyobb, annál tovább tart, de egy tampont maximum nyolc óráig használhatsz. A dobozban még utasítást is kapsz ahhoz, hogyan kell helyesen felhelyezni, úgyhogy próbáld ki néhányszor, mielőtt a strand felé veszed az irányt. Ne aggódj, nem lesz körülötted egy nagy vértócsa a vízben!

Mielőtt elhagyod a mosdót, tedd a tampon végét a fürdőruhád bélésébe, és már mehetsz is. Ne felejts el tampont cserélni legalább nyolc óránként, vagy még gyakrabban, attól függően, hogy milyen erős a vérzésed, vagy cseréled át a fürdőruhád, akármelyik is aktuális előbb.

Hatékony védelem, ami akár a zsebben is elfér

Tartsd titokban, hogy menstruálsz egy igazán aprócska tamponnal. Apró celofán csomagolásban kaphatók, akár a kezedben is elférnek, de még a legkisebb zsebben is. A hátizsákodban rejlő tampon csak a te kis ttkod marad. Mindig ügyelj a személyes higiéniádra, ne felejts el előtte és utána kezet mosni. Ha nem kivitelezhető a kézmosás, legyen nálad kézfertőtlenítő gél vagy spay. Hogy ne tapadjanak meg a tamponon a bacik, egy hosszabb úszás után érdemes kicserélned. Vigyél többet a barátaidnak is, soha nem tudhatod, mikor osztja meg a természet ezt az örömöt velük is!

A tampon mellett egy másik alternatíva az intim kehely használata. Akár csak a tampon, ez is a testen belül helyezkedik el, így nem kell aggódnod miatta. Azonban légy rutinos, mielőtt ezt veted be. A strand előtt pár alakalommal nem árt begyakorolnod a felhelyezését, tisztítását.

A pattanások nem tehetik tönkre a strandolásodat

A természet sokszor ruházza fel havi ajándékát mitesszerekkel, zsíros bőrrel, és ez nem a legnagyszerűbb meglepetés egy strandolós napra. Keress magas faktorú naptejet, különösen olyat, ami arcra való. Tegyél rá egy kevés színezett hidratálót azért, hogy kihozza a bőrszínedet, és elrejtse a pirosságot. Ha minden kötél szakad, legyél divatos, és kapj fel egy hatalmas napszemüveget, egy sapkát, vagy kalapot, ami illik a stílusodhoz, és takard el apró szépséghibádat a kíváncsi tekintetek elől.

Száműzd az előtte jelentkező görcsöket, puffadást

A pocakproblémáknak nincs helye a strandon és a medenceparton. Maradj távol a koffeintől, sós és zsírban sült, valamint egészségtelen ételektől. Igyál vizet, jeges gyógynövényteát, hűsítő limonádét, friss gyümölcsöket és zöldségeket. Néhány ember a citromos forró vízre esküszik a puffadás enyhítésére. Mások meleg sóval, vagy más meleg tárggyal csillapítják görcseiket. Találd ki, neked mi használ a legjobban, és azt alkalmazd.

A menstruációt magabiztossággal is elviselheted bosszankodás, vagy épp rettegés helyett. A megfelelő termékekkel, és eszközökkel felfegyverkezve büszkén vállalhatod a menstruációdat, akár a biciklitúrán, a strandon, az uszodában, vagy épp az esti bulin érjen is utol.

(KamaszPanasz - Sz. D. L.)