Testi problémák, tampon

#Testi problémák #tampon

25 db cikk a témában

Menstruációs fájdalom: mit tehetsz ellene?
#menstruáció
2023.12.13.

Menstruációs fájdalom: mit tehetsz ellene?

Az első menstruáció igen izgalmas, sőt félelmetes lehet a lányok számára. Van, aki várja, és van, aki inkább kihagyná ezt a jelentős mérföldkövet. Mit tegyél, ha fájdalommal jár a havi vérzésed?

Menstruáció: ha az iskolában jön meg először
#menstruáció
2023.09.11.

Menstruáció: ha az iskolában jön meg először

Mikor jön meg először a menstruációm? Ez egy nagy kérdés, ha még a legeslegelső menstruációd előtt állsz. Bizonyára tartasz tőle, hogy olyan helyen vagy időben jön meg először, ami zavarba hoz, például a suliban. Segítünk, hogy emiatt ne kelljen aggódnod!

Tudnivalók a tamponhasználatról
#tampon
2023.08.10.

Tudnivalók a tamponhasználatról

Már az ókori Egyiptom és Bizánc területén is használták a tampon ősét, ami összetekert papiruszt vagy gyapothengert jelentett. Lehet, hogy eleinte idegenkedsz a tampontól, ami teljesen normális, hiszen rengeteg tévhit kering róla. Igyekszünk választ adni a tamponnal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre, eloszlatni a félelmeket, hogy aztán bátran merd használni!

Gyakori kérdések az első menstruációról
#menstruáció
2022.07.28.

Gyakori kérdések az első menstruációról

Az első menstruációd előtt állsz? Valószínűleg rengeteg kérdésed van, amiket sok esetben nem mersz feltenni, vagy sajnos nincs kitől megkérdezned. Hogy segítsünk, összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat az első menstruációról.

#tampon
2021.10.01.

7 tipp az első tamponhasználathoz

A betétet könnyebb használni a tamponnál, de sok nő az utóbbi tisztaságát kedveli. Ha még sosem használtad korábban, akkor érdemes néhány dolgot megtudnod arról, hogy hogyan kell felhelyezni és eltávolítani. Azonban a legfontosabb dolog, amit tudnod kell róla, hogy ne félj, a tampon használata sosem fáj.

Strandolás a menstruáció alatt
#menstruáció
2020.07.14.

Strandolás a menstruáció alatt

Alig egy szempillantás alatt régi jó ismerősünk, az anyatermészet akár kész horrorrá változtathatja a nyári mókát. De ne félj! Megtaláljuk a megoldást a kényes esetekre.

#menstruáció
2017.04.19.

Minden, amit a menstruációról tudni kell

A férfi nemi működéssel szemben - amely folyamatos - a női nemi működés ciklikus. Ennek a legnyilvánvalóbb jele a menstruáció vagy menzesz. A folyamat szabályos ciklus esetén minden hónapban - nagyjából 28 naponta - megismétlődik. Mi történik ilyenkor? Milyen problémák adódhatnak?

#tampon
2016.12.03.

Minden WC-használatkor kell tampont cserélni?

Kedves Szakértő! Ha egy lány tampont használ, vajon szükséges-e kicserélnie azt közvetlenül a mosdó használata után? Attól félek, hogy ha nem így teszek, a tampon nedves madzagja hozzájárul a baktériumok elszaporodásához.

#menstruáció
2015.08.12.

Hogyan úszhatsz, ha épp menstruálsz?

Nem kell visszautasítanod minden medencés partit csak azért, mert megjött. Igaz, kicsit ijesztő lehet a hónap ezen időszakában fürödni, de mégsem fogod pirossá változtatni a vizet mindaddig, amíg elővigyázatos vagy. Arra az esetre, ha nem szeretnéd elszalasztani a mostani alkalmat a strandolásra, íme, néhány tipp!

#menstruáció
2015.05.18.

Beszéljünk az első menstruációról!

Amikor először hallottad azt a szót, hogy menstruáció, biztosan kíváncsi voltál, mi is az, és hogy mikor lesz meg az első alkalom. Habár a legtöbb lány 11 és 14 éves korában menstruál először, bármikor megtörténhet 9 és 16 éves kor között.

#nő
2015.05.09.

Az egészséges hüvelyflóra

Általában amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. A baktériumok között vannak halálos betegséget okozók, és olyanok is, amik nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

#menstruáció
2014.11.15.

Beszélgetés a menstruációról az anyukáddal

A menstruációs ciklus örök beszédtéma. Érezted már magad feszültnek, ingerültnek, de nem tudtad, hogy valójában miért? Beszélgess a problémáidat az anyukáddal, ő sokat tud segíteni.