menstruáció
#Testi problémák

Hogyan úszhatsz, ha épp menstruálsz?

2015.08.12.
1 perces olvasási idő

Nem kell visszautasítanod minden medencés partit csak azért, mert megjött. Igaz, kicsit ijesztő lehet a hónap ezen időszakában fürödni, de mégsem fogod pirossá változtatni a vizet mindaddig, amíg elővigyázatos vagy. Arra az esetre, ha nem szeretnéd elszalasztani a mostani alkalmat a strandolásra, íme, néhány tipp!

Használj tampont!

Ha menstruálás közben sem szeretnél lemondani az úszásról, akkor használj tampont! Ne betétet használj helyette, mert azt a víz tönkreteszi, emellett nem is hihiénikus, sőt könnyen ki is eshet a fürdőruhádból. A tampon azonban védelmet nyújt, miközben észre sem lehet venni. Ha megszokod a használatát, akkor még azt sem fogod érezni, hogy fent van, és könnyedén tudsz majd mozogni.

Viselj sötétszínű fürdőruhát!

Ha ideges vagy amiatt, hogy egy kis baleset történik, akkor érdemes sötét színű fürdőruhát Hogyan úszhatsz, ha épp menstruálsz?viselni. Így, ha valahogy mégis egy kicsit véres lesz a bugyid, akkor sem lesz látható a folt a sötét anyag miatt.

Viselj egyrészes fürdőruhát!

Nyugodtan felveheted a kedvenc bikinidet is, amikor menstruálsz, ám ha zavarban érzed magad, akkor jó megoldás lehet az egyrészes fürdőruha is, amelyet számos trendi fazonban meg lehet már vásárolni. Ebben az időszakban normális, ha úgy érzed, hogy fel vagy puffadva, s mivel az egyrészes eltakarja a hasadat, így nem fogod magad kényelmetlenül érezni.

Vigyél magaddal egy törölközőt vagy strandkendőt!

Ha esetleg véres lenne a fürdőruhád vagy a lábad, akkor csak annyit kell tenned, hogy magad köré tekersz egy törölközőt vagy egy kendőt. Tartsd a táskádban, így senki nem fog csodálkozni, amikor előveszed. Mondd azt, hogy szeretnél megszáradni, vagy, hogy védelmet nyújt a nap elől.

Figyelj oda a rendszeres tampon cserére!

Fontos, hogy gyakran cserélj tampont, és érdemes mindig egy újat felhelyezni, mielőtt bemész a vízbe. Így nem lesz semmi probléma, miközben fürdőzöl.

Ne ússz, ha kényelmetlenül érzed magad

Menj el a barátaiddal a strandra, de inkább napozz egész nap vagy beszélgess a helyes vízi mentővel. Annak ellenére, hogy nyugodtan úszhatsz, nem jelenti azt, hogy kell is. Ha nem érzed jól magad az ötlettől, akkor azzal sincs semmi probléma. Ne kényszeríts magadra olyan dolgot, amit nem szeretnél csinálni!

Az anyatermészet nem teheti tönkre a nyaradat, hacsak nem engeded neki. Ha követed ezeket a tippeket, akkor többet nem kell lemondanod ismét egy szórakoztató strandolást, csupán azért, mert épp menstruálsz.

Milyen más tippeket adnál a többi lánynak, akik szeretnének úszni a hónap ezen időszakában?

S.C., (allwomenstalk.com)

Kapcsolódó címkék

tampon