menstruáció
#Testi problémák

Az anyukám nincs a közelben. Hogy beszéljek apával a menzeszről és egyéb csajos dolgokról?

2020.04.09.
1 perces olvasási idő

Örömmel hallhatod, hogy apukáktól is hasonló kérdéseket kapunk, akik idegesek amiatt, hogy ilyen dolgokról kell beszélniük a lányukkal. Esélyes, hogy apukád számít arra, hogy megkérdezed őt a tested változásával kapcsolatban.

Hogyan is kezdjük a beszélgetést?

Talán azzal, hogy találtok egy megfelelő alkalmat. Ha vannak testvéreid, próbálj találni pár percet, amikor kettesben tudsz beszélni apukáddal. Talán mondhatod egyszerűen azt, hogy: Apa kell vennem a boltban betétet, mert meg fog jönni a menzeszem.

Mindketten kicsit zavarban lehettek, de meg is könnyebbülsz, hogy végre felhoztad a témát. Innentől kezdve könnyebb lesz. Például a betét innentől kezdve csak egy megszokott tétel lesz a bevásárló listán. Akár azt is javasolhatod apukádnak, hogy vegyen neked egy könyvet a pubertás korról. De találhatsz ilyeneket a könyvtárban is.

Bármilyen viccesnek is tűnik, de az apukák tisztában vannak azzal, hogy mi a menzesz. Amennyiben kérdésed van, mégis inkább kérdezz meg egy hozzád közel álló nőt, mint például a nagynénédet, nagymamádat vagy egy idősebb unokatestvéredet.

(KamaszPanasz – K.A.)