menstruáció
#Testi problémák

Módosítható a menstruáció ideje?

2015.12.10.
1 perces olvasási idő

Késleltetheted a havi vérzést, ha azonnal megkezded a következő csomag tabletta szedését a jelenlegi csomag befejezése után. A szedést addig folytathatod, ameddig szükséges, vagy amíg a csomag ki nem ürül.

Ha azt szeretnéd, hogy kezdődjön el a havi vérzésed, egyszerűen hagyd abba a szedést. A második csomag használata alatt áttöréses vagy pecsételő vérzés jelentkezhet. A következő csomagot a szokásos 7 napos tablettamentes szünet után kell elkezdeni.

Mit tegyek, ha korábbra szeretném hozni a menstruáció időpontját?

Ha az utasítások szerint szedted a tablettát, négyhetenként körülbelül ugyanazon a napon fog jelentkezni a menstruációd. Ha ezt az időpontot korábbra szeretnéd hozni, egyszerűen rövidítsd le (soha ne hosszabbítsd!) a következő tablettamentes szünetet.

Például, ha a menstruációd rendszerint pénteken kezdődik és a jövőben azt szeretnéd, hogy kedden kezdődjön (3 nappal korábban), ez esetben a megszokottnál 3 nappal hamarabb el kell kezdened a következő csomagot.

Ha nagyon lerövidíted a tablettamentes szünetet (pl. 3 napra vagy kevesebbre), lehet, hogy nem jelentkezik vérzés a szünet alatt és a következő csomag használata során áttöréses vagy pecsételő vérzés jelentkezhet.

(Fókuszban a Nő)