mozi
#Táplálkozás

Meglepően hizlaló a mozis kaja

2016.07.08.
1 perces olvasási idő

Manapság a rendszeresen moziba járó embereknek több tájékoztatásra lenne szüksége, hogy mi található a mozi büféjében kapható ételekben. Nem is gondolnád, mennyit számít egy kis film alatti nasizás...

A büfében kapható csemegék gyakran tele vannak zsírral, sóval, cukorral, ráadásul nagyon ritka az olyan mozi, ahol lehet egészséges ételeket is vásárolni.

Tévhitek, és a zsíros igazság

Az a híresztelés, hogy a pattogatott kukorica kalóriamentes és egészséges, valójában nem igaz, hiszen a popcorn ízesítőszerei rengeteg kalóriát és mesterséges anyagot tartalmaznak. Plusz rengeteg sót is, aminek fogyasztása nagyobb mennyiségben nem ajánlott.

mozi

A másik probléma a mozis menük mérete. A büfékben a legkisebb adag is eléggé nagy, sőt drága is, ennek ellenére kapható még közepes vagy nagy adag is, ami végképp nem tesz jót. Ha néha kirúgsz a hámból, nem probléma, de inkább válaszd ezesetben is a legkisebb adagos kiszerelést. Cukros üdítő helyett kérj ásványvizet, csokis drazsé helyett pedig inkább válassz olajos magvakat.

A The Times újság szerint egy átlagos mozis menü 375 grammot nyom, és több mint 1800 kalóriát is tartalmazhat, ami valljuk be, nem éppen egészséges.

(KamaszPanasz - G.V.)