nass mentesen
#Táplálkozás

Nass mentesen a hétvégén: íme, az eredmények

2012.05.09.
1 perces olvasási idő

Bizonyos dolgok nem létszükségletként élnek a köztudatban, mégis ha le kell mondanunk róluk, egy kisebb-nagyobb világ dől bennünk össze.

Szombat reggel kezdődött a kihívás és bizony a kevéske reggelimről is le kellett mondanom többek között. A gyorséttermes kuponokat elajándékoztam, és a kisboltok, illetve az édességkínálatuk környékét is megpróbáltam elkerülni. Általában ezek a nasik szuperhatékony energiaforrások, és sokszor könnyebb és gyorsabb megoldásnak bizonyulnak egy nagy adag teljes kiőrlésű müzlinél vagy csirkehúsos salátánál.

Az első két nap borzalmasan telt, hiszen megannyi finomságról (sütik, rágcsálnivalók) le kellett mondanom. A 'hiányt' rengeteg gyümölccsel próbáltam bepótolni, és igyekeztem különböző hasznos tevékenységekkel elterelni a figyelmem a nassolásról.

A hétfői nap ilyen tekintetben nagyon jól sikerült, egészen addig, amíg moziba nem invitáltak. Kárpótlásként kaptam egy nagy csomag sózatlan kesudiót, amit persze imádok, de semmi sem helyettesítheti a popcornt, vagy az extra csípős nachost.

Látható tehát, nem is igazán könnyű az ilyen dolgokról lemondani. Viszont ha nem is végleg, hanem csak egy kis időre is hagyjuk el őket, akkor mind rövid, mind hosszútávon élvezhetjük az előnyöket. Én pár nap után is jobban éreztem magam, és méreg mentesnek. Továbbá nem voltam annyira elfáradva (a sok cukor, energiaital, édességek a vérnyomást hirtelen megemelik, de ez a hatás csak ideig-óráig tart), energikusabb lettem.

Az emberek az ajánlott folyadékmennyiség kevesebb, mint a félét viszik be (napi szinten). Ezen a hétvégén a nass-vágyamat vízzel és ízesítetlen zöld teával is próbáltam elnyomni. A bőröm kisimult (és ez nem ránckrém-reklám), tényleg sokkal egészségesebbnek látszott.

A pici változások vezetnek el a nagy célhoz! Ha nem is mindenről, de néhány nasiról érdemes lemondani, így nem csak egészségesebbek lehetünk, hanem csökkentjük az elhízás veszélyeit is. Az alternatív nasik is lehetnek ugyanolyan finomak. Figyelj oda mit választasz, részesítsd előnyben a teljes kiőrlésű termékeket, vagy a cukormentes variációkat.

Kellemes tavaszi felfrissülést kíván a KamaszPanasz csapata.

(Gy. R.)