Táplálkozás, édesség

#Táplálkozás #édesség

56 db cikk a témában

Ételfüggőség - valóban létezik
#ételfüggőség
2024.02.29.

Ételfüggőség - valóban létezik

Érezted már valaha, hogy rabja lettél egy íznek? Hogy mennyire szeretnél egy bizonyos kaját vacsira? Nos, akkor tudod, miről van szó. Bedobsz egyet a kedvenc cukorkáid közül a szádba, kikapcsolod a világot és kezdődhet a falás. Hát ez bizony bárkivel megeshet, nem kell ehhez elhízottnak vagy túlsúlyosnak lenni, lehet, hogy épp a legegészségesebb étrendet tartod, mikor eltévedsz egy kicsit.

Csokoládé-függőség és a boldogság
#csoki
2024.01.27.

Csokoládé-függőség és a boldogság

A csokoládé fogyasztása igazi boldogságérzetet vált ki a vele függőségi viszonyban lévők esetében. Ám az édesség tartós fogyasztása fokozza az elhízás kockázatát, amely olyan frusztrációt válthat ki, amely elől fokozott csokoládéfogyasztásba „menekülnek”. Az ördögi körből úgy lehet kitörni, ha a függők megtanulják, milyen az igazi éhségérzet, hogy csak akkor egyenek, amikor tényleg éhesek.

22 egészséges nasi, amit a suliban is ehetsz
#nasi
2024.01.17.

22 egészséges nasi, amit a suliban is ehetsz

Amit nap közben fogyasztasz, nemcsak az egészségedet és súlyodat befolyásolja, hanem a produktivitásodat is. A magas cukor és zsír tartalmú ételek és nasik álmossá és erőtlenné tehetnek.

Hizlaló őszi finom ételek
#ősz
2023.09.24.

Hizlaló őszi finom ételek

Amikor megérkezik az ősz, sokan rávetik magukat a zsíros ételekre, mert úgy gondolják, hogy a szervezetük így hatékonyabban fog fűteni. Ha nem vagyunk óvatosak, akkor a kilók is könnyen felszaladhatnak.

Imádsz nassolni? Segítünk abbahagyni!
#nassolás
2023.07.10.

Imádsz nassolni? Segítünk abbahagyni!

A nassolás nemcsak egészségtelen szokás, de az alakodnak is árt. Néhány egyszerű fogással azonban kiütéssel győzhetünk a nassolási vágy elleni harcban.

Nyaralás pluszkilók nélkül
#nyár
2023.06.21.

Nyaralás pluszkilók nélkül

Már hetek óta a nyaralásra készülsz, úgyhogy elég szűkre szabtad a bevitt kalóriák mennyiségét és növelted a kemény edzések számát… Ne szedj vissza mindent egy hét alatt!

Mit ne egyél vacsorára?
#vacsora
2023.06.15.

Mit ne egyél vacsorára?

Már várod az esti vacsorát, de még nem tudod, hogy mit egyél? Nos, azt nem tudjuk, hogy mi a kedvenced, de abban segíthetünk, hogy mit ne egyél. Íme, a 9 leginkább hizlaló fogás, ami eléd kerülhet.

Fagyit házilag? Naná! 3 egészséges recept ötlet
#egészséges desszert
2023.05.21.

Fagyit házilag? Naná! 3 egészséges recept ötlet

Csak azért, mert elkötelezted magadat az egészséges étkezés mellett, nem muszáj lemondanod a desszertekről. Rengeteg egészséges fagyi ötlet van, melyeket becsempészhetsz az étrendedbe.

Miért fáj a fejed fagyizás után?
#fagyi
2023.05.07.

Miért fáj a fejed fagyizás után?

Óh, igen. Itt a jó idő, melyben igazi felfrissülést okoz egy pár gombóc fagyi elfogyasztása. Nincs is annál kiábrándítóbb, ha megfájdul tőle az ember feje. Mert bár kevesen tudják, de a hűsítő édesség gyors elfogyasztása gyakran okozhat migrénes fejfájást.

A méz és hatásai
#méz
2023.02.04.

A méz és hatásai

A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. Itt az ideje tehát, hogy mézesítsd az életed!

Tippek a karácsonyi kilók elkerülésére
#karácsony
2022.12.23.

Tippek a karácsonyi kilók elkerülésére

Mindenki szeretné, ha az ünnepek után is beleférne a kedvenc farmerjába. Ha betartod tanácsainkat, nem kell lemondani a töltött káposztáról, a halászléről és a bejgliről sem. Jöjjön néhány tipp, mellyel elkerülheted a felesleges kilókat.

Mik azok az E-számok?
#emulgeálószer
2022.05.03.

Mik azok az E-számok?

Feltűnt már neked, hogy amikor bevásárolni mentek a szüleiddel és meg akarod nézni, miben milyen tápanyag van, a termékek címkéjén csupa megfejthetetlen kódszám található, melyek mindegyike „E” betűvel kezdődik?

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei
#csokoládé
2022.03.08.

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei

Bárkit jókedvre derít egy darabka finom csoki vagy egy szem bonbon. Tudományos kutatások százai bizonyították, hogy a magas kakaótartalommal bíró csokoládé jótékony hatással van az egészségre, ráadásul a kedélyállapotunkat is pozitívan befolyásolja.

Az étcsokoládé egészségesebb?
#étcsokoládé
2021.12.01.

Az étcsokoládé egészségesebb?

A mértékletesen fogyasztott étcsoki ténylegesen pozitívan hat egészségi állapotunkra. Minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál egészségesebb, mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, amik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.