nyár
#Táplálkozás

Nyaralás pluszkilók nélkül

2023.06.21.
1 perces olvasási idő

Már hetek óta a nyaralásra készülsz, úgyhogy elég szűkre szabtad a bevitt kalóriák mennyiségét és növelted a kemény edzések számát… Ne szedj vissza mindent egy hét alatt!

Nyáron - látva a rövid és szűk ruháinkat - hajlamosak vagyunk drasztikus diétákba és edzésekbe kezdeni, csak hogy a nyaralásra topformában legyünk. Ezután pedig mi történik? Ha sikerül elérni az áhított alakot, akkor azért, ha pedig nem teljesen, akkor azért eszünk eszeveszetten mindenből, amit a pihenés alatt elénk tesznek.

Ha már egyszer keményen megdolgoztál a külsődért, akkor figyelj is kicsit oda rá, hogy a nyaralás végén ne csak kipihenten, hanem elégedetten is érkezz haza!

Az all inclusive szuper, de a hátrányodra is válhat

Nyaralás és hízás

A legkényelmesebb és az egyik legdrágább nyaralási forma, ha all inclusive nyaraltok. Ekkor ugyanis a hoteletek a szállás mellett nem csak reggelit, ebédet, vacsorát, vagy félpanzió esetén reggelit és vacsorát biztosítanak, hanem egész nap a rendelkezésetekre állnak. Hab a tortán, hogy mindent korlátlanul fogyaszthatsz, tehát egész nap „ingyen” ehetsz és ihatsz annyit, amennyi beléd fér. Ez pedig igencsak csábító lehet főleg, ha egész idáig koplaltál.

Ha tudod, hogy nem bírsz nemet mondani, akkor ne válassz all inclusive, vagy svédasztalos szállást! A félpanzió is bőven elegendő lehet, hiszen napközben valószínűleg úgyis elmentek valamerre, ebédet pedig ott is ehettek, ahol éppen vagytok. Ha viszont egész nap a hotelben töltitek az időt, akkor minden bizonnyal olcsóbban kijöttök az all inclusive szállással, mintha minden alkalommal magatoknak vásárolnátok. Ebben az esetben különösen oda kell figyelned az alábbiakra:

  • Ne egyél csak azért többet, mert nyaralsz! Az ínycsiklandó fogásokat - főleg, ha helyi specialitásokról van szó -, érdemes megkóstolni. Ha azonban mindenből normál adagot szedsz, vagy esetleg még többet, akkor garantáltan gyarapodhatsz pár kilóval.
  • Nehéz, és zsíros ételek helyett a nyaraláson is válogathatsz az egészségesebb, és kevésbé kalóriadús fogások között. Grillezett húsok, halak, főtt rákok, kagylók párolt zöldségekkel, vagy friss salátával párosítva, és máris rengeteg kalóriát megspóroltál úgy, hogy közben igazán ínycsiklandó fogásokból falatoztál.

(csakmiketten.hu)