ajándék
#Táplálkozás

Egészséges ajándékötletek karácsonyra

2023.12.19.
1 perces olvasási idő

Bár egészen egyszerűnek tűnik az ötlet, mégsem az. Úgy akarsz egészséges ajándékot adni, hogy az jelentsen is valamit? Segítünk!

Lépésszámláló

Az újabb verziókat már számítógéphez is lehet csatlakoztatni, és a weben lehet versenyezni, hogy ki járta le jobban a lábát. Sportos alkatoknak igazán jó választás, de a lustábbakat is mozgásra biztathatod ezzel az ajándékkal!

Vizespalack

Nem, nem műanyag palackra gondolunk, sokkal inkább egy fémtermoszra, ami mentes a méreganyagoktól. Akár fel is díszítheted! Rajzolj rá, vagy speciális tollakkal írj valami kedveset. Ez mindig az ajándékozottnál lehet, ráadásul még a környezetet is kíméli.

Uzsonnásdoboz

Ezek a termikus dobozok aranyosan emlékeztetnek az első osztályos évekre. Személyesnek szánt díszítéssel, felirattal igazán találó lehet. Ráadásul minden étkezésnél eszébe fogsz jutni az ajándékozottnak!

Pároló edény

A párolás könnyű és egészséges módja a zöldségek elkészítésének. Szórakoztató lehet például japán recept alapján halat párolni.

Vegyes teaválogatás

Hideg, téli estén mi eshetne jobban egy bögre forró teánál? Már maga a csomagolás is az ajnádékozás részét képezheti – zsákban vagy dobozban -, ráadásul ezernyi ízesítésből választhatsz. Bárhogy is döntesz, egy ilyen antioxidánsokban gazdag ajándékkal nem foghatsz mellé!

Teljes kiőrlésű bőségtál

Tölts meg egy kosarat olyan egészséges dolgokkal, mint a barnarizs, a teljes kiőrlésű tészta, a zab, a kuszkusz. Tegyél melléjük recepteket is! Mindez nemcsak esztétikus, hanem igen egészséges is.

Csonthéjasok

A csonthéjas magvak omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amelyek jót tesznek a szívnek. Emellett segítenek megelőzni a rákot, javítják a memóriát, és nem is tartalmaznak sok kalóriát.

Gyógynövények

Tegyél magvakat egy feldíszített cserépbe. Lehet citromfű vagy menta is, mind finomak. A cserepes megoldás miatt az ajándékozott magának nevelheti a csemegeszámba menő gyógynövényeket.

Csokoládé

A csoki a legbiztosabb módja a győzelemnek, szinte mindenki szereti. A legegészségesebb csokiknak a kakaótartalmuk 70% felett van. Karácsonyra érdemes ilyet ajándékozni.

Boldog és egészséges karácsonyt mindenkinek!

(KamaszPanasz - Gy. A.)