Főoldal / TÁPLÁLKOZÁS / Egészséges ajándékötletek karácsonyra
  2020-12-10

Egészséges ajándékötletek karácsonyra

Bár egészen egyszerűnek tűnik az ötlet, mégsem az. Úgy akarsz egészséges ajándékot adni, hogy az jelentsen is valamit? Segítünk!

- hirdetések -

Lépésszámláló

Az újabb verziókat már számítógéphez is lehet csatlakoztatni, és a weben lehet versenyezni, hogy ki járta le jobban a lábát. Sportos alkatoknak igazán jó választás, de a lustábbakat is mozgásra biztathatod ezzel az ajándékkal!

Vizespalack

Nem, nem műanyag palackra gondolunk, sokkal inkább egy fémtermoszra, ami mentes a méreganyagoktól. Akár fel is díszítheted! Rajzolj rá, vagy speciális tollakkal írj valami kedveset. Ez mindig az ajándékozottnál lehet, ráadásul még a környezetet is kíméli.

Uzsonnásdoboz

Ezek a termikus dobozok aranyosan emlékeztetnek az első osztályos évekre. Személyesnek szánt díszítéssel, felirattal igazán találó lehet. Ráadásul minden étkezésnél eszébe fogsz jutni az ajándékozottnak!

Pároló edény

A párolás könnyű és egészséges módja a zöldségek elkészítésének. Szórakoztató lehet például japán recept alapján halat párolni.

Vegyes teaválogatás

Hideg, téli estén mi eshetne jobban egy bögre forró teánál? Már maga a csomagolás is az ajnádékozás részét képezheti – zsákban vagy dobozban -, ráadásul ezernyi ízesítésből választhatsz. Bárhogy is döntesz, egy ilyen antioxidánsokban gazdag ajándékkal nem foghatsz mellé!

Teljes kiőrlésű bőségtál

Tölts meg egy kosarat olyan egészséges dolgokkal, mint a barnarizs, a teljes kiőrlésű tészta, a zab, a kuszkusz. Tegyél melléjük recepteket is! Mindez nemcsak esztétikus, hanem igen egészséges is.

Csonthéjasok

A csonthéjas magvak omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amelyek jót tesznek a szívnek. Emellett segítenek megelőzni a rákot, javítják a memóriát, és nem is tartalmaznak sok kalóriát.

Gyógynövények

Tegyél magvakat egy feldíszített cserépbe. Lehet citromfű vagy menta is, mind finomak. A cserepes megoldás miatt az ajándékozott magának nevelheti a csemegeszámba menő gyógynövényeket.

Csokoládé

A csoki a legbiztosabb módja a győzelemnek, szinte mindenki szereti. A legegészségesebb csokiknak a kakaótartalmuk 70% felett van. Karácsonyra érdemes ilyet ajándékozni.

Boldog és egészséges karácsonyt mindenkinek!

(KamaszPanasz - Gy. A.)