Táplálkozás, zöldség

#Táplálkozás #zöldség

82 db cikk a témában

Tavaszi zöldségek és receptek
#zöldség
2024.04.21.

Tavaszi zöldségek és receptek

Ideje friss, tavaszi zöldségek után nézni a piacokon, hisz a standokon megjelent a spárga, a ropogós zöldbab, a brokkoli és a mángold. A következőkben a tavaszi zöldségek vásárlásához, tárolásához és elkészítéséhez igyekszünk tanácsokat adni.

Ételek az allergia enyhítésére
#allergia
2024.03.21.

Ételek az allergia enyhítésére

Hurrá, itt a tavasz! Nyílnak a virágok, lombba borulnak a fák, az idő gyönyörű. Persze, aki allergiás, annak korántsem ez jut eszébe a tavasz közeledtéről. Piros orr, egész napos tüsszögés, könnyező szem. De a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes
#répa
2024.03.15.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes

A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.

Mire jó a rebarbara?
#rebarbara
2024.03.13.

Mire jó a rebarbara?

Sokan azt gondolják, hogy a rebarbara gyümölcs, mivel főként desszert receptekben szerepel, holott botanikai értelemben a növény valójában zöldség. Még ennél is meglepőbb, hogy a rebarbara nem a konyhában, hanem orvosságként kezdte pályafutását.

30 perces vacsorák, amiket a kollégiumban is elkészíthetsz
#vacsora
2024.03.06.

30 perces vacsorák, amiket a kollégiumban is elkészíthetsz

Fél óra alatt sokféle ízletes hús- vagy halételt el lehet készíteni, de akár valamilyen tésztát vagy rizses fogást is egyszerűen főzhetsz magadnak. Bármit is készítesz, légy összeszedett, mivel ez a kulcsa annak, hogy a legjobban kihasználhasd a rendelkezésedre álló időt.

9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben
#étel
2024.02.25.

9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben

Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!

Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!
#zöldség
2024.02.20.

Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!

Te is azok közé tartozol, akik ha ebédnél meglátnak egy tucat párolt répát, felmegy az agyvizük és biztosak abban, hogy nem fogják megenni? Itt egy hasznos trükk: képzelj el egy szelet ízletes húst magad elé, és gondold azt, hogy azt eszed meg a répák helyett! De mi mást tehetsz még?

A nyers diéta előnyei, veszélyei
#diéta
2024.02.09.

A nyers diéta előnyei, veszélyei

Sokat hallani mostanság a nyers diétáról, ami egy olyan módszer, aminek során csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket, különféle csírákat fogyaszt az ember, és kizárólag tisztított vizet iszik hozzá. Az így étkező emberek azt állítják, hogy több energiájuk van, egészségesebbnek érzik magukat, és jobban néznek ki. De mennyire biztonságos és egészséges is ez?

Egyszerű téli saláták
#saláta
2024.01.20.

Egyszerű téli saláták

Valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágysz? A saláta remek választás. Számos módon variálhatod, és ahhoz igazíthatod, hogy mi van a hűtődben.

Miért egészséges a sütőtök?
#sütőtök
2023.10.26.

Miért egészséges a sütőtök?

Sütőtökös ravioli, tökös pite, őszi tökös rizottó, töksör - a lehetőségek száma végtelen, ráadásul egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Végre sütőtökszezon van, és jó okunk van rá, hogy örüljünk ennek. A sütőtök jellegzetes őszi zöldség, ami nemcsak sokszínűen felhasználható, de számos egészségügyi előnye is van. Íme, a 8 legkiemelkedőbb jótékony hatása.

11 érdekes tény a vitaminokról
#vitamin
2023.10.20.

11 érdekes tény a vitaminokról

A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most 11 érdekes tényt tár fel a vitaminokról.

Hogyan táplálkozz helyesen suliidőben is?
#étkezés
2023.10.13.

Hogyan táplálkozz helyesen suliidőben is?

Kollégiumban laksz, esetleg a suliban eszel minden nap? Így a szüleid már nincsenek a nyomodban, hogy biztosak legyenek, elegendő zöldséget eszel és egészséges ételeket választasz. Ismerősen hangzik? Ez a fajta szabadság nagyszerű érzés lehet, de a tested számára lehet, hogy nem kecsegtet ugyanilyen jó hírekkel.

Mire jó a magnézium?
#magnézium
2023.09.30.

Mire jó a magnézium?

A magnézium (Mg) olyan ásványi anyag, mely létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez. A magnézium segít az erős csontozat kialakításában, az idegrendszer működésében, s normál tartományban tartani a vérnyomást.