Táplálkozás, gyümölcs

#Táplálkozás #gyümölcs

76 db cikk a témában

Mire jó az ananász, a banán és a narancs?
#diéta
2024.04.24.

Mire jó az ananász, a banán és a narancs?

Nem csak vitaminpótlás céljából érdemes déligyümölcsöket fogyasztanunk. Segítségükkel kipihentebbek lehetünk, hosszú távon pedig az idegrendszeri elváltozások, szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes
#répa
2024.03.15.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes

A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.

9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben
#étel
2024.02.25.

9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben

Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!

A nyers diéta előnyei, veszélyei
#diéta
2024.02.09.

A nyers diéta előnyei, veszélyei

Sokat hallani mostanság a nyers diétáról, ami egy olyan módszer, aminek során csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket, különféle csírákat fogyaszt az ember, és kizárólag tisztított vizet iszik hozzá. Az így étkező emberek azt állítják, hogy több energiájuk van, egészségesebbnek érzik magukat, és jobban néznek ki. De mennyire biztonságos és egészséges is ez?

20 tízperces tipp az egészségedért
#egészség
2023.12.08.

20 tízperces tipp az egészségedért

Mindenki szeretne egészséges lenni, ám nagyon sokan rengeteg kifogással állnak elő, ha ezért tenni is kell valamit. A leggyakoribb kifogás az időhiányra való hivatkozás. Pedig elég 10 perc odafigyelés, hogy javíts az egészségeden!

Finom őszi gyümölcsök és receptek
#gyümölcs
2023.10.24.

Finom őszi gyümölcsök és receptek

Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.

Hogyan táplálkozz helyesen suliidőben is?
#étkezés
2023.10.13.

Hogyan táplálkozz helyesen suliidőben is?

Kollégiumban laksz, esetleg a suliban eszel minden nap? Így a szüleid már nincsenek a nyomodban, hogy biztosak legyenek, elegendő zöldséget eszel és egészséges ételeket választasz. Ismerősen hangzik? Ez a fajta szabadság nagyszerű érzés lehet, de a tested számára lehet, hogy nem kecsegtet ugyanilyen jó hírekkel.

Egzotikus gyümölcsök: hogyan fogyasszuk őket?
#egzotikus gyümölcs
2023.08.01.

Egzotikus gyümölcsök: hogyan fogyasszuk őket?

Lehet, hogy még nem is hallottál ezekről a finom, ám annál egészségesebb trópusi gyümölcsökről - pedig ha tudnád, hogy milyen jók is a szervezetednek, rohannál a zöldségeshez. Nézd meg, hogy ezek a vitaminban gazdag trópusi gyümölcsök hogyan hatnak a szervezetedre, és azt is, hogy miként fogyaszd őket. Olvasd el gyors tippjeinket!

Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás
#narancs
2023.07.30.

Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás

Gondoltad, hogy bizonyos gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nemcsak egészségesebb leszel, hanem a bőröd szépségének is kedvezel? Ezek a gyümölcsök egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek bőrödnek, sőt, elősegítik a barnulást is.

Zöldségek és gyümölcsök a diétás étrendben
#gyümölcs
2023.07.19.

Zöldségek és gyümölcsök a diétás étrendben

Egy zacskó burgonyachips elfogyasztása, habár zöldségből készült, nem járul hozzá a szervezeted védelméhez a rákkal, a szívrohammal, és a diabétesszel szemben, viszont kutatások igazolják, hogy azok az antioxidánsok, rostok, vitaminok és ásványi anyagok, melyek megtalálhatók egyes gyümölcsökben, ténylegesen csökkentik ezeknek a betegségek kialakulásának kockázatát.

A banán hihetetlen hatásai
#banán
2023.06.11.

A banán hihetetlen hatásai

Mostantól garantáltan más szemmel fogsz nézni a banánra: cikkünkből megtudhatod, milyen pozitív hatással van a szépségedre és az egészségedre.

#tavaszi étel
2021.06.12.

A szezon legjobb ételei: ezeket válaszd a piacon

Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a kora nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!

#feketeáfonya
2021.04.22.

Feketeáfonyát memóriajavításra

Sokan keresik a tökéletes módszert arra, hogyan tudják agyukat fitten tartani. Íme, egy jó lehetőség: fekete áfonya. Te hallottál már róla?