egészséges desszert
#Táplálkozás

Fagyit házilag? Naná! 3 egészséges recept ötlet

2023.05.21.
1 perces olvasási idő

Csak azért, mert elkötelezted magadat az egészséges étkezés mellett, nem muszáj lemondanod a desszertekről. Rengeteg egészséges fagyi ötlet van, melyeket becsempészhetsz az étrendedbe.

Készítsd el a saját, ízletes, magas tápértékű édességedet, mely olyan egészséges alapanyagokból áll, mint például a görög joghurt vagy a friss gyümölcs. Tartalmasabb, mint más hideg desszertek, de mégsem kell bűntudatot érezned miatta.

Házi készítésű jégkrémek

Az egészséges, házi készítésű jégkrémek nagyszerű eszközei annak, hogy egy kis plusz Fagyi házilaggyümölcsöt csempéssz az étrendedbe.

Mivel ezek mind fagyasztott finomságok, nem kell, hogy hozzáadott cukrot tartalmazzanak. Kezdj egy gránátalma lé, kókusz víz vagy görög joghurt alappal és add hozzá a kedvenc gyümölcsödet. Dobj mindent egy turmixgépbe. utána pedig fagyaszd le a folyadékot valamilyen jégkrém formában.

A jégkrémek nem csak a legkönnyebben elkészíthető hideg desszertek, de a legegészségesebbek is lehetnek. Ha elég bátor vagy a kísérletezéshez, még zöldséglevet is tehetsz a jégkrémedbe. Használj például répalevet a jégkrémed alapjául. Mivel természetes édességgel rendelkezik, remekül fog harmonizálni a trópusi gyümölcsök ízeivel.

Gyümölcs sorbet

Ha valami olyan édesség után kutatsz, ami közel áll a fagyihoz, a sorbet kitűnő választásnak bizonyulhat. Nagy előnye, hogy fele annyi kalóriával rendelkezik, mint egy ugyanakkora mennyiségű fagyi.

Emellett könnyen elkészítheted magadnak otthon a saját, egészséges verziódat, víz, egy kis cukor és a kedvenc gyümölcsöd felhasználásával. A krémes sorbet elkészítése általában cukor hozzáadásával történik, mert a cukor segít elkerülni, hogy végeredményül egy jégtömböt kapj.

Fagyasztott joghurt

A fagyasztott joghurt egy remek fagyasztott desszert ötlet, főként a változatossága miatt. A görög joghurt magasabb protein és alacsonyabb cukor tartalommal rendelkezik mint az átlagos joghurtok. Segítségével olyan fagyasztott joghurtot fogsz tudni fogyasztani, ami segít neked extra proteinhez jutni.

(KamaszPanasz - Gy.P.F., icecream.about.com)