Táplálkozás, cukor

#Táplálkozás #cukor

61 db cikk a témában

22 egészséges nasi, amit a suliban is ehetsz
#nasi
2024.01.17.

22 egészséges nasi, amit a suliban is ehetsz

Amit nap közben fogyasztasz, nemcsak az egészségedet és súlyodat befolyásolja, hanem a produktivitásodat is. A magas cukor és zsír tartalmú ételek és nasik álmossá és erőtlenné tehetnek.

10 meglepően cukros élelmiszer
#cukor
2023.11.07.

10 meglepően cukros élelmiszer

Sajnos az elhízás, a cukorbetegség illetve a komolyabb betegségek, mint a magas vérnyomás vagy a szívroham gyakoriságának tekintetében az elsők között áll országunk. Ezek oka gyakran maga a cukor – persze nem mindegyik fajtája. Segítünk, mely kajákat célszerű elkerülnöd, ha egészséges és csinos akarsz maradni!

Te is koffeinfüggő vagy?
#Koffein
2023.10.28.

Te is koffeinfüggő vagy?

A koffein olyan vegyület, ami természetesen termelődik bizonyos növények leveleiben és magjaiban. A koffeint gyógyszerként is számon tartják, mert serkenti a központi idegrendszert, miközben fokozott éberséget okoz, és hangulatjavító hatása is van.

Hizlaló őszi finom ételek
#ősz
2023.09.24.

Hizlaló őszi finom ételek

Amikor megérkezik az ősz, sokan rávetik magukat a zsíros ételekre, mert úgy gondolják, hogy a szervezetük így hatékonyabban fog fűteni. Ha nem vagyunk óvatosak, akkor a kilók is könnyen felszaladhatnak.

Hogyan csökkentheted a cukorbevitelt a mindennapokban?
#cukor
2023.06.19.

Hogyan csökkentheted a cukorbevitelt a mindennapokban?

Lerágott csont, hogy a helytelen étrend, például a túl sok cukros étel fogyasztása az egyik fő bűnös, már ami az egészségünk veszélyeztetését illeti. Mindenki tudja, hogy nem csupán akkor kellene mértékletességre törekedni a cukor élvezetében, ha a testsúlyunkkal küzdünk, hanem akkor is, ha egészségünk megőrzése a cél.

Fagyit házilag? Naná! 3 egészséges recept ötlet
#egészséges desszert
2023.05.21.

Fagyit házilag? Naná! 3 egészséges recept ötlet

Csak azért, mert elkötelezted magadat az egészséges étkezés mellett, nem muszáj lemondanod a desszertekről. Rengeteg egészséges fagyi ötlet van, melyeket becsempészhetsz az étrendedbe.

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei
#csokoládé
2022.03.08.

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei

Bárkit jókedvre derít egy darabka finom csoki vagy egy szem bonbon. Tudományos kutatások százai bizonyították, hogy a magas kakaótartalommal bíró csokoládé jótékony hatással van az egészségre, ráadásul a kedélyállapotunkat is pozitívan befolyásolja.

Az étcsokoládé egészségesebb?
#étcsokoládé
2021.12.01.

Az étcsokoládé egészségesebb?

A mértékletesen fogyasztott étcsoki ténylegesen pozitívan hat egészségi állapotunkra. Minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál egészségesebb, mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, amik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

#cola
2021.01.11.

Legendák a kóláról

A legismertebb barna színű, szénsavas folyadék jóval kevésbé egészségtelen és veszélyes, mint az a köztudatban él. Lássuk a leggyakoribb tévhiteket a kóláról!

#menza
2018.10.19.

Korszerűbb a koszt az amerikai iskolában, mint otthon?

Meghökkentő eredménnyel végződött egy amerikai összehasonlító vizsgálat arról, mit esznek a gyerekek otthon, illetve az iskolai menzán. A tanulmány adatait az elhízás kérdéseivel foglalkozó Obesity Society idei orlandói kongresszusán ismertették.

#édesítőszer
2016.11.03.

Az édesítőszerek sokrétű felhasználása

Az édesítőszerek fogyasztása manapság már nem csupán a cukorbetegekre korlátozódik – egyre többen ismerik meg jótékony tulajdonságait. Ezek közé tartozik, hogy többletenergia bevitele nélkül, vagy nagymértékben csökkent kalóriatartalommal fogyaszthatunk számos ételt és italt, ezáltal a fogyni vágyók mellett az egészségtudatos, alakjukat megőrizni kívánó emberek is egyre szélesebb körben kezdik használni.

#koffein
2016.01.19.

Koffeinmérgezés: halálos pörgés

Talán hallottad annak a fiatalembernek a történetét, aki majdnem belehalt abba, hogy egy éjjel alatt elfogyasztott közel 3 liternyi energiaitalt, ami koffeinmérgezést okozott. Miért is kell odafigyelni az energiaitalok és a koffeintartalmú frissítők fogyasztására?

#gyümölcslé
2016.01.10.

Mi van a gyümölcslés dobozban?

A legtöbben, ha meglátják a „gyümölcslé” feliratot, alapból úgy vélik, hogy egészséges terméket vesznek, ráadásul praktikus és többféle méretű csomagolásban. Sajnos ez nem minden esetben igaz.

#kalória
2016.01.01.

Butít a gyorsétel!

Kutatások szerint a a hamburger, a sült burgonya és a hasonló gyorséttermi ételek fogyasztása elősegíti az elbutulást, míg azok, akik csökkentett kalóriatartalmú, úgynevezett mediterrán diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken.