kate middleton
#Táplálkozás

Kate Middleton diétájának titkai

2011.04.29.
2 perces olvasási idő

A körülbelül 177 centijével, és az ehhez párosuló 55 kilójával Kate Middleton vékony és atletikus alkatnak számít, így gyakran kerül egyenes összehasonlításba Diana hercegnővel is.

Egy nem régi megjelenése során a 29 éves, április 29-én hercegnévé váló hölgy kinevette azokat az állításokat, melyek szerint nemsokára túl vékony lesz. „Ez mind az esküvői terv része” – tette hozzá.

Ám több enyhe célzás is érkezett már ahhoz kapcsolódva, a megnövekedett médiaérdeklődés, illetve a közeledő esküvő miatti őrült diéták és rendszeres mozgás félelemre ad okot Vilmos herceg jegyesének egészségével kapcsolatban. Több pletyka is kering arról, hogy édesanyjától szerzi diétás tippjeit, aki egy vitatott francia étkezési módot, nevezetesen a Dukan-diétát ajánlja lánya figyelmébe, de van, aki szerint a stressz játszik jelentős szerepet a súlyvesztésben.

A sok pletyka ellenére Kate azt állítja, hogy igenis kézben tartja a helyzetet és a legismertebb, legmegbízhatóbb módszereit alkalmazza az egészséges súlyvesztésnek – az aktív életmód és az ésszerű táplálkozás egyensúlyát.kate middleton

A következőkben elemezzük Kate diétás módszereit, amelyeket te is elleshetsz!

Az étkezési szokásaival kapcsolatos pletykákkal ellentétben Kate egy olyan diétás menüt követ, melyben sovány húsok, hal és zöldségek segítségével próbál meg egészséges maradni. Imádja a nyári ételeket – a babot, a salátákat, lazacot. Annak ellenére, hogy nem tagad meg semmit sem magától, szinte köztudott, hogy extrém odafigyelést fordít arra, hogy mit eszik.

Katet gyakran emlegetik a Dukan-diétával, amelyet Pierre Dukan talált ki egy lapon, szerintük ezzel készül az április 29-ei esküvőjére. Édesanyja, Carole már közel egy éve követi a Dukan-diéta alapelveit, és azt suttogják, hogy lányát is rávette a diéta elkezdésére.

A népszerű Atkins-diéta (sok protein és kevés szénhidrát) egy variációja a Dukan-diéta, amely sok hollywoodi színésznő körében népszerű – ilyen például Jennifer Lopez vagy Nicole Kidman. A 4 lépcsős diéta több szakaszt tartalmaz, úgy felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen elérni vele. A diéta weboldala szerint a szakaszok a diétázóhoz igazítva segítenek a testtípusának megfelelő mennyiségű súlyt veszteni.

A Dukan-diétáról

Az első lépés a „támadás”. Ennek a gyors és rövid szakasznak azonnali eredményei vannak. A szakasz során a diéta 72 magas protein-tartalmú ételből van összeállítva, melyekkel gyorsan lehet súlyt veszteni.

A második lépés a súlyvesztés. Itt fehérjét és az ajánlott zöldségeket kell fogyasztani, illetve az első és második szakaszt addig váltogatni, amíg el nem éred a kívánt súlyt.

A harmadik lépés a stabilizáció, amely egy 10 napos szakasz, amivel visszaszokhatsz a kiegyensúlyozott étkezéshez. Ebben a szakaszban a kedvelt ételeidhez is visszaszokhatsz.

A negyedik lépés a súlyfenntartás. Ez 3 egyszerű mérésen alapszik, ami egyszerre egyszerű és fontos, hiszen a diétázó emberek 95 százaléka visszaszedi a leadott súlyát a diéta befejeztével.

(Gy. A.)