diéta
#Táplálkozás

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

2015.09.01.
1 perces olvasási idő

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

De elég ebből! Ez az ördögi kör egyáltalán nem tesz jót! Mi lenne, ha többet ennénk úgy, hogy fogynánk közben? Hidd el, nem lehetetlen!

Hogyan együnk többet úgy, hogy közben fogyunk?

A trükk nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, az egésznek a titka a gyümölcsökben és a zöldségekben rejlik.

Bizonyára mindnyájan tudjuk, hogy gyümölcsöket és zöldségeket kell fogyasztani ahhoz, hogy biztosítsuk a szervezetünk számára a megfelelő ásványi anyagokat, vitaminokat és rostokat, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön, és megvédjen minket a betegségek ellen. Habár tisztában vagyunk vele, az egészséges étkezés mégsem elég népszerű a társadalmunkban. Kutatások szerint az európaiak csak 20%-a fogyaszt legalább 5 adag gyümölcsöt vagy zöldséget naponta.

Talán itt az idő, hogy az egészségtelen, hizlaló ételeket lecseréljük az egészséges és fogyasztó hatású zöldségekre, melyekből annyit eszünk, amennyit akarunk, és mégsem hízunk el tőle. A pritaminpaprikától a cukkinin át a szőlőig, a gyümölcsök és zöldségek lehetnek a fogyás és az egészséges testsúly megtartásának a kulcsai.

A gyümölcsök és a zöldségek titkai

A zöldségek és a gyümölcsök titka egyszerű: tápanyagban gazdagok és kevés kalóriát tartalmaznak. Így sokkal többet ehetsz, ha az étrended főként zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz, hiszen nem tömöd magad tele fölösleges kalóriával!

A másik titok az, hogy a gyümölcsök eltelítenek. A gyümölcsök sok rostot és vizet tartalmaznak, így sokkal telítőbbek mint a többi, kalóriában gazdag étel, így hosszabb ideig nem leszel éhes.

Ez az egész annyit jelent, hogy annyi gyümölcsöt és zöldséget ehetsz a nap folyamán, amennyi jól esik, nem fogsz elhízni tőle, ráadásul az édességről sem kell lemondanod.

Gondold át!

Egy délutáni órában megéhezel, és eszel egy nagy tál burgonyachipset, ami 550 kalóriát tartalmaz, és iszol egy doboz kólát, ami 136 kalóriát tartalmaz. Biztosan nem fogod kibírni vacsoráig, hiszen az ilyen ételeket hamar megemészti az emberi szervezet. Viszont, ha eszel pár szem epret és néhány fürt szőlőt, biztosan ki fogod bírni éhségérzet nélkül a vacsoraidőig.

(G.V. Forrás: WebMD)